Здравейте,колеги.Имам проблем с АБС контрол модула на Пасат 1.9ТДИ/110к/1998/АФН.Блокира ми предно ляво колело на колата,майсторите ми провериха всичко:спирачната помпа,проверка на запушени пътища на спирачната система,сменен е спирачният маркуч,почистено е цилиндърчето на спирачния апарат...та проблема се оказа в АБС модул.
Номера,който пише на металната част на АБС модула е 8Е0614111Р.Намерих поне 10 АБС блока.При всички до сега номера съвпадаше,но имаше разминаване с последната буквичка,при мен е - Р,а при другите -АВ,АН,А,Б и т.н.Моята кола има само АБС,няма други системи като - EPS,ASR,разбрах че това е от значние.
Ако някои има АБС модул с моя номер- 8Е0614111Р ,ако може да помогне...а ако знае дали може да се напасне от друг модул,с друга буквичка накрая да ми пише.Вече една седмица се занимавам с колата и главата ми пуши.
Бладаря Ви предварително.
Проблем с АБС контол модул - 8Е0614111Р (ABS Control Module)
- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с АБС контол модул - 8Е0614111Р (ABS Control Module)
Пробвай с това:
8E0 614 111 B - модел на спирачната помпа
/0265 220 405 - модел на компютъра
Може да се наложи и прекодиране.
8E0 614 111 B - модел на спирачната помпа
/0265 220 405 - модел на компютъра
Може да се наложи и прекодиране.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с АБС контол модул - 8Е0614111Р (ABS Control Module)
Благодаря на всички,които се обадиха и писаха за решаването на проблема.
[b]Проблемът е решен !
[b]Понеже не можах да намера АБС-контрол модул със същия номер като моя,направих следното =>майсторът ми каза,че електрониката на АБС е наред понеже не отчиташе никакви грешки,като е закачихме колата на компютъра т.е. излезна,че проблемът е Механичен - помпата на АБС се е прецакала.Та взех от друг АБС модул само помпата и майсторът ми закачи на нея моята електроника и хоп всичко проработи
Сега спирачките са бетон 
Благодаря отново на всички,които съдействаха за намирането на АБС модула !
[b]Проблемът е решен !

Благодаря отново на всички,които съдействаха за намирането на АБС модула !