Passat CC 1.8T DSG - забавяне при тръгване
- ФСБ
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Passat CC 1.8T DSG - забавяне при тръгване
Здравейте, имам следния въпрос. Вчера за първи път карах новата ни кола Пасат ЦЦ 1.8Т с DSG 7 степенно. По принцип карам ръчна ск. кутия и нямам опит с DSG. Направи ми обаче впечатление, че при спокойно тръгване(на D, S още не съм включвал)зацепва по бавно, т.е. натискам леко газта и не тръгва веднага а след 1-2 сек, все едно мисли нещо, ако пък натисна повече тръгва много бързо. Аз ли не правя нещо като хората, DSG-то ли е така или има някав проблем?
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
Re: забавяне при тръгване с DSG
така си е дсг е малко по осбенно за каране трябва да се свикне 

- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Така е, защото при пълен покой на автомобила DSG-то изключва от скорост и като пуснеш спирачката чак тогава отново зацепва. Като го натиснеш здраво просто си сменя режима на работа към "по-динамичен" и затова отлепя така.
Не трябва да има такова забавяне или замисляне 1/2 секунди е много време тя наистина изключва ,но като пуснеш
спирачката вече трябва да е в готовност демек да тръгне сама
спирачката вече трябва да е в готовност демек да тръгне сама
- ФСБ
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря за инфото пичове..
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
maimo написа:така си е дсг е малко по осбенно за каране трябва да се свикне
Напротив , прецакана е кутията.Трябва да тръгне веднага.
1-2 сек е много време да мисли, но попринцип реагира по-бавно от ръчните скорости на тръгване. Типтроника и мултитроника са още по-бавни на тръгване 

- dancing_niki
- Скиора
Типтроника изобщо не мисли дали да тръгне, защото е така да се каже постоянно зацепен и като пуснеш спирачката автомобила бавно потегля. Като му дадеш газ се чуди дали да тръгне от турбо лаг или просто самата система има малка интертност, особено при автомобилите с електронна газ, но това е почти неосезаемо. 2 секунди хич не са много като сметнем, че колегата може да ги мери от отлепянето на крака от спирачката, което става минимум за една секунда.
сигурно си прав, но ако говорим за усет (а той е нещо доста относително
), аз така ги усещам нещата, в момента съм с типтроник, карал съм и ДСГ и честно казано и двете мислят доста, сравнено с ръчните. Така както тръгваш и се включваш в движението с една ръчна скоростна кутия, тук няма как да стане, тя верно като пуснеш спирачката колата веднага тръгва, не седи на място, ама докато зацепи да ТРЪГНЕ как си трябва минава време.

-
- Автомобил:
- Двигател:
VWGT написа:сигурно си прав, но ако говорим за усет (а той е нещо доста относително), аз така ги усещам нещата, в момента съм с типтроник, карал съм и ДСГ и честно казано и двете мислят доста, сравнено с ръчните. Така както тръгваш и се включваш в движението с една ръчна скоростна кутия, тук няма как да стане, тя верно като пуснеш спирачката колата веднага тръгва, не седи на място, ама докато зацепи да ТРЪГНЕ как си трябва минава време.

- masiven
- Автомобил: Passat B6+Passat CC+Seat+Yaris
- Двигател:
vasko__2 написа:maimo написа:така си е дсг е малко по осбенно за каране трябва да се свикне
Напротив , прецакана е кутията.Трябва да тръгне веднага.
Тц, не е прецакана, трябва да й свикнеш

Автоматик се учи да се кара не е само газ и спирачка. Бащата кара 2-ро ДСГ и няма проблен с вкючване в трафик, замисляне и тн., обаче аз като му карам колата ги имам тия дертове

- dancing_niki
- Скиора
Кутията е една! Това, че е с двоен съединител е друга бира.
- masiven
- Автомобил: Passat B6+Passat CC+Seat+Yaris
- Двигател:
dancing_niki написа:Кутията е една! Това, че е с двоен съединител е друга бира.
Аз знам че са 2 кутии, разделени на четни и нечетни предавки, примерно, когато караш на 2-ра, 3-та вече е готова да включи. затова са два съединителя, защото са 2 кутии, с такова впечатление съм останал. Може и да греша и ако е така се извинявам за подвеждащата информация

Но ДСГ със сигурност знам че работи на принципа на ръчните скорости, просто смяната на предавка и съединителя се управляват от PC.
- dancing_niki
- Скиора
Няма какво да се извиняваш, просто не са ти го обяснили правилно. http://www.youtube.com/watch?v=cPhuYRFIWP4
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
За съжаление това е най-чупливата кутия.Просто е обречена. Който му се кара DSG да си търси старото 6-степенно.Или да изчака няколко години да я пооправят 7-ст.А по въпроса на колегата със забавянето (2сек),кутията си е повредена.Дали е мехатроника,съединителите или софтуер ще се разбере като отиде в сервиза.А може и да мине само с "базови настройки".Не е ясно засега.