избор на нова кола - Поло / Мазда 2 / Civic

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
mi40
Автомобил:
Двигател:

Re: избор на нова кола - Поло / Мазда 2 / Civic

Мнениеот mi40 » Чет 02 юни 2011 16:48

мои познати наскоро си купиха Мазда 3 - 2009г. само за 14 000лв.

така, че хубаво си прави сметката какво ще вземеш, защото ето на - като е нова, след 2-3 години карана - не карана, цената си пада и пада и пада :Mr Green Fun

и в крайна сметка да си вземеш нещо което наистина те кефи, все пак ти ще я караш, не хората по форумите

Потребителски аватар
slavi13
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slavi13 » Съб 04 юни 2011 2:04

след като ще е караш много, вземи си поне среден клас, леон или голф 6 1.6 тди dsg (дано да са си оправили проблемите с датчиците на тези кутии) иначе колите за които говориш не са лоши за класа си но ще си като схванат ако прекарваш в тях доста време и на дълъг път.
и съм неприятно изненадан от автоматиците на тоьота, някакъв лентов кабел дава много проблеми и струва маса пари. иди в сервизите и поговори с някои от механиците, продавачите за тях всички коли са супер.

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Съб 04 юни 2011 11:46

Сивика и Джаза са с 5г гаранция ... Имай в предвид че 5те години гаранция означават и 5г ТО при официалния вмносител... макар отзивите от Варненския сервиз май са по-добри от Софийския
Ако ти харесва дизайна на Сивик-хеч и се примириш че със 100кс колата няма да е светкавица (1200кг без щофьора) - си е избор. Багажника е 450л, което е със 100 повече от на Голф, за Поло не говорим, разходът при икономично каране ще е около и под на Полото (щото там турбото ще мами да настъпваш ;) )
Но, лично мен, въпреки че карам Хонда, ме дразни че дизайна пречи на практичността(обзора назад прави парктроника задължителен). А пък супер странната ценова политика на Бултрако е безумна - Джаза по-скъп от Сивик :S

Покарай и Полото, сравни багажника, колко място има за пътници - чат-пат ще качваш хора. Най-важното да ти харесва колата, няма да живеем вечно, прави си кефа докато е време :)

PS: новите автоматици на Хондите са по-читави от предишните "роботи", които са заслужено оплювани.

Archo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Archo » Сря 08 юни 2011 17:22

колеги обстоятелствата се промениха много и варианта за нова кола тотално отпада . бюджета ми се ограничава до 6500Е и сега започва отново чудене какво да е . Насочил съм се към 2 Seat Ibiza и понеже знам че са от VAG групата ще искам съвети директно в темата
1. http://www.cars.bg/u324949
2. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Склонен съм да взема първият вариант поради наличието на ESP а и ще имам резерв от мощност . Обаче проблема е че изобщо не съм в час с устройство на автомобила и евентуално ще ми трябва помощ от някой колега от Варна при огледа и съвети къде да ходя за пълен техн. преглед + диагностика та да ми кажат реално състояние на колата и дали си струва да се дадат тия пари . Приемам и всякакви други предложения от VAG групата - даже ако изкочи някой автоматче още по-добре. Голф серията и Поло тотално ги зачерквам освен ако Голф-а не е 5ца .

Потребителски аватар
slavi13
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slavi13 » Пон 13 юни 2011 17:06

kolega, slaboto i na dvete kupeta sa tamponite na prednite nosachi, dori i novi sa si meki, novite s formata na X vatre sa za predpochitane, parwata e 1.9 6 skorosti shte si e istinski samolet, vtorata e 3 zilindrova, malko traka no e po ikonomichna, i sled 120 trudno nabira dori i s chip,inache sa si edni i sashti koli, kakvato i da wzemesh, kasmet :да:

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”