Носачи VAICO???
-
- Автомобил:
- Двигател:
Носачи VAICO???
Колеги, предстои ми смяна на двата големи носача. Предлагат ми носачи VAICO на много добра цена (ще ми излезнат целият комплект почти колкото двата големи на Лемфьордер). Не съм запознат с марката и потърсих по форума, но няма много отзиви за тази марка. Чакам мнения на хора, които имат преки наблюдения!!!
Re: Носачи VAICO???
Има тема за носачи viewtopic.php?f=6&t=149482
Може да погледнеш и тук http://audibg.com/forum/index.php?showt ... 615&st=200
Може да погледнеш и тук http://audibg.com/forum/index.php?showt ... 615&st=200
-
- Автомобил:
- Двигател:
Тези теми ги четох от край до край, но искам мнение на колеги които имат опит с тази марка носачи. 

- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вайко и Лемфьордер са едно и също качество.
- treniora
- Автомобил: Passat 3B5
- Двигател: AJM
Stenly написа:Вайко и Лемфьордер са едно и също качество.

Сигурно е така, за това и цената им е еднакава!

mtm_golf написа:Тези теми ги четох от край до край, но искам мнение на колеги които имат опит с тази марка носачи.
Ами в темите е писано за Вайко, какво повече искаш като мнение? С цената на 3 комплекта Вайко се равняваш на 1 комплект Лемфьордер. И съм почти убеден, че значително живота им ще надмине по-скъпите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Точно това искам да разбера. Дали си струва да се сложат по-евтини. Аз си мисля, че по-добре да сменя цял комплект евтини отколкото да сменям през месец-два носачи от скъпите и колата постоянно да е в сервиза. Все пак VAICO са немска марка и се надявам да са поне наполовина добри колкото лемфьордера тъй като цената им е в пъти по-малка. Ясно ми е, че няма как нещо евтино да изкара колкото добрите марки (въпреки, че съм наблюдавал доста такива случаи), но все пак идеята е да не се сменят през няколко месеца. 

Аз лично бих избрал Вайко пред по-скъпите. Причините ги изложих горе 
И това кога ще ти се разтропат носачите е индивидуално за всеки. В какви условия караш, с какъв размер гуми си и т.н.
Мой приятел си купи от момчето от ауди форума, марката не помня, но си кара колата в най-ужасните дупки в центъра на София. Може би година има вече и 10-на хиляди км., но не се е оплакал да тропа нещо.

И това кога ще ти се разтропат носачите е индивидуално за всеки. В какви условия караш, с какъв размер гуми си и т.н.
Мой приятел си купи от момчето от ауди форума, марката не помня, но си кара колата в най-ужасните дупки в центъра на София. Може би година има вече и 10-на хиляди км., но не се е оплакал да тропа нещо.
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Няма да сгрешиш ако вземеш Вайко просто от опит ти казвам,че е еднакво с лемфьордер па нека цената да е различна... С маслата съшо е така дали ще вземеш Вайко или Лемфьордер...
- treniora
- Автомобил: Passat 3B5
- Двигател: AJM
K написа:Аз лично бих избрал Вайко пред по-скъпите. Причините ги изложих горе
"10-на хиляди км."

Да ако колата ще се кара още мах 10-20к вайко е добър избор, но ако ще се кара повече марката е Лемфьордер.
Имам познат смени Лемфьордер-а след 120к и то в кратерите в нашия град

-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря, колеги за мненията! Май ще си сменя само тези, които са разбити пък ще видим какво ще стане. Мислех да сменя всички и да не се занимавам повече време, но доколкото разбирам Вайко изкарват по 20-25000 км средно и по 50-60000 по изключение, което значи почти всяка година да се сменят. За Лемфьордер малкото хора, които са си позволили да сменят цялото окачване казват, че изкарват над 100-150000км, което си е сериозно предимство. Поне до това заключение стигнах след щателно проучване.
Пак ти пиша, че това е строго индивидуално колко ще ти издържат. Няма как да сравниш едните и другите при абсолютно едни и същи условия и да кажеш "тия издържаха толкова, другите толкова. тия са оферта, другите не са."
Пробвай да караш Лемфьордер с 19ки и ще видиш колко ще изкарат.
Пробвай да караш Лемфьордер с 19ки и ще видиш колко ще изкарат.

-
- Автомобил:
- Двигател:
КОлега вземай евтините носачи и не му мисли, ако сменяш носач по носач, едно че излиза по скъпо, второ че изкарват същите километри. Старите носачи износват и новите. Като сменяш новите носачи, просто следвай ръководството, и препоръките, долните се стягат на земята на канал в работно положение, а горните се стягат под определен ъгъл. Така поне се удължава живота на тампоните.