Кой двигател е най добрият за голф 3 и защо ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Кой двигател е най добрият за голф 3 и защо ?

Мнениеот koby » Нед 05 юни 2011 19:55

nuri_3556 написа:
koby написа:
Toshko0107 написа:ехеее какво толкова му прави на тоя мотор ?

4 пъти му прави глава и шлайф

ми сиг на кофти кола е попаднал човека все пак всичко си е до късмет

точно това казах и аз аз до сега една гайка не съм сменил на ТДИ-то и си ме слуша

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 05 юни 2011 19:57

Toshko0107 написа:искам колата ми да е 90 коня и да не се притеснявам дали ще мога да изпреваря някой тир примерно ... не търся голямата икономия но не искам и да е някой ламя примерно ... фен съм на бензина дизел ще си търся като одъртея :Д zubo благодаря : )

Мога да ти кажа че има тирове дето и 200 коня кола се замисля на магистралата, ако по тази критерия ще си купуваш кола, 1.8 ще ти е малък, виж 2.8 може да има шанс mhihi

Нищо лично ма ти ако по тази критерия избираш колата си..
Най-добрият мотор е потдържаният, няма как да разбереш освен ако не потърсиш и не караш!
За всеки е различно, някой даже под 2.0 кубика не имат за кола
Докато аз над 1.4 не ги имам за коли :wink:
Здравината идва от подръжката! Колкото и да е здрава една кола, ако не се потдържа загива.

Потребителски аватар
Toshko0107
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toshko0107 » Нед 05 юни 2011 20:15

my heart iS iCe много хубав коментар но азвсе още съм ученик т.е ся завърших малко зор ще ми е да поддържам 2.8 нали се сещаш : ))) за това си търся нещо по бързо от моето карал съм голф 3 GTI 150 кончета готино е хареса ми но гореше стабилно :D за това си търся нещо по бързичко от моето, чувал съм че 1.6 били несполучливи двигатели дали е така незнам за това и питам кой двигател е най добрият : )

malinakis
Автомобил: VW GOLF 3 GT
Двигател: 1.6 AEK

Мнениеот malinakis » Нед 05 юни 2011 21:18

това че 1.6 са несполучливи двигатели не е изцяло вярно
аз имам голф 3 1.6 гт - 101 коня и двигателя си е супер, в ниските обороти не е като 1.8 но дадеш ли му газ си върви много доволно
при мен двигателя е пълна инжекция и някои хора го намират за недостатък че газовата уредба била скъпа, ама веднъж сложиш ли я си постигаш икономия и вървеж
моето мнение е че 1.8 и 1.6 са най-добрите двигатели
а кой да избереш - ами най-важното е състоянието, а не кой от двата
успех с избора :beer

Потребителски аватар
Toshko0107
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toshko0107 » Нед 05 юни 2011 21:31

malinakis прав си : ) какви пари даде за твоето голфче ?

malinakis
Автомобил: VW GOLF 3 GT
Двигател: 1.6 AEK

Мнениеот malinakis » Нед 05 юни 2011 21:42

ами моя голф си го взех за 2700, но от автокъща и като се почна регистрация, Г.О. и т.н. стана към 3000
но просто колата си е уникално запазена и имах голям късмет да попадна на нея
не малко хора не го харесват голф 1.6 гт само защото трудно се газифицирал, което изобщо не е сериозен аргумент
аз ти препоръчвам намериш ли такава колица запазена зимай без да се чудиш
и за младо шоферче (понеже съм студент) тая кола си е идеална - пъргава, с ГИ много икономична и много стабилна в завоите и при висока скорост

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Нед 05 юни 2011 21:50

Аз от ABD минах на 1.9TD и вече никога бензин. Като изпреварвам TIR даже не връщам предавки.

Най-здравия е поддържания мотор!!!
1,8 го харесват заради добрата му надеждност и за това, че е добре се разбира с обикновените газови уредби.
Като изключим 1,4 и 1,6 пълните инжекциони с италианската електроника аз всички бензини си ги харесвам.

Ти се качи един път на читав TDI 110кс и после разправяй, че дизела е за пенсионери. Лошото там е че може да уцелиш кола с грохнал мотор, с грохнало турбо или и 2-те, а ремонта на една турбина или заменянето и с нова излиза колкото основен ремонт на мотора с качествени чаркове. Но ако попаднеш на кола, на която мотор и турбо са наред и я поддържаш добре се отплаща и с вървеж и с икономия на гориво.

В общи линии въпроса ти няма правилен отговор.

Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Нед 05 юни 2011 22:19

Или по-точно въпросът на колегата не е правилно формулиран или пък има повече от един възможни отговори.

Иначе каквото и да вземе колегата стига да е в добро състояние и над 1.4 ще се усети разлика особено в баирите когато колата е натоварена с хора и багаж. Но за млад шофьор и 1.4 върши работа според мен. Примерно да ходиш до работа, по кафенца и колкото да не вървиш пеша и 1.4 става, но ако искаш повече динамика, повече мощност естествено скачаш на нещо по голямо. Аз конкретно отношение не искам да взимам в темата понеже някой ще каже, че понеже имам 1.4 и оплювам останалите двигатели под 2.0 :beer

Потребителски аватар
Toshko0107
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toshko0107 » Пон 06 юни 2011 0:21

Ще се замисля над това което каза malinakis

radi_nrj наистина ти казвам колега дизел не искам вмомента.Благодарен съм ти за информацията от все сърце но не ми се кара дизел заради тия проблеми много трудно ще се случи на читава количка в днешно време.

G-HELL мене количката ми е в много добро състояние просто не ми е правила никакви проблеми откакто съм я взел просто там е работата че по баирите умира количката иначе колкото да не ходиш пеш е бомба ; )

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пон 06 юни 2011 8:51

Колега,ползва ли търсачката? viewtopic.php?f=5&t=36328&hilit=%D0%BD%D0%B0%D0%B9+%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%8A%D1%80+%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%BE%D1%80
За мен 1.8 и 2.0 (8v и 16v) са най-добри + всички дизели.

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Пон 06 юни 2011 9:09

Голф АБС мотор е най-добрия вариант за теб,разхода е малко над 1.4 АБД,но върви доволно повече,е не е бегачка,но мисля,че ще отговаря на изискванията ти.Вярвай ми,че наистина е здрав и непретенциозен мотор...в която и автоморга да отидеш и търсиш части за Голф 3,най-много са за АБС мотора,следван от тди 1З,което е добре за теб.Голф с конкретния мотор можеш да намериш и за 1300-1500лв.,но ако търсиш наистина читава и запазена кола,мисля 2000-2500лв са нужните за теб пари.Успех в покупката :да:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 06 юни 2011 9:16

Ако няма да въртиш адски много километри си взимай 1.9ТДИ и нещата спят - общо взето това е златната среда хем пъргав хем икономичен.с 1,8 на газ ще ти легне по евтино на километър ама газта си иска гледане ,а и в сравнение с 1,9ТДИ ще ти се стори адски куц нищо че на коне са еднакви.

Потребителски аватар
Toshko0107
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toshko0107 » Пон 06 юни 2011 9:30

Rabbit_TDI не искам дизел ... гледам да е повече коне от 1.4 незнам какви километри ще навъртя с него но за сега моято голфче откакто съм го взел не съм го спрял дето се е казало : ) :beer

emiltd Благодаря ти надъха ме още повече за 1.8 АБС но много трудно се намира читаво голфче а иначе относно газта не съм решил още дали даже ще му слагам газ :beer

tisho_psg благодаря :beer

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Пон 06 юни 2011 10:01

Toshko0107 написа:Rabbit_TDI не искам дизел ... гледам да е повече коне от 1.4 незнам какви километри ще навъртя с него но за сега моято голфче откакто съм го взел не съм го спрял дето се е казало : ) :beer

emiltd Благодаря ти надъха ме още повече за 1.8 АБС но много трудно се намира читаво голфче а иначе относно газта не съм решил още дали даже ще му слагам газ :beer

tisho_psg благодаря :beer

АБС Голф с читав мотор,няма да ти е трудно да намериш,по-скоро ще е трудно да намериш такъв със здраво купе,защото по отношение на устойчивост на корозия са абсолютни п_стиняци всички,без значение с къв мотор са,но ти сигурно вече го знаеш,щом караш Голф 3...та да намериш такъв с добро купе е малко вероятно.

Потребителски аватар
Toshko0107
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toshko0107 » Пон 06 юни 2011 10:09

Еми като гледам по автокъщите не са лошо голфчетата ама някои хора прекаляват с цените. Иначе и аз карам голф3 и нямам проблем с купето перфе ми е всичко : )

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”