Драма с платен паркинг.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Драма с платен паркинг.

Мнениеот Exell » Нед 05 юни 2011 22:09

Та , вярно е , че раздела е пълен с тъпи теми , но ми е интересно да разбера дали други колеги имат подобен проблем .
От около 2 години ползвам услугите на платен (ПЛАТЕН, не ОХРАНЯЕМ) паркинг. Та в началото нямах проблеми. Отидох до човека в будката , платих си като поп , не получих никакъв документ за плащането (като не броим записването на номера и марката на автомобила в една тетрадка) , каза ми се на кое място да спра и ...... паркирах.
Сега в няколко точки да изброя проблемите , които имам от тогава.

1. Преди известно време някой беше отворил багажника на колата ми и се беше опитал да лази в колата. Алармата се разсвирила , циганите избягали , охраната продължила да спи , а на сутринта акумулатора ми беше умрял. Попитах ги (охранителите и шефа им) защо по дяволите не са ми звъннали по телефона да дойда да си спра алармата..... обяснението беше , че са ми нямали номера. Добре де , преди 2-3 месеца ми звъняха да дойда , защото колата ми се е била разсвирила (тогава ми беше паднал акумулатора от студа и алармата засвирила).
2. Платих си 2 паркоместа (1 за служебната и 1 за личната кола). Та едната замина на ремонт и реших , че местата са си мои , та от време на време спирах и на 2-те места. Един прекрасен ден ми беше направена забележка да си паркирам нормално , защото колата с номер ****** се водела на този номер. Имахме малко разправииИииии и се съгласих с тях.
3. 3 седмици едната кола е в сервиз , та днес се прибирам от работа и .... на мястото на 2-рият автомобил спрял някакъв бакшиш. Нервирах се и право в будката "Добър вечер ,защо има автомобил , заел мойто 2-ро ПЛАТЕНО паркомясто?" , "Ами той....такова....плаща за една кола...ама са докара и двете таксита......там ли е спрял......ейййй не се научиха..... ужас .... трагедия....утре ше я махне". О.К. надявам се утре , като си взема втората кола да ми е свободно мястото.
4. Преди време се прибирам късно вечерта и гледам един джип спрял на мойто място. Тичам към бутката и питам "Защо тоя е спрял на мойто място?"...отговора беша "Ами има ли значение , тия до теб са свободни , спри до него"..... пак се нервирах..... човека се оказа , че е точно до охраната , та се разбрахме с него , той не е виновен , чичковците там му казали да спре........

И сега да попитам , тези от Вас , които са на платени паркинги , имат ли подобни проблеми? Варианта да сменя паркинга не ме устройва , защото в радиус 2 км, този е единственият. Мерси за вниманието :)

Потребителски аватар
VALENTINO_ROSSI
Автомобил: MK3 GTI 16V 20YAHRE
Двигател: ABF 1997
Контакти:

Re: Драма с платен паркинг.

Мнениеот VALENTINO_ROSSI » Нед 05 юни 2011 22:16

А ти защо въобще си държиш колата на платен
паркинг при положение че са ти я разбивали и т.н.
Само наливаш пари в нищо....по-добре си направи каско и
си паркирай пред вас.

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Нед 05 юни 2011 22:43

ммммммммммммм , каското за какво ми е? Да ми платят 20 лева (нали сме овехтели) за нещо , което струва 100?!?!?!?
Само 1 пример ще ти дам , скапаните мигачи , ако ми ги свалят и поискам същите ще ми струват скромните 100 лева. Преден нож .... 20лв. едната половинка , странични мигачи.... и т.н. Опа , не броим нещатата , които са свалени без да е счупено нищо..каското освен едно календарче да ми дадат :screwy :screwy

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Нед 05 юни 2011 22:52

Да отговоря малко по-подробно. По тази кола (Г3) има толкова много неща , които могат да се свалят от пропаднали наркомани без да счупят нещо , че....... огледала , лайсни , брони , фарове , мигачи , джанти и още няколко по-дребни. Направил съм си сметка , че каското и паркинга са горе-долу еднаква сума , и двете не ти плащат за липсващи детайли , и двете са сериозна сума на година (500 към 300-400) , но при едното (паркинга) вероятността да ти откраднат нещо е по-малка .
Та въпроса ми е предимно към колеги , ползващи подобни паркоместа (платени) . :beer

Потребителски аватар
aRoGaNsS
Автомобил: Golf 4 TDI GTI
Двигател: 1.9 ARL 2002

Мнениеот aRoGaNsS » Нед 05 юни 2011 23:36

Бил съм на платен,е няма такива чички просто. .вземаха кинтите,а даже зимата и не чистеха снега абе направоо scare Няма ли да ти е по добре да си вземеш гаражче някъде до у вас ?!

Потребителски аватар
swissmad
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот swissmad » Нед 05 юни 2011 23:51

До работата има един платен паркинг-дядката там спи като заклан (а в повечето случаи е и пиян).Скоро откраднаха от там едно БМВ без да разбере.Чак на сутринта разбра ама......алкохола,тока и жените не прощават.Да знаете......

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Пон 06 юни 2011 0:10

За заплатите дето дават на "охранителите" освен пенсионирани старчоци които гледат да заработят допълнително над пенсийката не може да видиш. Иначе и аз съм на твоето мнение и си държа колата на паркинг, не искам да ставам спонсор на гадните наркомани. Опитай да говориш със собственика да ги стегне малко

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пон 06 юни 2011 0:17

Exell написа:И сега да попитам , тези от Вас , които са на платени паркинги , имат ли подобни проблеми?

Какво значение има отговорът на този въпрос след като:
Exell написа:Варианта да сменя паркинга не ме устройва , защото в радиус 2 км, този е единственият.

Не казваш за кой град питаш. Имам приятел в Младост - два пъти му разбиват колата на платен паркинг. В същото време приятелка в центъра вече 7-8 години няма никакъв проблем. И на двете места "охраната" са пенсионери, които взимат около 200-300лв на месец - повече от това да констатират кражбата на сутринта не можеш да очакваш. Лично мое мнение е, че за кола на 19 години да даваш 50-80лв на месец за паркинг е лудост.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пон 06 юни 2011 6:30

Сменяш автомобила с такъв от който не се краде :D Аз поне това ще направя че ми писна...

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 06 юни 2011 6:49

santo_trafficante написа:Сменяш автомобила с такъв от който не се краде :D Аз поне това ще направя че ми писна...

казвах му аз да си вземе новият спортидж mhihi

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Пон 06 юни 2011 8:26

maxpayne , отговора няма да ме сгрее много , но ми е интересно , дали чичките само при мен са изкривени по някакъв техен начин или навсякъде е така.
aRoGaNsS , гараж съм го мислил преди време , но ми трябва за две коли и там цената скача в пъти. Аз снега не искам да ми чистят , но от едно 70-80 места (40 от които са заети постоянно от автокъща) да не можеш да следиш кой как и защо спира......в случая от вчера аз съм платил на бакшиша да седи неговата кола.
eddyman , със собственика ще говоря (дано да е днес) , но ме съмнява да направи нещо освен да мръднат таксито до следващият път.
Росене и аз обмислям този вариант , но те не останаха много такива марки , Митака ми разказа как на една КИА са свалили страничните мигачи около тях :). Май ще търся някаква екзотика или автомобил пред разпад та да няма какво да се свали death
Митак , тия Жипки скоро ще станат масови и от тях ще почнат да се въртят части :063: :063: :063:

П.С.
И най-готиното е , че сутринта беше друг на смяна , таксито излезнало , но с другата кола , тоест тая дето е на мойто място си седи пак там :) . Казах им , че ако довечера си взема втората кола и няма къде да я спра ше го запуша тъпия бакшиш и натам да се оправят между тях си.И вчера охранителя ми спомена , че бакши си плащал за една кола , но незнайно как спрял и двете през ноща :applause: :applause: :applause:Ако иска някой да заповяда , оказва се , че и без да плащаш може да се спира свободно зад бариерката :). Подозирам , че 4-те лева ги е прибрал дядото , нямам нищо против , но да не е на мойто място.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пон 06 юни 2011 8:43

Exell написа:Росене и аз обмислям този вариант , но те не останаха много такива марки , Митака ми разказа как на една КИА са свалили страничните мигачи около тях :). Май ще търся някаква екзотика или автомобил пред разпад та да няма какво да се свали death

ОО аз приключвам с тези автомобили mhihi Хубаво е спор няма :lol: Ама гепят аз слагам ново боядисано направено и след 1 седмица го няма.... mhihi
Вече съм си намислил следващата кола :mrgreen:

Потребителски аватар
Johnny_Brawo
Автомобил: VW Passat
Двигател: BWA

Мнениеот Johnny_Brawo » Пон 06 юни 2011 9:08

Само за инфо, на мен на Платен и Охраняем паркинг ми смъкнаха 4-те джанти. Не ти е гаранция нищо, освен ( според мен ) да си я затвориш в гараж, по възможност подземен и ... да се надяваш да не са решили да влизат в гаражите.
Само споделям :) :beer

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Пон 06 юни 2011 9:42

santo_trafficante написа:Сменяш автомобила с такъв от който не се краде :D Аз поне това ще направя че ми писна...

Работил съм 8 години в сферата на властта,като редови служител и ти казвам,че сме затваряли хора,заради кражба на автомобили за умопомрачителни суми,та мисълта ми е ,че няма такава кола,която не се краде...особенно родните джамбази са много изобретателни,няма спасение просто :bishop

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пон 06 юни 2011 9:48

emiltd написа:

Работил съм 8 години в сферата на властта,като редови служител и ти казвам,че сме затваряли хора,заради кражба на автомобили за умопомрачителни суми,та мисълта ми е ,че няма такава кола,която не се краде...особенно родните джамбази са много изобретателни,няма спасение просто :bishop

Не ме притеснява някой да гепи цялата кола :wink: Дразни ме че свалят разни работи от нея :wink: Ако го хвана как сваля вярвай ми полицията няма да разбере mhihi Веднъж разбра и ходих 4 години по дела mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”