Относно АЛФА
- S_T_I_N_G
- Автомобил: GOLF 4 1.8 T
- Двигател: AGU GU GU GUUUUUU
Относно АЛФА
Здравейте в процес на избиране на кола съм и като цяло си харесвам много ПОЛО но просто гледам и какво друго има на пазара а и днес гледах АЛФА ромео 145 мнение за този модел ? става дума бензин нали всеки ми казва не си взимай.Много е скъпа подръжката им и тн ако може някое мнение по въпроса за този модел ще съм много благодарен:).Като гледам не са скъпи мощни са но после ...
Re: Относно АЛФА
поддръжката е скъпа, защото е редовна
С алфа ше се видиш в чудо, дори в техния форум си признават, че основните им ремонти са нещо нормално за двг на алфа. Казвам го като човек каращ италиянка и може да се каже фен на фиат групата, ама алфа по-добре не.
като нови са добри машинки, просто не са издръжливи до 500 000...

като нови са добри машинки, просто не са издръжливи до 500 000...
- dermeister
- Автомобил:
- Двигател:
Понеже темата ще е откровено оплюване и легенди и митове ще се изкажа в началото и няма да споря с никой.
Всичко е според зависи на каква кола попаднеш. Моята я карам 4-та година, за 45000км не съм дал повече пари за ремонти от баща ми, който е със Сеат Толедо 1.8 моно и също така съм го теглил по сервизи и майстори 3 пъти, той мен един път
Доволен съм от колата, за цената си предлага много екстри, красив външен вид и учудващо добра динамика.
Всичко е според зависи на каква кола попаднеш. Моята я карам 4-та година, за 45000км не съм дал повече пари за ремонти от баща ми, който е със Сеат Толедо 1.8 моно и също така съм го теглил по сервизи и майстори 3 пъти, той мен един път

- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Много хора ги купуват но тая 145 е много рьбата,еквивалент на голф 2 според мен поне по рьбатост,виж 156 и мен ме кефи на вид за 2500 ще вземеш такава след 2000година с клима и други шукарийки 

- JaDaWiN
- Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
- Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]
Аз мога да кажа, че доста бягат. За издръжливост и здравина нямам наблюдения.
- stoqn_g60
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ADA
Аз точно тавака мислех преди да взема,но търсих 146 (разлика според мен,в по-добрата визия и повече място)Мой приятел има 146 2.0 ТИ мисля се водят,150 коня е.За бягане,определено е доста пъргава,обаче по спомен се оплакваше от окачването и по-точно от предното (не съм 100% ,беше отдавна).Знам само,че му се прецака лан(м)бда сондата и градско правеше 15-17 литра,сумата не я помня (беше 2007-ма),но със сигурност беше трицифрена.Имат добри мотори специално Алфите и Ланчите,но за мен това TS,демек 2 те свещи на цилиндър е пълна безмислица.Все пак успех колега и дано имаш късмета да сполучиш,добри колички са,ако и да чуеш само "ъъъъъъъ Поло е най-добре",или "Абе Фолксваген ,друга марка няма",няма ли ...?

- S_T_I_N_G
- Автомобил: GOLF 4 1.8 T
- Двигател: AGU GU GU GUUUUUU
Е да така си е освен VW няма друга марка :П май няма да е алфа че имат плюсове да но стане ли нещо не знам как ще платя ремонта за жалост маи ще си се върна кум старата любов поло 1.4 кум 100 тина коня
А какво ще кажете за тези два модела
http://www.cars.bg/u338603
http://www.cars.bg/u358420
като части ремонти много хора ми казват не си симай ибиза че не е за българските пътища а за пежото още не са ми казали нищо

като части ремонти много хора ми казват не си симай ибиза че не е за българските пътища а за пежото още не са ми казали нищо
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
S_T_I_N_G написа:Е да така си е освен VW няма друга марка :П май няма да е алфа че имат плюсове да но стане ли нещо не знам как ще платя ремонта за жалост маи ще си се върна кум старата любов поло 1.4 кум 100 тина коня![]()
Ибизата е абсолютен чук и се прави страшно лесно - няма разлика с полото. но този двигател си похарчва. А Пежото не е добра идея с това ХДИ

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Тая Ибиза нещо цената ми се струва безумна за 15 годишна кола
За подобни пари можеш да си вземеш хубаво дизелово Клио 2002-2003г

- klimatronik
- Автомобил: Golf TDI PD+PASSAT B8 CR TDI 190
- Двигател:
S_T_I_N_G написа:Е да така си е освен VW няма друга марка :П май няма да е алфа че имат плюсове да но стане ли нещо не знам как ще платя ремонта за жалост маи ще си се върна кум старата любов поло 1.4 кум 100 тина коня![]()
Мога да кажа само добри думи за Ибизата. Имам същата ( виж гаража). Като поддръжка е доста евтина, частите са си едно към едно с тези на VW. А що се отнася до разхода- не е кой знае какво за такъв мотор, който върви много приятно

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
KirilGeorgiev написа:Тая Ибиза нещо цената ми се струва безумна за 15 годишна колаЗа подобни пари можеш да си вземеш хубаво дизелово Клио 2002-2003г
А колко да струва с тоя двигател и пакет при положение че обикновените ибизи същата година са окол 2-2,5К... 5лв ли

- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
KirilGeorgiev написа:Тая Ибиза нещо цената ми се струва безумна за 15 годишна колаЗа подобни пари можеш да си вземеш хубаво дизелово Клио 2002-2003г
За това му е такава цената на Клиото!

- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
escrime написа:KirilGeorgiev написа:Тая Ибиза нещо цената ми се струва безумна за 15 годишна колаЗа подобни пари можеш да си вземеш хубаво дизелово Клио 2002-2003г
За това му е такава цената на Клиото!![]()
Е,не всички могат да си позволят пасати от 1990г. струващи по 10-20 хиляди

По темата: колега,избери си сам кола която те радва и я взимай,всеки може да ти препоръча някой кола,но после ще я караш ти. Иначе и аз съм чул,че на алфите е по-скъпа поддръжката.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Alfa 145 , ако е боксер 1,6 не вземай. 2л TS мотор е железен. Продадох 155 ца на 459 000 км без да съм пипал двигател ,верига съм обтягал 2 пъти./само свещи Дензо, ако взмеш NGK първо си провери кабелите с какъв накрайник са - на NGK то бобчето отгоре не се развива/.
Кабели на свеши не съм сменял дори, нито комутатот.
Сменени ; водна помпа/спукана перка от старост -пластмаса/,ремонт стартер четки и втулки, 2 скоростни кутии, к-т съединител, помпи съединител, помпа спирачка, серво /като протече помпата няма нишан навън, а сервото се пълни с течност и скапва мембрана/,акумулатор 2 бр , поредица от носачи докато уцеля желязниата марка "Ас Метал" - вече може да са я "подобрили" и нея, датчик за перката , гуми, .
Презапоявал съм таблото на климатроника и на голято реле за климатроника.Климатроника до последно си работеше без допълване или ремонт.
На ред беше за ремонт рейка и помпа гориво, че виеше , но така замина.
За ремонт Алфа е много трудоемка - навсякъде е разхвърляно нещо, за да достигнеш нещо за смяна сваляш поне 2-3 други неща.
Кабели на свеши не съм сменял дори, нито комутатот.
Сменени ; водна помпа/спукана перка от старост -пластмаса/,ремонт стартер четки и втулки, 2 скоростни кутии, к-т съединител, помпи съединител, помпа спирачка, серво /като протече помпата няма нишан навън, а сервото се пълни с течност и скапва мембрана/,акумулатор 2 бр , поредица от носачи докато уцеля желязниата марка "Ас Метал" - вече може да са я "подобрили" и нея, датчик за перката , гуми, .
Презапоявал съм таблото на климатроника и на голято реле за климатроника.Климатроника до последно си работеше без допълване или ремонт.
На ред беше за ремонт рейка и помпа гориво, че виеше , но така замина.
За ремонт Алфа е много трудоемка - навсякъде е разхвърляно нещо, за да достигнеш нещо за смяна сваляш поне 2-3 други неща.
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
tisho_psg написа: Е,не всички могат да си позволят пасати от 1990г. струващи по 10-20 хиляди![]()
По темата: колега,избери си сам кола която те радва и я взимай,всеки може да ти препоръча някой кола,но после ще я караш ти. Иначе и аз съм чул,че на алфите е по-скъпа поддръжката.
Ех, 10-20 хил. в стотинки, не в левове...

Шега беше за Клиото, естествено, но пък и реално погледнато вторичния пазар си е показателен. Загубите по един автомобил не се реализират само в ремонти и висяне по сервизи, а и в загуби от обезценка. Инвестицията в кола трябва и да има някаква възвращаемост и е по-добре тя да е 40% от колкото 10 да речем.
Това ми беше и мисълта за Клиото. Че аз карам смешна кола за смешни пари и на мен ми е ясно, няма нужда да се вади това от контекста. Съвсем не летя в облаците, Тишо и няма нужда да се заяждаме...