pasat 4x4
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Re: pasat 4x4
На другия вал.Поне така съм чувал за този двигател,не съм човъркал такъв.Знам че е с 2 ангренажа и 7 ролки.Или иначе казано умножен по 2 на нормалния редови.
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Основния ангренажния ремък е един. Връзката между отделните валове във всяка една глава е реализирана, чрез зъбна предавка. Има един къс ремък който се закача върху лявата ролка и той върти помпата, но цената му е по-малко от половината на големия.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Mine mistake 

...нека да кажа и аз нещо относно 4х4,като "потърпевш" собственик на 2.5 тди,който
карам 2 и нещо години.Много съм доволен!На сухо,на мокро - в завоите е като спрял - много стабилна кола!Прав е колегата,че е по-висок клас и изисква повече средства, но и се отплаща за обслужването.Ако си се насочил към V6 и почнеш да сменяш ремъци и ролки(май че бяха 5 или 7)+ водна помпа - смени си и термостата - струва 2-30 лв,защото после ако ти откаже - пак трябва да ти свалят половината предница.Аз не го смених и се повреди,но слава богу,че не затваря,т.е. по-бавно ми загрява,но засега карам така.Така,че дано да имаш късмет с избора!
карам 2 и нещо години.Много съм доволен!На сухо,на мокро - в завоите е като спрял - много стабилна кола!Прав е колегата,че е по-висок клас и изисква повече средства, но и се отплаща за обслужването.Ако си се насочил към V6 и почнеш да сменяш ремъци и ролки(май че бяха 5 или 7)+ водна помпа - смени си и термостата - струва 2-30 лв,защото после ако ти откаже - пак трябва да ти свалят половината предница.Аз не го смених и се повреди,но слава богу,че не затваря,т.е. по-бавно ми загрява,но засега карам така.Така,че дано да имаш късмет с избора!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Виж това viewtopic.php?f=6&t=124932 Аз карам V5 ,разход 9.6 среден разход при нормамлно каране и еднакви км градско/извънградско.На който и двигатаел да се спреш,щом е VW няма да сбъркаш,а и като сложи 4моушъна.....
недостатъка на 4х4 е че е малко по-бавен 0-100км,но пък си е като плочка на асфалта откъм стабилност

моя е 2.8 V6 - 193 к.с. - смяна на ремъци - с труд 350 лв. 1 ремък и две ролки и си ти. зимата няма спиране с този мотор. градско на газ 15-18 извън града 10 при скорост над 140км. кеф да пътуваш. но всеки има право на избор. ако можеш да си позволиш по голям мотор моя съвет е направи го. няма умора. успех в избора