Здравейте колеги искам да попитам какво ви е мнението за слагане на компресор от Г60 8В на АБФ?
Знам че има такова подобно животно сток (Г60 limited)но информацията е много малко.Какво е необходимо(ако може подробно) ,и горе долу какъв ще е резултатът?
Извинявам се предварително ако ама такава тема вече.
Поздрави и предварително благодаря.
въпрос за Г60 АБФ
- zelkata_ok1_
- Автомобил:
- Двигател:
Re: въпрос за Г60 АБФ
Има една тема в раздел проекти на колегата HOSE разгледай я там ще разбереш какво ти трябва за това,което си решил да правиш.
- No Name
- Автомобил:
- Двигател:
мисля че го слагат сериино на Golf Limited

Последна промяна от No Name на Пон 06 юни 2011 20:16, променено общо 1 път.
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Ако не се лъжа има G60 1.8 16V, но е доста рядко.
- indjov_GTI
- Автомобил: E30
- Двигател: M20B20 1990g
мотора се води 3G и е 210коня до колкото знам....при АБФ ще има по-добър ефект .....
трябва ти електрониката и еку-то от Г60 ,компресора,кулера,дросела,всм.колектор от КР/ПЛ(защото дросела не уидиса на АБФ-ския)радиатора (ако нети се занимава да го пъхаш навътре към маската)това е за което се сещам аз....нека допълнят колегите
трябва ти електрониката и еку-то от Г60 ,компресора,кулера,дросела,всм.колектор от КР/ПЛ(защото дросела не уидиса на АБФ-ския)радиатора (ако нети се занимава да го пъхаш навътре към маската)това е за което се сещам аз....нека допълнят колегите

- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А не е ли по-добре на АБФ да се сложи турбина и да се управлява с електрониката на Г60? Само всмукателние колектор трябва да е от 16в ,г60 дросела пасва на него идеално.
- indjov_GTI
- Автомобил: E30
- Двигател: M20B20 1990g
Stenly написа:А не е ли по-добре на АБФ да се сложи турбина и да се управлява с електрониката на Г60? Само всмукателние колектор трябва да е от 16в ,г60 дросела пасва на него идеално.

- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Тоя мотор 3г няма нииищо общо с абф-а.. сигурно даже не го е и докоснал..
Стенли нямаш си на представа КОЛКО по-лесно ще стане с мегаскуирт от електрониката на Г60. Евентуално ако е с "хубавата" електроника Венци може да ремапне и фабричната му
Стенли нямаш си на представа КОЛКО по-лесно ще стане с мегаскуирт от електрониката на Г60. Евентуално ако е с "хубавата" електроника Венци може да ремапне и фабричната му

- zelkata_ok1_
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги благодаря за бързите отговори.
- paco
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Първо да попитам от къде аджеба ще намерите здрав компресор, че станаха екзотика?
Тотална загуба на време и пари..това ще ви кажа по-въпроса за Г-ладер на кой да е мотор.
РАСО
п.п. Използването на Мегаскуирт в кой да е проект е оправдано само и единствено от гледна точка бюджет. В крайна сметка ще откриете , че нервите Ви са били по ценни от спестените средства
Когато си купиш коя да е маркова електроника и отвориш менюъла там пише, че може да прави 1, 2....5 неща и наистина ги прави чудесно. Когато пуснеш търсачка за Мегаскуирт откриваш, че може да управлява и совалка, но дали
Предполагам извънземните затова не са кацали след 60-те години..някъде там се е зародила идеята за таз електроника 
Тотална загуба на време и пари..това ще ви кажа по-въпроса за Г-ладер на кой да е мотор.
РАСО
п.п. Използването на Мегаскуирт в кой да е проект е оправдано само и единствено от гледна точка бюджет. В крайна сметка ще откриете , че нервите Ви са били по ценни от спестените средства

- chefo_
- Автомобил: vw golf 97 ubi
- Двигател:
както каза ПАЦО тия компресори са кът,а и аз ще ти кажа и нещо друго,колко елемента евентуално от този 3г мотор ще трябва да изнамериш, преправиш, за да зглобиш по4ти нещо подобно! замисли се така или ина4е ще подготвяш двигателя за новия на4ин на работа,по лесно както казаха колеги ще ти се отрази и на джоба и на главата да си вземеш една турбина и да сложиш.правено е,проверено е изпитано е и много хора са доволни.
- Buxpo
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABF
Аз не знам кое е по добрия вариант ,но както казаха повечето колеги компресора си труден за намиране здрав може по удачния вариант е турбо кит , обаче това на което съм се натъквал и съм виждал и чел е , че през 90те години е имало тунинг кит предлаган от VW Motorsport за модела Golf 3 GTI 16v цената му е била 13 870 марки и колата получава в замяна G60 кит който дава на колата 208 к.с и 287нм и се получава наистина една много добра комбинация
Ето и темата която я има тук
:
viewtopic.php?f=52&t=49994&hilit=Golf+3+gti+16v+g60

Ето и темата която я има тук

viewtopic.php?f=52&t=49994&hilit=Golf+3+gti+16v+g60
- zelkata_ok1_
- Автомобил:
- Двигател:
- wmalevski
- Автомобил: Golf Mk5
- Двигател: R32 DSG
topper написа:Има една тема в раздел проекти на колегата HOSE разгледай я там ще разбереш какво ти трябва за това,което си решил да правиш.
hose е със КР и компресора му от година и повече не е Г60, а е Eaton.
wmalevski написа:topper написа:Има една тема в раздел проекти на колегата HOSE разгледай я там ще разбереш какво ти трябва за това,което си решил да правиш.
hose е със КР и компресора му от година и повече не е Г60, а е Eaton.
Да КР е и не е с Г60 компресор,но със сигурност темата ще му е много полезна.