! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот nokiangage » Пон 30 май 2011 10:39

Хора, писна ми от селски номера...Последните няколко пъти като си пътувам от Свищов до Плевен и обратно по Русенския път:
- рекламно Клио с 2 руси каки вътре - едната се гримира, шофьорката говори по телефон, изпреварва ме без мигачи в същото време
- така и така си карам бавничко 80-90 и винаги когато има някой зад мен, винаги пускам десен мигач (изтърка ми се лостчето вече :Mr Green Fun ) и минавам най-вдясно ама 2 от 10 да пуснат мигачи като ме изпреварват и 1 от 10 да пусне аварийни като жест :banghead: :banghead: :banghead:
- Бмв 5-ца така мина покрай мен все едно бях спрял (аз съм с 90), че въздушната струя разклати колата ми и то при влизане в Българене малко преди табелата - беше поне с 150-160 този :bishop
- лошо гледащите хора и доказващи "епа колко може да връи колата ми" над ограничението са прееекалено много scare
- бая народ си изпреварва без да мисли за отсрещните и си карат в насрещносто до последния момент, докато някой не ги пусне в колоната да се приберат

За каква култура, за каква толерантност, за какви ситуации става дума???

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Пон 30 май 2011 15:23

nokiangage написа:Хора, писна ми от селски номера...Последните няколко пъти като си пътувам от Свищов до Плевен и обратно по Русенския път:
- рекламно Клио с 2 руси каки вътре - едната се гримира, шофьорката говори по телефон, изпреварва ме без мигачи в същото време
- така и така си карам бавничко 80-90 и винаги когато има някой зад мен, винаги пускам десен мигач (изтърка ми се лостчето вече :Mr Green Fun ) и минавам най-вдясно ама 2 от 10 да пуснат мигачи като ме изпреварват и 1 от 10 да пусне аварийни като жест :banghead: :banghead: :banghead:
- Бмв 5-ца така мина покрай мен все едно бях спрял (аз съм с 90), че въздушната струя разклати колата ми и то при влизане в Българене малко преди табелата - беше поне с 150-160 този :bishop
- лошо гледащите хора и доказващи "епа колко може да връи колата ми" над ограничението са прееекалено много scare
- бая народ си изпреварва без да мисли за отсрещните и си карат в насрещносто до последния момент, докато някой не ги пусне в колоната да се приберат

За каква култура, за каква толерантност, за какви ситуации става дума???

Боли те фара.Това няма да се промени.Карай си, пази се, пази и другите около теб, слагай си колана винаги и си свирукай :D

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Пон 30 май 2011 15:46

Вчера замалко да има леко премреждие :lol: , карам аз зад едно BMW 318 с тъмни стопове мигачи и стъкла естествено :deal мечтата на всяко селско чедо, и почва да намалява и аз намалявам следователно и нещеш ли изведнъж спира и аз скачам върху спирачката и спирам с квичене на гуми и натиснат клаксон, на 10 см зад него, още ми е чудно как спрях въпреки че карах с 40 км/ч. Естествено мигача се пуска след спирането на пътното платно. И от прозореца се показва едно селско момче и вика к'о свириш беее, мислех си дали да не го направя на ''компакт'' mhihi , че бях тръгнал да си сменявам тръбата на водопровода, пукна се ей така от незнам си какво mhihi, ама викам няма да падам на неговото ниво.

п.п. Скоро имаше тема '' за '' или ''против '' тъмните стопове. Категорично против, да ме прощават колегите които са дали сумати пари за такава глезотия, красиво е но мисля че не е много безопастно, хубаво вечено време се виждат, а през деня когато особено слънцето е срещу шофьора зад вас.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Вто 07 юни 2011 6:34

Чудих се дали темата е за тук или за проблеми с движението в София...

Всяка сутрин между 6 и 7 ч. на кръстовището на КАТ в Дианабад и после на метростанцията на Жолио Кюри поне по 2-3 коли минават на червено. Тези коли най-често са пълни със... да, досещате се... катаджии. Облечени в униформи, шофиращи лични автомобили и най-безцеремонно минаващи на червено от всяка една посока.

Да не обяснявам и за светофара на стадиона... :banghead:

Не се побирам в кожата си от яд на такива хора... :banghead:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 07 юни 2011 13:51

ми снимай ги де.Новият шеф на КАТ само чака да съкрати персонал :lol:

Потребителски аватар
wiseman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wiseman » Вто 07 юни 2011 14:08

LILO&STICH написа:ми снимай ги де.Новият шеф на КАТ само чака да съкрати персонал :lol:

Колко от това е вярно? Ако си "по-навътре", дай координати да пращам.
Поне по 2-3 снимки на ден мога да му пращам

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 07 юни 2011 14:19

Шефа на КАТ си е дай майла .Пускайте там :mrgreen:

Потребителски аватар
plamen000000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen000000 » Сря 08 юни 2011 11:51

Аз изпусхан момента да снимам една патрулка с отворени капаци и при преминаване с по висока скорост присвятква на водачите.

Потребителски аватар
fantomasss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fantomasss » Сря 08 юни 2011 17:50

Преди час на кръговото на Сточна гара един румънец със сребриста Октавия се беше заврял в в насрещното и се чудеше горкия защо му свирят хората, а той си джитка по часовниковата стрелка... :screwy :screwy :screwy

Петре
Автомобил: Golf II
Двигател:

Мнениеот Петре » Съб 11 юни 2011 9:07

Добре че не си е изхвърлил кутията от цигари и чашките от кафе,както едни сладури на околовръстното от голф 4.

Вчерашния приз е за Ауду А8,сребристо СА3415.
Три ленти(най-лява за наляво),той в най-дясна,свети червено.Секунда преди да стане зелено,гражданина решава,че е за наляво,като това решение се допълва и от нужната маневра.Колата му излезе в лявата централна част на кръстовището,а зад него се оказа баничарка,която искаше от най-лява да продължи направо.Наложи се баницата да влиза в насрещното,защото не можа да го заобиколи отдясно...абе идилия на пътя

ishh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ishh » Нед 12 юни 2011 17:44

ktamen написа:Винаги съм се чудел как се живее на "кофти" завой. Сещам се за една къща дето разни идиоти многократно са се опитвали да влязат направо с колите си. Как ли заспиват обитателите и? Не се ли притесняват, че някой камион може да мине между табуретките?

Не е само на завой, аз направих подобна глупост на кажи речи прав път...общо взето не знам какво ме спаси...причината беше в мен , а и българските пътища... но основно в мен... разбрах човека... вярно не му влязох в хола , но щетата си е щета.. друг е въпроса че за 2 кв/м тухлена стена с вар искаше 1000 лв...
Моля внимавайте как карате, не сте сами на пътя и никой не е безгрешен...

П.С: Аквапланингът не е шега работа... ;/

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Нед 12 юни 2011 18:47

Днес беше пълно с идиоти на пътя.Най вече по Цариградско посока центъра около 5 часа.Колони от коли.Случаи няма да изброявам, защото ме засякоха поне 5-6 пъти някакви scare Трагедия...

sashko_bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashko_bg » Сря 15 юни 2011 18:59

Днес бях в Пловдив. След катастрофата на магистралата трафика минаваше през града и се регулираше от регулировчик. Наистина за първи път съжалих полицай - защото пловдивчани просто не познават знаците на регулировчика, и човека просто танцуваше по платното за да не го смачкат. Замислих на какво ги учат на курсовете, защото идиотите днес бяха многоооо scare scare scare . Не е възможно при сигнал СПРИ показан със стоп-палката, пет автомобила да тръгнат и опитите на човека да ги спре бяха неуспешни....А сигналите на регулировчика все пак са елементарни, толко ли е трудно да се запомнят? :012:

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Сря 15 юни 2011 19:08

ktamen написа:Винаги съм се чудел как се живее на "кофти" завой. Сещам се за една къща дето разни идиоти многократно са се опитвали да влязат направо с колите си. Как ли заспиват обитателите и? Не се ли притесняват, че някой камион може да мине между табуретките?

Сигурно е тежко, на мен като ми разбиха колата, вече 3-4 месеца след това, ако не я паркирам пред блока, заспивам с притеснение... Представям си ако някой ми се вреже в хола :dummy:

И за да не съм Off, днес си карам по улицата на "мобикома" в Младост 1 и пред мен кара едно русо девойче, Опел Вектра на Метан... Невероятна смрад, не мога да ги дишам ... мирише на ... И решавам да я изпреваря от ляво (насрещното) защото има място за 5 коли пред нея и в момента в който пуснах мигача се изстреля, като Вин Дизел в 1-вата част на Бързи и Яростни... Можех да се направя на олигофрен и да я задмина с все предния, ама си викам за какво да се правя и аз на олигофрен... А и съм свикнал, как искаш да минеш пред някой, може да спи през целия път, да си кара просто бавно или да се е заблеял и в момента, в който искаш да минеш пред него, връща една скорост на зад, само и само да си избие комплексите на пътя. :не:

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Сря 15 юни 2011 22:17

Kuncavia написа:
ktamen написа:Винаги съм .....................

Сигурно е тежко, на мен като ми разбиха колата, вече 3-4 месеца след това, ако не я паркирам пред блока, заспивам с притеснение... Представям си ако някой ми се вреже в хола :dummy:

И за да не съм Off, днес си карам по улицата на "мобикома" в Младост 1 и пред мен кара едно русо девойче, Опел Вектра на Метан... Невероятна смрад, .............................

Само едно пояснеие - метанът не мирише !!!

"... Метанът е химично съединение с химична формула CH4 . Това е най-простият алкан и основна съставка на природния газ. Ъгълът между атомите на метанът е 109,5 градуса. Метанът е най-простият наситен въглеводород. Той е безцветен газ, без миризма, с температура на топене -182,5 °C и температура на кипене -161,5 °C ..."

Върни се в “Пътеводител”