Драма с платен паркинг.
- dare__devil
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Драма с платен паркинг.
Същата работа....само дето аз си паркирам по диагонал и не могат да ме поместят посмъртно
2 места плащам, 2 места ползвам и точка.

- offside
- Автомобил: Passat B5 1997
- Двигател: 1.8 20v ADR
Един приятел имаше същия проблем в неговия паркинг, само че плаща за едно място и на няколко пъти трябва да спира на друго , защото някой си бил спрял там. Той взе много просто решение, като си заключи колата на входа на паркинга и се прибра вкъщи. До 5 минути вече собственика на колата която е заела мястото му и шефа на паркинга го молеха да дойде и да си я премести. Повече не се повтори да му заемат мястото, даже му го смениха с такова до кабинката на охраната. Аз мисля че трябва понякога да си по ербап за да ти обърнат някакво внимание. В това число и чичката дето е пуснал ония да паркира на неговото място беше изгонен. Дано си решиш проблема по скоро , защото наистина е много неприятно да плащаш за нещо и някой друг да го ползва (възползва)
Поздрави!
Поздрави!
- inzovo
- Автомобил:
- Двигател:
Така се получава защото сме в България,държава която вече изчезва от картата 

- BeckoTDI
- Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
- Двигател: BPE-ABK-AAZ
Каското не е вариант, защото не плащат липсващи детайли! А от един голф 3 наистина има какво да се свали, без да се оставят следи, че е сваляно.
Exell потърси около вас, дали някой не си дава гаража под наем, ще ти дойде на същата цена като на платения паркинг, но поне ще е закрит и ще си е само твой.
Exell потърси около вас, дали някой не си дава гаража под наем, ще ти дойде на същата цена като на платения паркинг, но поне ще е закрит и ще си е само твой.
- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
Ето какво се случва в нашата хубава държавица viewtopic.php?f=60&t=270515
,а вие на надежден паркинг се надявате
,а вие на надежден паркинг се надявате

- smurf
- Автомобил:
- Двигател:
Каското не е вариант, защото не плащат липсващи детайли! А от един голф 3 наистина има какво да се свали, без да се оставят следи, че е сваляно.
така ли? кое например? с малки доработки се прави така че, ако някой иска да си го вземе - трябва да го счупи и после отиваш при каското и така....
п.п. какво пък толкова има да се вземе от голф 3?

- Exell
- Автомобил:
- Двигател:
Smurf , ще изброя само тези , за които се сещам на първо четене.
-предни мигачи
-странични мигачи
-лайсни врати
-лайсни калници
-решетка
-фарове
-стопове
-джанти
-брони
-преден нож
.........................
Достатъчно е с едни прости мигачлета да те върнат с 100 лева.С каквото и да ги хванеш няма вариант да са толкова здраво монтирани , та не могат да ги развият , най-малкото и на мен някой ден ще ми се наложи да ги сваля за нещо , тоест не мога да ги залепя вечно
Веско почвам да търся , но за момента няма или са много скъпи
И да споделя по темата , от днес (вчера , но днес си взеха другата кола от сервиза) всичко е наред. Не говорих с шеФа на паркинга , но ще му споделя проблемите си , когато го видя
Жената добре ги нахрани вчера охранителите , та разкараха бързо таксито от там :banana

-предни мигачи
-странични мигачи
-лайсни врати
-лайсни калници
-решетка
-фарове
-стопове
-джанти
-брони
-преден нож
.........................
Достатъчно е с едни прости мигачлета да те върнат с 100 лева.С каквото и да ги хванеш няма вариант да са толкова здраво монтирани , та не могат да ги развият , най-малкото и на мен някой ден ще ми се наложи да ги сваля за нещо , тоест не мога да ги залепя вечно

Веско почвам да търся , но за момента няма или са много скъпи

И да споделя по темата , от днес (вчера , но днес си взеха другата кола от сервиза) всичко е наред. Не говорих с шеФа на паркинга , но ще му споделя проблемите си , когато го видя

Жената добре ги нахрани вчера охранителите , та разкараха бързо таксито от там :banana

ABSOLUT написа:KirilGeorgiev написа:А драмата е че бакшиша е спрял от ляво а не от дясно на твоята кола ли че нещо не разбирам какъв е проблема
Аве на тебе май ти е доста скучно ежедневието, гледам в 3-4 теми само пускаш разни такива кратки и тъпи коментарчета, заядливи, в очакване на обяснение от автора. И преди в темата за инвалидното парко място, в темата за работната ръка и сега тука. Ако човек няма да каже нещо съществено, по-добре да си замълчи. Полезен за живота съвет.
От Десет вида форумни личности
2. Тролът – обикновено публикува само едно явно провокативно мнение и след това просто се наслаждава на последвалата верижна реакция. Така например във форум за автолюбители той ще изтъкне колко е полезно ходенето пеша, а във форум за компютърни игри ще обясни, че геймингът е детинско и откровено малоумно занимание.
Противодействие – решението е учудващо просто – игнорирайте го и той ще си тръгне разочарован
Същото нещо съм го забелязал и аз

- smurf
- Автомобил:
- Двигател:
-предни мигачи
-странични мигачи
-лайсни врати
-лайсни калници
-решетка
-фарове
-стопове
-джанти
-брони
-преден нож
не че се заяждам, ама май прекалявате...какви са тия мигачи за 100лв бе бате

за предните мигачи има много лесно лечение, за ножа на бронята също.....стоповете и фаровете не знам как ще ги свалят на затворени капаци без да се счупят....джанти....на колко хора са им оставили колата на трупчета? ае стига моля ви се....направо издребнявате....относно страничните лайстни на всяка кола могат да се "изстръгнат по тая логика"....
п.п. преди да ме нахраните, живял съм в София 5-6 години и винаги колата е била "пред блока", не съм имал проблеми, особено това пък за джантите направо ме разби

- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
Плащам Каско и платен паркинг. Това обаче не е причина да съм сигурен, че нещо няма да изчезне от колата и после да не ми го платят. Просто разчитам на късмет и на факта, че паркинга е доста забит и малко хора знаят, че там има такъв и минават рядко от там. И там пазачите са страци, които даже се сърдят когато вечер се наложи да станат да отключат вратата понеже видиш ли аз късно се прибирам пък той си легнал. Имало е случаи, в които не мога да ги събудя даже.
Спирал съм и на платен охраняем паркинг, където пазачите бяха мъже на по 50-60г. с лично оръжие, паркинга беше ограден с ограда 2,20, с камери и допълнителен лъч над оградата на височина още един метър. При опит за прескачане на оградата алармата свиреше а от кабинката виждаха целия паркинг. Проблема беше, че преди 3 години още вдигнаха наема на 100лв/месец. Сега ме е страх да помисля колко е....
Съгласен съм, че щом съм платил може и цял месец да не си вкарам колата на паркинга но искам моето место да е свободно- или поне да ме питат дали няма против да паркира някой там.
Нека колеги, които нямат коли имащи какво да се открадне ,или такива на които не им се вярва това, да не цапат темата излишно. Ясно е, че или колата трябва да прилича на кофа за боклук или селски нужник или собственика и има невероятен късмет ДО МОМЕНТА..... Винаги обаче късмета може да изневери! Като пример ще дам факта че моя колежка спира на платен паркинг Голф 2, който отговаря напълно на описанието "Кенеф" поради факта,че 3 пъти му крадат акумулатор и то в различни части на София.
Спирал съм и на платен охраняем паркинг, където пазачите бяха мъже на по 50-60г. с лично оръжие, паркинга беше ограден с ограда 2,20, с камери и допълнителен лъч над оградата на височина още един метър. При опит за прескачане на оградата алармата свиреше а от кабинката виждаха целия паркинг. Проблема беше, че преди 3 години още вдигнаха наема на 100лв/месец. Сега ме е страх да помисля колко е....

Съгласен съм, че щом съм платил може и цял месец да не си вкарам колата на паркинга но искам моето место да е свободно- или поне да ме питат дали няма против да паркира някой там.
Нека колеги, които нямат коли имащи какво да се открадне ,или такива на които не им се вярва това, да не цапат темата излишно. Ясно е, че или колата трябва да прилича на кофа за боклук или селски нужник или собственика и има невероятен късмет ДО МОМЕНТА..... Винаги обаче късмета може да изневери! Като пример ще дам факта че моя колежка спира на платен паркинг Голф 2, който отговаря напълно на описанието "Кенеф" поради факта,че 3 пъти му крадат акумулатор и то в различни части на София.

- Exell
- Автомобил:
- Двигател:
Smurf , последно пиша по този въпрос. Предните ми скапани мигачи (китайци) струват точно 90-110 лева . Стопове и фарове как се свалят без да ги счупят ли? Отваря се един прост капак , прост багажник и се отвиват по 4 винтчета. Не е толкова сложно , видях с очите си BMW с изрязан калник и свалени стопове (учудваш ли се колко труд са положили наркоманите?).
За джантите , точно преди 2 месеца пред блока ми осъмна Джета (2009-та година) на камъни (верно не са трупчета , но е същото). Единственото нещо , което му бяха оставили бяха тасчетата . Тоест направили са си труда да откраднат железни джанти с хубави гуми пред блок на осветено място....смятай. Преди 3-4 месеца от съседният блок фиат типо отново на трупчета , 4 лети джанти с 4 гуми .
Лайсните може да се свалят на всяка кола , да но на нашите са по-търсени
Neon го е казал абсолютно точно
За джантите , точно преди 2 месеца пред блока ми осъмна Джета (2009-та година) на камъни (верно не са трупчета , но е същото). Единственото нещо , което му бяха оставили бяха тасчетата . Тоест направили са си труда да откраднат железни джанти с хубави гуми пред блок на осветено място....смятай. Преди 3-4 месеца от съседният блок фиат типо отново на трупчета , 4 лети джанти с 4 гуми .
Лайсните може да се свалят на всяка кола , да но на нашите са по-търсени

Neon го е казал абсолютно точно

maxpayne написа:Exell написа:И сега да попитам , тези от Вас , които са на платени паркинги , имат ли подобни проблеми?
Какво значение има отговорът на този въпрос след като:Exell написа:Варианта да сменя паркинга не ме устройва , защото в радиус 2 км, този е единственият.
Не казваш за кой град питаш. Имам приятел в Младост - два пъти му разбиват колата на платен паркинг. В същото време приятелка в центъра вече 7-8 години няма никакъв проблем. И на двете места "охраната" са пенсионери, които взимат около 200-300лв на месец - повече от това да констатират кражбата на сутринта не можеш да очакваш. Лично мое мнение е, че за кола на 19 години да даваш 50-80лв на месец за паркинг е лудост.

Пълна простащина е да се дават към 1к на година за Г3-ка,ама това си е твоя работа

Не е чак така зверски положението,че да се краде толкова много и да се хленче,че можело да ми вземат нещо и да се прибягва до охрана,пред блоковете е пълно с хиляди коли,много малко хора си слагат колата на паркинг!
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
аз съм на такъв паркинг от 2008г.
такива проблеми не съм имал. Много интересно...
знам, че не носят отговорност за нищо изчезнало и разбито. Но само до толкова ми се простират знанията по тоя въпрос.
такива проблеми не съм имал. Много интересно...
знам, че не носят отговорност за нищо изчезнало и разбито. Но само до толкова ми се простират знанията по тоя въпрос.
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
godfadar написа:maxpayne написа:Exell написа:И сега да попитам , тези от Вас , които са на платени паркинги , имат ли подобни проблеми?
Какво значение има отговорът на този въпрос след като:Exell написа:Варианта да сменя паркинга не ме устройва , защото в радиус 2 км, този е единственият.
Не казваш за кой град питаш. Имам приятел в Младост - два пъти му разбиват колата на платен паркинг. В същото време приятелка в центъра вече 7-8 години няма никакъв проблем. И на двете места "охраната" са пенсионери, които взимат около 200-300лв на месец - повече от това да констатират кражбата на сутринта не можеш да очакваш. Лично мое мнение е, че за кола на 19 години да даваш 50-80лв на месец за паркинг е лудост.
![]()
![]()
![]()
Пълна простащина е да се дават към 1к на година за Г3-ка,ама това си е твоя работа![]()
Не е чак така зверски положението,че да се краде толкова много и да се хленче,че можело да ми вземат нещо и да се прибягва до охрана,пред блоковете е пълно с хиляди коли,много малко хора си слагат колата на паркинг!
Аз давам 780лв на година за паркинг за 21 годишна кола. Влизам ли в графата "простак"?

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
neon написа:Аз давам 780лв на година за паркинг за 21 годишна кола. Влизам ли в графата "простак"?
Според колегата godfadar си вътре в графата!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”