Аларма или комфорт модул

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Re: Аларма или комфорт модул

Мнениеот znainainai » Пон 16 май 2011 0:40

rudoni написа:а за модул има ! и е зад таблото вдясно!доста се блъсках докато го заобиколя!

Това е ИМОБИЛАЙЗЕРА и там работа нямаш стига сте писали простотии. Комфортите са 2 или 4 зависи със колко врати е.Като има вариант със 3 или 5 комфорта като 3-тия или 5-тия е за люка. Та във всяка врата има по един модул за всяко съкло и както казах във горният си пост ама явно няма кой да чете. Свали модула на проблемното стъкло и го огледай. Колектор на ел.моторчето,платка кабели и т.н.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пон 16 май 2011 22:45

имобито е в ляво , а аз писах вдясно!как четете не знам?и колко схеми да побликувам ,че има?във всяка врата си има отделен модул за управление на вратата!и са обединени с общо управление!не е като опция за всеки модел!преди седмица борих ел стъклата на такава машина ,и много трудно ги отделих от модула за отделно(самостоятелно)управление без разрушаване на монтираната инсталация!и слава Богу успях!Знайко , незнам какво знаеш ,но аз преди седмица правих интервенцията!и вече съжелявам ,че не го документирах! :banghead:

Потребителски аватар
znainainai

Мнениеот znainainai » Пон 16 май 2011 23:22

Аз ли съм прост етката ли е незнам ама такова нещо като общ комфорт модул дет управлява другите нема. Дай му снимка на това извънземно да го видим :shock
При голф 3 те такова животно заводско нема. Да не си махал заводската аларма или екуто за круиз контрола? Имобилайзера е кутийка със размерите на кутия от цигари и две букси на нея една със 3 и една със 4 кабелчета мноого тънки. И във обща изолация като единия отива към четеца на контактния ключ а другия към екуто. До сега съм разглобил сигурно 30 3-ки всякакви модификации и от всички години на производство и такова нещо за което пишеш не съм виждал. Чак ме замисли. Ше ходя да си слагам очила дейба сигурно съм кьорав :roll:
Айде да ми го покажеш тоя общ комфорт дето управлява 4-те или 2-та.
Ето схема да 4 ел стъкла и схема за 2 ел.стъкла покажи ми къде е това животно :shock
Прикачени файлове
Untitled.jpg
Untitled 2.jpg

Потребителски аватар
cecg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cecg » Нед 05 юни 2011 12:05

Привет колеги открих от къде идва проблема има и снимка ако може съвет дали може да се оправи или да търся нова платка защото мъчих да ги отворя но не искаха а незнам това релета ли са или нещо друго

Потребителски аватар
cecg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cecg » Нед 05 юни 2011 19:15

cecg написа:Привет колеги открих от къде идва проблема има и снимка ако може съвет дали може да се оправи или да търся нова платка защото мъчих да ги отворя но не искаха а незнам това релета ли са или нещо друго

та някой ще каже ли какви са тия работи точно но снимката това в ляво ми цъка когато му е кеф на него и може ли да се отвори. Благодаря предварително

Потребителски аватар
znainainai

Мнениеот znainainai » Нед 05 юни 2011 19:24

Тия работи са релета.

Потребителски аватар
cecg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cecg » Пон 06 юни 2011 19:08

Колега а може ли да се сменят или да си търся друг електромотор или само платка като натискам копчето само цъка все едно включи и изключи и като го чукна тръгва

Потребителски аватар
znainainai

Мнениеот znainainai » Пон 06 юни 2011 19:11

Ако намериш със същите параметри можеш да го смениш само него.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пон 06 юни 2011 22:26

cecg написа:Колега а може ли да се сменят или да си търся друг електромотор или само платка като натискам копчето само цъка все едно включи и изключи и като го чукна тръгва

прати го на Знайко ,по евтино ще ти излезе!

Потребителски аватар
znainainai

Мнениеот znainainai » Вто 07 юни 2011 10:47

viewtopic.php?f=6&t=25427
Колега прочети тая тема комфортите на МК3 и пасат В4 идентични.
Във темата е описано как се изчиства лака от платката за да видиш дали няма спукани спойки може там да е проблема на платката :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”