Golf 4 - Проблем при превключване на скорости
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем при превклуюване на скорости г4
Ами тези 3% са 20% от гласувалите с коли след 2001. Т. е. всеки пети. или това за теб е пренебрежимо малко?
Хайде пак се закълни, че след 2001 нямат проблеми.
Последна промяна от pedalchobaba на Вто 07 юни 2011 12:09, променено общо 1 път.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
pedalchobaba написа:Ами тези 3% са 20% от гласувалите с коли след 2001. Т. е. всеки пети.
Моля?

Не спорихме ли веднъж с теб за функция ясно описана в инструкцията на колата.... която ти твърдо до последно определяше като дефект.... въпреки, че (повтарям) ясно бе описана като есктра в книгата на колата???
Ти си невъзможен! Шапка ти свалям на ината до последно, дори да ставаш за смях

Последна промяна от Haralampi на Вто 07 юни 2011 12:10, променено общо 1 път.
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Погледни пак анкетата и си направи сметките.
Елементарна математика.
Гласували с коли след 2001 общо 15%. От тях 12% без проблеми, 3% с проблеми. Смятай.
Елементарна математика.
Гласували с коли след 2001 общо 15%. От тях 12% без проблеми, 3% с проблеми. Смятай.
Последна промяна от pedalchobaba на Вто 07 юни 2011 12:13, променено общо 1 път.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
След 2001 не си чувал за проблем в кутията щото са по-нови и по-малко на брои.Подозирам ,че тогава като цяло от тоя мотор е продавано по малко ,но тука само гадая.При условие ,че и новите и старите кутии са с нитове няма как да изчезне проблема.Най-много да са сложили по здрав нит(незнам точно как ще стане) и да укара някой друг 10к километър в повече.Карал съм доста време кола с такава кутия(макар и на 1.9СДИ)и от опит знам ,че си иска още с копуването ремонтен комплект - иначе рано ,или късно ще ходят пари на вятъра.
- Haralampi
Rabbit_TDI написа:След 2001 не си чувал за проблем в кутията щото са по-нови и по-малко на брои.Подозирам ,че тогава като цяло от тоя мотор е продавано по малко ,но тука само гадая.При условие ,че и новите и старите кутии са с нитове няма как да изчезне проблема.Най-много да са сложили по здрав нит(незнам точно как ще стане) и да укара някой друг 10к километър в повече.Карал съм доста време кола с такава кутия(макар и на 1.9СДИ)и от опит знам ,че си иска още с копуването ремонтен комплект - иначе рано ,или късно ще ходят пари на вятъра.
Колега описано е всичко малко по-назад в тази тема - аз само съм го превел от офиц информации от VW.
След 2001ва кутията вече е с 11мм. нитове а не с 9мм. Именно това, което и "ремонтния" комплект подсигурява. Това е.
А какво значи по-нови - не знам - годината е 2011... от 2001 минаха има няма 10 години.......
Голф 4 е произвеждан до 2006-та.
Последна промяна от Haralampi на Вто 07 юни 2011 12:14, променено общо 1 път.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
P.S.Иначе за псевдоанкетата 12% здрави , 3 % счупени - демек 25% от всички след 2001 са яли дръвцето.Верно не е като 45% към 32% ,ама както казах колите след 2001 се предполага ,че още не са скитали толкова по белия свят 

- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Истината:
Rabbit_TDI написа:.... знам ,че си иска още с копуването ремонтен комплект - иначе рано ,или късно ще ходят пари на вятъра.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Haralampi написа:А какво значи по-нови - не знам - годината е 2011... от 2001 минаха има няма 10 години.......
Тука си рпав ,ама нали се сещаш че тая анкета и голяма част от темите в нашия форум са дъъълго рпеди 2011

- Rabbit_TDI
- Контакти:
Haralampi написа:След 2001ва кутията вече е с 11мм. нитове а не с 9мм. Именно това, което и "ремонтния" комплект подсигурява.
Както писах след 2001 ти дават някои друг километър в повече ,но нищо особенно(като си вземеш кола втора употреба това въобще не ти решава проблемите).Мен мисълта ми за ремонтния комплект като е нов ,че отново ти дава едни 150-200к километри не че проблема е решен за винаги.Освен това съм виждал комплекти с болтове.
- Haralampi
Rabbit_TDI написа:Haralampi написа:А какво значи по-нови - не знам - годината е 2011... от 2001 минаха има няма 10 години.......
Тука си рпав ,ама нали се сещаш че тая анкета и голяма част от темите в нашия форум са дъъълго рпеди 2011
Всеки с късмета си. Фактите обаче остават факти, а именно, че след 2001ва кутиите са значително по-устойчиви тъй като са направени промени. ФАКТ.
А, ако искате да намеря анкета колко хора недоволни от счупени кутии на която и да е марка и двигател кола са влезнали в даден форум да се оплачат? Е и? Всичко се чупи

Можем и сега да включим фактора, колко от гласувалите със счупени кутии след 2001ва взимат датата на производство предвид а не датата на първа регистрация? И това, че анкетата като цяло е некоректна, тъй като промяната е въведена през лятото на 2001-ва

Въпросът е, че серийният проблем е разрешен след средата на 2001 и това е факт. Оттам нататък ако някой иска да каже, че има модел кутия която никога не се е чупила по каквито и да е причини.... който иска да вярва.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
Хубаво нещо е ремонтния комплект, но дали ще случиш на майстор също си е късмет.Да не стане така, че от все още здрава кутия но рискова, няма да отидеш на кутия с нови болтове но по някакъв начин прецакана от майстора.Просто разсъждавам, с оглед на повечето майстори.
- Haralampi
hitman0013 написа:Хубаво нещо е ремонтния комплект, но дали ще случиш на майстор също си е късмет.Да не стане така, че от все още здрава кутия но рискова, няма да отидеш на кутия с нови болтове но по някакъв начин прецакана от майстора.Просто разсъждавам, с оглед на повечето майстори.
Наистина размишление, което си заслужава...
Кой ли риск е по-висок обаче

Проблема с нитовете може и да е решен ,но за мен лично не е на 100% защото мой приятел има сервиз до сега знам 5/6 кутии за уж по дебелите нитове след 2001 година
А за ремонтния комплект свидел съм на 3 кутии със болтове пак същия филм ама защо пак става така аз нямам идея
А за ремонтния комплект свидел съм на 3 кутии със болтове пак същия филм ама защо пак става така аз нямам идея
четох руския форум и аз малко- там пишат че няма 100% гаранция с болтовете.има някакъв лагер който фабрично няма добро мазане,и съответно се скапва след време и той.
http://vwts.ru/forum/index.php?act=ST&f=6&t=60689
http://www.volkswagen.msk.ru/forum/inde ... 466&st=140
http://vwts.ru/forum/index.php?act=ST&f=6&t=60689
http://www.volkswagen.msk.ru/forum/inde ... 466&st=140
Последна промяна от botor на Сря 08 юни 2011 21:33, променено общо 1 път.
- Haralampi
botor написа:четох руския форум и аз малко- там пишат че няма 100% гаранция с болтовете.има някакъв лагер който фабрично няма добро мазане,и съответно се скапва след време и той.
Точно така. И именно и това е коригирано след средата на 2001.
А вече оттам нататък - няма нищо което да не се троши... особено като дойде от Италия на 400 000 км

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”