Аз не мога да разбера-говорите за икономия, удоволствие от шофиране, 180+ км/ч, поддръжка на двигател.Как смесвате всички тези неща, не знам!
Лично на мен си ми е приятно да ми е тихичко в купето, било то на място или при 120км/ч.При комон рейла на VW може и донякъде да е постигнато това, нямам наблюдения, но определено ТДИ до голф 6 си трака по-зле и от рено.
Голф 6 - Дизел или бензин
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Re: Голф 6 - Дизел или бензин
hitman0013 написа:Аз не мога да разбера-говорите за икономия, удоволствие от шофиране, 180+ км/ч, поддръжка на двигател.Как смесвате всички тези неща, не знам!
Лично на мен си ми е приятно да ми е тихичко в купето, било то на място или при 120км/ч.При комон рейла на VW може и донякъде да е постигнато това, нямам наблюдения, но определено ТДИ до голф 6 си трака по-зле и от рено.
Напълно съм съгласен с горното! ТДИ си е ..... абе трактор си е какво да мисля по-нежна дума
Наистина като се кача от ТДИ обратно в Голфа се стряскам на всеки светофар, че е изгаснала - нито трака нито вибрира... все едно съм я загасил

- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
Ако на някой му се струва майтап, да паркира един дизелов голф 4 или 5 до японски дизел/японски коли които са на цена дори по-ниска от голфа/ и да слуша.
- Haralampi
hitman0013 написа:Ако на някой му се струва майтап, да паркира един дизелов голф 4 или 5 до японски дизел/японски коли които са на цена дори по-ниска от голфа/ и да слуша.
Колега какъв майтап

-
bnick
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Мда, проблема на японските е че дизела трака вътре, при Голфа е обратно. Кой какво предпочита?
- Haralampi
bnick написа:Мда, проблема на японските е че дизела трака вътре, при Голфа е обратно. Кой какво предпочита?
А да е обратно
Миналата седмица карах новия Пасат от 2011. Има прогрес, ама пак си се усеща и това е. Най-малкото вибрациите са винаги на лице.
-
bnick
Haralampi написа:bnick написа:Мда, проблема на японските е че дизела трака вътре, при Голфа е обратно. Кой какво предпочита?
А да е обратно) Караш пасат - при теб е малко по-приглушено вътре, но пак няма как да се обърка човек...
![]()
Карам различни хора. На никой не му прави впечатление. Само като направя 1200км без зареждане и хлъцват

- doubledTSI
- Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
- Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009
bnick написа:Haralampi написа:bnick написа:Мда, проблема на японските е че дизела трака вътре, при Голфа е обратно. Кой какво предпочита?
А да е обратно) Караш пасат - при теб е малко по-приглушено вътре, но пак няма как да се обърка човек...
![]()
Карам различни хора. На никой не му прави впечатление. Само като направя 1200км без зареждане и хлъцват
Колко литра зареждаш?
-
bnick
doubledTSI написа:bnick написа:Карам различни хора. На никой не му прави впечатление. Само като направя 1200км без зареждане и хлъцват
Колко литра зареждаш?
70 литра
- doubledTSI
bnick написа:doubledTSI написа:bnick написа:Карам различни хора. На никой не му прави впечатление. Само като направя 1200км без зареждане и хлъцват
Колко литра зареждаш?
70 литра
И какъв ти е средния разход? 6/100 без малко (5,7 или 5,8) Съгласен ли си да ми платиш горивото и да ти покажа извънградски разход като спазвам правилника за движение 5/100, че и по-малко? Бензин!
- Haralampi
bnick написа:Haralampi написа:bnick написа:Мда, проблема на японските е че дизела трака вътре, при Голфа е обратно. Кой какво предпочита?
![]()
Е тука пак трябва да завъртим плочата и да питаме на цената на какво
И при мене хлъцват като направя пълно облсужване на колата за 500 лева, ама
doubledTSI написа: Съгласен ли си да ми платиш горивото и да ти покажа извънградски разход като спазвам правилника за движение 5/100, че и по-малко? Бензин!
Напълно възможно. Китен - Бургас по правилника - 5.3 с моя бензин
Стига човек да си познава колата и двигателя може да бъде много икономичен и с бензин... а комфорта е на съвсем друго ниво.
-
bnick
doubledTSI написа:bnick написа:doubledTSI написа:bnick написа:Карам различни хора. На никой не му прави впечатление. Само като направя 1200км без зареждане и хлъцват
Колко литра зареждаш?
70 литра
И какъв ти е средния разход? 6/100 без малко (5,7 или 5,8) Съгласен ли си да ми платиш горивото и да ти покажа извънградски разход като спазвам правилника за движение 5/100, че и по-малко? Бензин!
Разход 5,8 със магистрално каране 130-140 и извънградско 100-110. Ако ти гори толкова при тези скорости става. Само дет леко се съмнявам. Пак казвам, колата ми е 2тона. Качи нещо при теб до тези кила и пробвай
. При извнградско при спазване на ограниченията съм 5-5,2- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Чудя се на някой колеги от колко кладенеца вода ще донесат за да се опитат да докажат,че слънцето може да изгрее от запад,а не от изток.Има една фундаментална истина-КПД на дизела(какъвто и да е той) е далеч над това на бензина(колкото и усъвършенстван да е той)-всичко останало е производно на нея!....Над 60% от продаваните в момента леки автомобили са дизелови....това е и причината за високите цени на нафтата.Пазар-нищо повече.Това е и причината засилено да се популяризира продажбата на бензинови автомобили...също пазар!!!-все пак някой трябва да купува и бензина... 
Колкото до разхода на моето ТДИ...ами 5/100 при нарушаване правилника...сиреч поддържаша скорост 120-130,а на магистрала 140(2750 об-срещу 4000 на бензина)....

Колкото до разхода на моето ТДИ...ами 5/100 при нарушаване правилника...сиреч поддържаша скорост 120-130,а на магистрала 140(2750 об-срещу 4000 на бензина)....
- doubledTSI
bnick написа:doubledTSI написа:bnick написа:doubledTSI написа:bnick написа:Карам различни хора. На никой не му прави впечатление. Само като направя 1200км без зареждане и хлъцват
Колко литра зареждаш?
70 литра
Разход 5,8 със магистрално каране 130-140 и извънградско 100-110. Ако ти гори толкова при тези скорости става. Само дет леко се съмнявам. Пак казвам, колата ми е 2тона. Качи нещо при теб до тези кила и пробвай. При извнградско при спазване на ограниченията съм 5-5,2
При тези скорости максималните ми обороти ще са 2500-2800` на 6 предавка. Верно е, че съм по-лек. Но все пак е голф. Ако не се лъжа има и пасат със същия мотор 122 к.с. При тези обороти колко ще гори според теб?
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
doubledTSI написа:[]
При тези скорости максималните ми обороти ще са 2500-2800` на 6 предавка. Верно е, че съм по-лек. Но все пак е голф. Ако не се лъжа има и пасат със същия мотор 122 к.с. При тези обороти колко ще гори според теб?
Ама ти каращ страшно мощна,здрава и икономична кола....най-икономичния бензин във форума.Само,че не само ти караш такава.Имам достатъчно познати със служебни такива и тяхното мнение за разхода на този ДВГ при динамично каране и при скорости над 120 е доста по различно...и им вярвам,защото колите не са техни и са откровени в оценката си....за здравината и дефектирането няма да говоря,че съвсем ще те ядосам....
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”