Голф 6 - Дизел или бензин

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Re: Голф 6 - Дизел или бензин

Мнениеот hitman0013 » Вто 07 юни 2011 22:03

bnick написа:
doubledTSI написа:
bnick написа:
doubledTSI написа:
bnick написа:Карам различни хора. На никой не му прави впечатление. Само като направя 1200км без зареждане и хлъцват mhihi

Колко литра зареждаш?

70 литра

И какъв ти е средния разход? 6/100 без малко (5,7 или 5,8) Съгласен ли си да ми платиш горивото и да ти покажа извънградски разход като спазвам правилника за движение 5/100, че и по-малко? Бензин!

Разход 5,8 със магистрално каране 130-140 и извънградско 100-110. Ако ти гори толкова при тези скорости става. Само дет леко се съмнявам. Пак казвам, колата ми е 2тона. Качи нещо при теб до тези кила и пробвай mhihi . При извнградско при спазване на ограниченията съм 5-5,2

колега как го изкара тоя пасат 2 тона, това да не е 7ма серия

ipm
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ipm » Вто 07 юни 2011 22:04

Хора, този спор се води във всички автомобилни форуми, сигурно и тук по няколко пъти месечно :) Практиката показва, че всяка технология си има фенове и плюсове/минуси. Не вярвам някой от тук пишещите да си смени мнението в резултат на прочетеното. Забавно е да се четат подобни теми, но честно казано не мисля, че има някаква полза.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Вто 07 юни 2011 22:05

doubledTSI написа:
bnick написа:Разход 5,8 със магистрално каране 130-140 и извънградско 100-110. Ако ти гори толкова при тези скорости става. Само дет леко се съмнявам. Пак казвам, колата ми е 2тона. Качи нещо при теб до тези кила и пробвай mhihi . При извнградско при спазване на ограниченията съм 5-5,2

При тези скорости максималните ми обороти ще са 2500-2800` на 6 предавка. Верно е, че съм по-лек. Но все пак е голф. Ако не се лъжа има и пасат със същия мотор 122 к.с. При тези обороти колко ще гори според теб?

Ето ти каталожните данни на 122 коня 6 предавки
Разход (в града) 10.1 л./100 км.
Разход (извън града) 6.2 л./100 км.
Разход (комбиниран) 7.6 л./100 км.
Ускорение от място до 100 км/ч 11.7 с.

Ето ти моите 105 коня 5 предавки
Разход (в града) 7.4 л./100 км.
Разход (извън града) 4.9 л./100 км.
Разход (комбиниран) 5.8 л./100 км.
Ускорение от място до 100 км/ч 12.4 с.

Сметките всеки може да си ги направи. Дори и ускорението е подобно, но ми липсват 15 коня. Ако ги имам и е зад мен mhihi

bnick

Мнениеот bnick » Вто 07 юни 2011 22:07

hitman0013 написа:колега как го изкара тоя пасат 2 тона, това да не е 7ма серия

При извънградско съм почти винаги с 4ч и пълен багажник,та даже и в краката има багаж mhihi

bnick

Мнениеот bnick » Вто 07 юни 2011 22:08

ipm написа:Хора, този спор се води във всички автомобилни форуми, сигурно и тук по няколко пъти месечно :) Практиката показва, че всяка технология си има фенове и плюсове/минуси. Не вярвам някой от тук пишещите да си смени мнението в резултат на прочетеното. Забавно е да се четат подобни теми, но честно казано не мисля, че има някаква полза.

Точно :да:

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Вто 07 юни 2011 22:10

joker написа:Чудя се на някой колеги от колко кладенеца вода ще донесат за да се опитат да докажат,че слънцето може да изгрее от запад,а не от изток.Има една фундаментална истина-КПД на дизела(какъвто и да е той) е далеч над това на бензина(колкото и усъвършенстван да е той)-всичко останало е производно на нея!....Над 60% от продаваните в момента леки автомобили са дизелови....това е и причината за високите цени на нафтата.Пазар-нищо повече.Това е и причината засилено да се популяризира продажбата на бензинови автомобили...също пазар!!!-все пак някой трябва да купува и бензина... :Mr Green Fun
Колкото до разхода на моето ТДИ...ами 5/100 при нарушаване правилника...сиреч поддържаша скорост 120-130,а на магистрала 140(2750 об-срещу 4000 на бензина)....

Да , прав си на 110% - дизела си е с по-високо КПД от бензина и това никой не го спори :да: Колко ти гори нафта в град като София примерно ? Под 6 трудно нали ? Е , бутни 10 лева газ - разлика от малко над 2 лева на 100 в полза на газта . А при метана как е ? Там вече се разбиват детските мечти на дизелджиите , особено пък извънградско :wink: На доста от новите /4-5 годишни / бензинови коли има немалък процент от тях на пропан-бутан или метан , това са мои наблюдения :) Вярно е , че и темата е друга , но защо тези варианти не ги смятате ?

П.С.С никой не искам да споря или да го убеждавам какво да си купи - всеки си простира краката според чергата , кой за каквото има кеш . Останалите .. само ще мечтаем :Mr Green Fun

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Вто 07 юни 2011 22:11

от къде ги взе тия данни за 122кс бе човек, ти изкара моя АКЛ по-бърз от турбо двигател, секундите са 9.8 и разхода в града е по-нисък

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Вто 07 юни 2011 22:15

joker написа:Над 60% от продаваните в момента леки автомобили са дизелови....това е и причината за високите цени на нафтата.Пазар-нищо повече...

хм...
за 2010 според ауто билд, най-дизелджийската нация- немската... та в нея са продадени около 30% коли с дизелови мотори и малко над 60% с бензинови(останалите автомобили са електрически и други еко..)

в другата крайност са японците. В япония(за японския пазар, не за износ!!) са продадени 90.3% бензинови, 1.2% дизелови (8.5% електро и разни ... )

за вървенето и разхода ще се въздържа от коментар. оставам с впечатлението нафтата ли, пушеците ли... но има нещо дето замъглява съзнанието на някои от използващите я.

Потребителски аватар
doubledTSI
Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009

Мнениеот doubledTSI » Вто 07 юни 2011 22:16

Тук се обърках малко. Това са за пасат нали? Дай и максималната скорост и при двата мотора. Мисля, че на бензина ще е по-голяма. Нормално е да гори повече когато е по-бърз и по- динамичен. При мен нещата стоят с различни цифри. Може би този мотор е по-подходящ за голф.

bnick

Мнениеот bnick » Вто 07 юни 2011 22:27

doubledTSI написа:Тук се обърках малко. Това са за пасат нали? Дай и максималната скорост и при двата мотора. Мисля, че на бензина ще е по-голяма. Нормално е да гори повече когато е по-бърз и по- динамичен. При мен нещата стоят с различни цифри. Може би този мотор е по-подходящ за голф.

Това са за Пасат все пак :D За Голфа са тези
Разход (в града) 8.2 л./100 км.
Разход (извън града) 5.2 л./100 км.
Разход (комбиниран) 6.3 л./100 км.
Ускорение от място до 100 км/ч 9,5 с.

Максимална скорост 197 км/ч Пасат 122 ТСИ
Максимална скорост 185 км/ч Пасат 1,9 ТДИ

bnick

Мнениеот bnick » Вто 07 юни 2011 22:32

pe6kata написа:
joker написа:Над 60% от продаваните в момента леки автомобили са дизелови....това е и причината за високите цени на нафтата.Пазар-нищо повече...

хм...
за 2010 според ауто билд, най-дизелджийската нация- немската... та в нея са продадени около 30% коли с дизелови мотори и малко над 60% с бензинови(останалите автомобили са електрически и други еко..)

в другата крайност са японците. В япония(за японския пазар, не за износ!!) са продадени 90.3% бензинови, 1.2% дизелови (8.5% електро и разни ... )

за вървенето и разхода ще се въздържа от коментар. оставам с впечатлението нафтата ли, пушеците ли... но има нещо дето замъглява съзнанието на някои от използващите я.

В Европа дизел-бензин е към 50:50. В Норвегия и Финландия над 70% бяха дизелите :shock Да дизелите, напук на всички твърдения за непалещи през зимата. Като приемем факта че до класа на Голфа и по-надолу са над 50-60% от продажбите и там дизела едва ли е застъпен сериозно, за високия клас и SUV сегмента всеки може да предположи каква е доминацията на дизела

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 07 юни 2011 22:37

joker написа:
doubledTSI написа:[]
При тези скорости максималните ми обороти ще са 2500-2800` на 6 предавка. Верно е, че съм по-лек. Но все пак е голф. Ако не се лъжа има и пасат със същия мотор 122 к.с. При тези обороти колко ще гори според теб?

Ама ти каращ страшно мощна,здрава и икономична кола....най-икономичния бензин във форума.Само,че не само ти караш такава.Имам достатъчно познати със служебни такива и тяхното мнение за разхода на този ДВГ при динамично каране и при скорости над 120 е доста по различно...и им вярвам,защото колите не са техни и са откровени в оценката си....за здравината и дефектирането няма да говоря,че съвсем ще те ядосам....

Ей тука е ключа от барачката :) То остава някой дето кара такава кола и пише тук да каже "...абе погорва си доволно.." естествено че щом си дал една торба пари за нея ще използваш за среден разход този постигнат с най-икономичното каране а нормалния ще минава графата "..ама тя беше натоварена и бързах.." ,спирам да пиша вече в темата че тръгна накриво mhihi

Потребителски аватар
doubledTSI

Мнениеот doubledTSI » Вто 07 юни 2011 22:45

bnick написа:
doubledTSI написа:Тук се обърках малко. Това са за пасат нали? Дай и максималната скорост и при двата мотора. Мисля, че на бензина ще е по-голяма. Нормално е да гори повече когато е по-бърз и по- динамичен. При мен нещата стоят с различни цифри. Може би този мотор е по-подходящ за голф.

Това са за Пасат все пак :D За Голфа са тези
Разход (в града) 8.2 л./100 км.
Разход (извън града) 5.2 л./100 км.
Разход (комбиниран) 6.3 л./100 км.
Ускорение от място до 100 км/ч 9,5 с.

Максимална скорост 197 км/ч Пасат 122 ТСИ
Максимална скорост 185 км/ч Пасат 1,9 ТДИ

За този комбиниран разход от 6/100 говоря ... при мен :) Аз съм доволен. Обслужване за 30 000 км му направих преди седмица, но не в НААС, а при друг сервиз и ми излезе ... 220 лв. с маслен, въздушен и филтър купе (шампион). Няма ремък, с верига е .... Защо ми е дизел?

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Вто 07 юни 2011 22:57

doubledTSI написа:.... Защо ми е дизел?

Шот мнооо дърпа копеле, ма мноо (само да има кой да сменя скорости на всеки 5 секунди и да не подмине 4000 оборота, че превключва на задна) :Mr Green Fun mhihi

Спирам с лигнята :D Всеки влак има пътници и така е добре, иначе ще ни е много тясно на всички в един :beer

Потребителски аватар
doubledTSI

Мнениеот doubledTSI » Вто 07 юни 2011 23:27

Stivi написа:
joker написа:
doubledTSI написа:[]

Ама ти каращ страшно мощна,здрава и икономична кола....най-икономичния бензин във форума.Само,че не само ти караш такава.Имам достатъчно познати със служебни такива и тяхното мнение за разхода на този ДВГ при динамично каране и при скорости над 120 е доста по различно...и им вярвам,защото колите не са техни и са откровени в оценката си....за здравината и дефектирането няма да говоря,че съвсем ще те ядосам....

Ей тука е ключа от барачката :) То остава някой дето кара такава кола и пише тук да каже "...абе погорва си доволно.." естествено че щом си дал една торба пари за нея ще използваш за среден разход този постигнат с най-икономичното каране а нормалния ще минава графата "..ама тя беше натоварена и бързах.." ,спирам да пиша вече в темата че тръгна накриво mhihi

Служебни .... развалят се .... няма да коментирам :beer Аз споделям мнение от опит! Това, че не ми вярвате е друга бира .... Всеки си има предпочитание. Дизел - бензин, Загорка - Каменица, Водка - Джин .... Но да казваш на черното-бяло не е редно, поне за мен :) Хората са казали, харчи ПРИ ВИСОКИ ОБОРОТИ, но колко върви? Постига и се нисък разход? Постига се! Може ли да гори 5/100, може! Може ли да е по-динамичен и по приятен за каране? Може! Който е карал, той знае какво е усещането да започне да дърпа от 1500 оборота и да не го пускаш докато не ти изключи помпата (7000`) това на 6-та предавка със 70 км при 1500 оборота до .... колкото ти стига пътя и ускорява и без да превключваш! На мен ми е ясно, че няма да стигнем до едно мнение, но е желателно да пишат хора, които са имали опит и при двата мотора, преки впечатления, а не " един приятел ..., един колега, служебно..."... по този начин пишеш неговото мнение, а не твоето! Защото съм сигурен, че ти не си карал такъв мотор. Лятото идвам на моренце във Варна. Ще се радвам да се запознаем и да те повозя. Да придобиеш представа от първа ръка :beer Не се заяждам, нито пък ти казвам кое е по-добре за теб! Ти сам преценяш!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”