проблем с ръчната Поло 6н

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
_HepBaka_
Автомобил:
Двигател:

проблем с ръчната Поло 6н

Мнениеот _HepBaka_ » Съб 04 юни 2011 17:08

Здравейте,колеги :) !!!
значи преди месец горе-долу,минах отзад на дискови спирачки от Голф 3 ГТ.
след като сложихме всички части от голфа на моята кола нямаше проблем,но като започнах да дърпам ръчната по-често и, самия лост започна да има свободен ход даже го дигах го горе и не хващаше,след което се оказа,че задния десен апарат задържа.
Вчера сменихме този апарат и, е с нови накладки АТЕ от двете старани разбира се (от магазин Манимпекс) и сега,като чели пак нещо такова ще стане,защото имам много лек свободен ход на лоста на ръчната
дайте ми съвет, или ми препоръчайте някой, за да я погледне.
Благодаря предварително :bowdown :да:

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с ръчната Поло 6н

Мнениеот grishitu » Пон 06 юни 2011 12:50

A, дисковете ти как са, нови или износени? Самите апарати правихте ли им профилактика? Питам защото мойте дискове са поизносени и след профилактика(смяна на всички гумени елементи) съм натегнал едното бутлце повече и на ръчна и на крачна от едната страна хваща по-добре от другата, но това ще се оправи. С какви жила си, аз си направих втулки и съм с оригиналните жила и явно е влязла мизерия вътре защото и при мен задържа понякога(особенно зимата), но като натисна педала на спирачката се оправя.

п.п. и за съм с Поло и присадени дискове отзад.

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Вто 07 юни 2011 12:53

и как пък таКА регулирате буталцето, ми е чудно?! :shock

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Сря 08 юни 2011 8:29

Аз съм сложил гирлинг 36 и за да извадя буталцето се развиза, а преди да го развия забравих да измеря колко трявба да е навито и затова се получи така. Да не би да има друг начин? Все пак под буталцето се намира онзи болт под който седи така нареченото "бобче".

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Сря 08 юни 2011 19:02

След разглабяне винаги се навива до край - и налягането си го изхвърля колкото трябва, но дори и да си прекалил, ако си го почистил добре, то ще се само-регулира! Единствения начин да има проблем е, да не е почистено, гумичката, която е отговорна за връщането или самото бутало да е в лошо състояние! Т.е. ... при разглабянето нещо не си го свършил като хората!

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Чет 09 юни 2011 8:20

Интересно, при следващото смъкване на джанта ще проверя дали наистина са ми завити до край. А, смяната е направена както трябва и съм сигурен в което защото аз си я правих.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”