Вграждане на LCD в Голф 3 и ....

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
gangstaned
Автомобил:
Двигател:

Re: Вграждане на LCD в Голф 3 и ....

Мнениеот gangstaned » Вто 31 май 2011 17:17

Колеги здравейте това бе моята двойката бях си монтирал ТВ 7 инача сега си купих Г3 след тагуване за VW защото бях сменил марката сега в Г3 искам да си вградя Internet TABLET 7 или 9 инча и в момента го обмислям някой ако го виждал или го е правил може да сподели :)

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Сря 01 юни 2011 18:44

Имам един въпрос . По принцип няма ли само един болт точно на горната дупка ? Защо не си оставил само нея ? Мога да ти дам едно предложение , стига да не е проблем де .
Изображение

Нали виждаш дупката на картинката . Точно такава дупка да оставиш и за да не се вижда дупката слагаш едно капаче ( тапичка ) . Като решиш да разглобяваш , само сваляш капачето и отвиваш винтчето . Ще е по-хубаво ако я няма и тази дупка , но трябва повечко да си поиграеш ;)

п.с. Като го гледам , едно тапицирване в кожа ще му дойде много добре .
п.с.2 Помисли за дупката за която ти казах :)
п.с.3 Мини пръснатата част със мляко за табла да видиш , че ще стане по-добре :да:

Потребителски аватар
vesko_sr
Автомобил: vw passat b4
Двигател: ADZ 1995

Мнениеот vesko_sr » Сря 01 юни 2011 21:46

Deo88 написа:Имам един въпрос . По принцип няма ли само един болт точно на горната дупка ? Защо не си оставил само нея ? Мога да ти дам едно предложение , стига да не е проблем де .
...

Нали виждаш дупката на картинката . Точно такава дупка да оставиш и за да не се вижда дупката слагаш едно капаче ( тапичка ) . Като решиш да разглобяваш , само сваляш капачето и отвиваш винтчето . Ще е по-хубаво ако я няма и тази дупка , но трябва повечко да си поиграеш ;)

п.с. Като го гледам , едно тапицирване в кожа ще му дойде много добре .
п.с.2 Помисли за дупката за която ти казах :)
п.с.3 Мини пръснатата част със мляко за табла да видиш , че ще стане по-добре :да:

И аз го мислих това с оставянето на дупчица но се надявах с тези отвори да се получи по-красиво. Първоначално идеята ми беше те да изпълняват ролята на духалка, но ще трябва да се затвори въздоховода там, защото при включено парно, монитора се нагрява прекалено много. Та при следващото разглабяне може да пробвам да ги запуша. Иначе относно млякото за табло незнам какво имаш в предвид, но ако става въпрос за полиране ще е доста трудно, защото от този спрей покритието стана като шкурка и кърпа или гъба не могат да се движат по него :lol: . Другото което още незнам е с какво лепило, издържащо на висока температура да залепя клапата на въздуховода за да го запуша? Ако някой има идея да казва :wink:

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Сря 01 юни 2011 22:02

Червен силикон :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Сря 01 юни 2011 23:51

Фолио !

Потребителски аватар
vesko_sr

Мнениеот vesko_sr » Вто 07 юни 2011 13:41

Клапата вече е запълнена с червен силикон и малко фолио :lol: , но сега имам въпрос към хората които са по- на ясно със инсталацията на голфа и по-точно тази на стоповете. Та значи проблема ми е следния: След дълго чудене от къде да взема захранване за тая пуста камера, реших че няма нужда да опъвам кабел от акумулатора до нея, който да минава през реле и направо я закачих успоредно на крушката за заден ход. Т.е. взех и (+) и (-) директно от кабелите които влизат в стопа. И сега когато включа на заден ход се включва и камерата, но когато натисна спирачката - камерата се изключва. Главата не ми го побира как става това. И това смущение идва само при натискане на спирачката. Нито габарита, нито мигача и пречат. Някой знае ли дали има нещо по-особено при инсталацията на стопа/спирачката. Поне до колкото знам всички крушки са вързани с обща маса и се управляват само с (+). Мина ми през ума, че може двете крушки работещи в паралел да натоварват по някакъв начин веригата (например с голяма консумация или някакви смущения) но тогава това явление би трябвало да се появи и при пускане на габарит например. Какво да е по-особеното при светлината за спирачките? :roll:

Потребителски аватар
dainov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dainov » Сря 08 юни 2011 8:44

Добре е станало...
Аз си мисля да вградя направо 7" лаптоп. 7" лаптопи има на доста добра цена, във всички случаи ще излезе по евтино от отделното закупуване на дисплей и конфигурация....
Виждал съм подобни теми, мисля че във форума на хлОПЕЛ открих подобна тема, само че там не беше лаптоп, а 7" дисплей и хардуера на pc-то беше в багажника. Мисля че е по добре лаптоп, защото консумацията ще е по малка, ако е примерно някой Atom и съответно се отдели матрицата, слага и се touchscreen слюда(ако няма), в http://www.dealextreme.com гледах такива, и се закачат на USB порт...
Единствено модула за климатроника трябва да измисля как ще се получи...
VW_Passat_Variant_Typ_B5GP_Pic07_dashboard.jpg

евентуално ако се събере в долния джоб.. Макар че за него имам на идея да му се сложи шейна и да излиза клавиетурата.
Та когато събера малко пари, ще направя тема и ще давам снимки...

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Сря 08 юни 2011 8:50

Изображение

Мисля,че ако направо си намериш конзола от пасат с навигация,ще е по-лесно

Потребителски аватар
dainov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dainov » Сря 08 юни 2011 8:54

Да, само тази махагоновата част би облекчила нещата... разбира се друг цветови вариант за да се съчетава с останалия интериор. Но просто още е начална мисъл цялата работа... след някой друг месец може и да го осъществя...

Потребителски аватар
vesko_sr

Мнениеот vesko_sr » Сря 08 юни 2011 9:48

Да и аз мисля, че само тази пластмаса - махагоновата ще ти свърши работа. Иначе и аз имам едно 7 инчово EeePc Asus и мислех да си купувам 7 инчов тачскреен монитор за кола и него да го вържа към лаптопа и да му добавя един гпс модул, но става вече дълга и широка. Освен това нямам и жабка в която да стои лаптопа, а и трябва всеки път да го пускам ръчно и да чакам да зареди. За това си мисля, че няма да е удобен за градска среда. Но като гледам тия бленди които се предлагат в линка който си посочил, се замислям дали да не пробвам с една такава да преправя едно обикновенно мониторче на "тач" и да видя какво ще се получи. Тук обаче се явява проблема с прехода от VGA към чинч :roll: . Та казвам това защото не бих се усмелил да разкостя цял лаптоп за тази цел, както възнамеряваш ти :)

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Чет 09 юни 2011 16:56

vesko_sr написа:Клапата вече е запълнена с червен силикон и малко фолио :lol: , но сега имам въпрос към хората които са по- на ясно със инсталацията на голфа и по-точно тази на стоповете. Та значи проблема ми е следния: След дълго чудене от къде да взема захранване за тая пуста камера, реших че няма нужда да опъвам кабел от акумулатора до нея, който да минава през реле и направо я закачих успоредно на крушката за заден ход. Т.е. взех и (+) и (-) директно от кабелите които влизат в стопа. И сега когато включа на заден ход се включва и камерата, но когато натисна спирачката - камерата се изключва. Главата не ми го побира как става това. И това смущение идва само при натискане на спирачката. Нито габарита, нито мигача и пречат. Някой знае ли дали има нещо по-особено при инсталацията на стопа/спирачката. Поне до колкото знам всички крушки са вързани с обща маса и се управляват само с (+). Мина ми през ума, че може двете крушки работещи в паралел да натоварват по някакъв начин веригата (например с голяма консумация или някакви смущения) но тогава това явление би трябвало да се появи и при пускане на габарит например. Какво да е по-особеното при светлината за спирачките? :roll:

Прегледай добре Масата на задния стоп дали има добър контакт с платката(лампите)!Ако е необходимо си пусни допълнителна маса към стопа,някъде на близо от купето!

Потребителски аватар
vesko_sr

Мнениеот vesko_sr » Пет 10 юни 2011 23:14

Реших проблема като преместих масата от стопа - директно на купето. Да я вържа към буксата на стопа беше голяма грешка за която разбрах чак след като изгорих един бушон :Mr Green Fun

Потребителски аватар
speed_kmg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот speed_kmg » Пон 20 юни 2011 10:48

:да:

dad333
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dad333 » Пон 04 юли 2011 14:04

vesko_sr написа:Да и аз мисля, че само тази пластмаса - махагоновата ще ти свърши работа. Иначе и аз имам едно 7 инчово EeePc Asus и мислех да си купувам 7 инчов тачскреен монитор за кола и него да го вържа към лаптопа и да му добавя един гпс модул, но става вече дълга и широка. Освен това нямам и жабка в която да стои лаптопа, а и трябва всеки път да го пускам ръчно и да чакам да зареди. За това си мисля, че няма да е удобен за градска среда. Но като гледам тия бленди които се предлагат в линка който си посочил, се замислям дали да не пробвам с една такава да преправя едно обикновенно мониторче на "тач" и да видя какво ще се получи. Тук обаче се явява проблема с прехода от VGA към чинч :roll: . Та казвам това защото не бих се усмелил да разкостя цял лаптоп за тази цел, както възнамеряваш ти :)

Колега,
В не разбрах защо ти трябва преминаване ото VGA към чинч. Аз има Asus EeePc 7" от 2008 година и му сложих тач скрейн. Тогава го купих за 40 лв от Китай. След това му добвих USB хъб с 4 порта и към тях влючих mini SDcard четеци блутут. Имам GPS, който е с големината на кибритена кутия, затова не мога да го вградя в лаптопа.
Ако се поразровиш в youtube ще откриеш много клипове за монтиране на тачскрейн в Asus EeePC.
Това е само мнение относно лаптопа.

Потребителски аватар
vesko_sr

Мнениеот vesko_sr » Вто 05 юли 2011 21:42

Преход от VGA към чинч, ще трябва ако тази бленда се сложи на обикновено мониторче, защото рядко може да се намери такова с VGА. Наистина най-практично е да се сложи направо на PC-то, но него не можеш да го вградиш в таблото. Има и готови такива мониторчета с "тъч" но струват пари. Та варианти много и зависи кой какво предпочита и за какво му трябва. Това което си направил е наистина компактно и доста удобно и функционално PC, но незнам до колко ще е удобно да се ползва в кола имайки в предвид, че трябва да е сложено на седалката до теб или пасажера да го държи. Аз предпочитам да е нещо вградено в таблото. За това е и предният ми пост :). В крайна сметка и пред моя и пред твоя вариант излиза по-евтино да си купиш една навигация за кола, освен ако нямаш частите налични :)

Върни се в “Направи си сам!”