странен звук от вътрешността на таблото

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
premiermiroslav
Автомобил:
Двигател:

странен звук от вътрешността на таблото

Мнениеот premiermiroslav » Вто 07 юни 2011 17:40

Здравейте, приятели. Имам Поло Класик, 97 година, 1.6 бензин - 75 коня. Когато шофирам понякога чувам странен звук от вътрешността на таблото. Звукът наподобява свирукане и подобен на звуковете които се чуват от старите вентилатори, когато им се върти перката. Ако някой е имал подобни дразнения, нека пише как се е справил. Когато се сдобих с автомобила естествено нямаше никакви такива звуци, но след като го покарах няколко месеца из строшените пътища и това започна. Интересното че карам една баничарка-служебна Кади от същата година и там също се чува такъв звук, само че е още по-силен. Моля за съвети!.Благодаря предварително!

Потребителски аватар
cuntar
Автомобил:
Двигател:

Re: странен звук от вътрешността на таблото

Мнениеот cuntar » Вто 07 юни 2011 20:23

Здравей колега,
според мен свирукането идва от сервото на колата.Моята е 98 г./ 1.6 /75 к. И аз я взех от Варна преди 4-5 месеца - вече и при мен стана така, получава се едно свирукане от към таблото на колата. Ходих при майстор и тои ми каза, че този звук идва от сервото и че нищо притеснително няма. Но ако при теб има вибрации това е нещо друго. :beer

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Вто 07 юни 2011 20:29

Аз имам такъв "щурец" отпред в ляво в таблото. Там на пасата В5 е бушониерата и зад нея някакви релета, а по принцип "щуреца" е от лоша връзка.

Потребителски аватар
premiermiroslav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот premiermiroslav » Сря 08 юни 2011 15:09

Приятели, сигурно сте прави, но ми се струва, че звука идва от центъра на таблото - усещам го че сякаш е от парното или нещо подобно. Може и да греша, но е точно като поскръцване/свирукане от перка. Познати предлагаха че от дупките са се развинитили някакви чаркове вътре и затова свирка. Не знам, но мерси много за съветите.

Потребителски аватар
cuntar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cuntar » Сря 08 юни 2011 18:56

Колега предполагам половера ти е климатик, като го пуснеш звукът остава ли си :?:
При мен идва от кормилната част а при теб е от самата конзола на таблото може найстина да има някакви размествания вътре от чарковете успех дано всичко се оправи :D

Потребителски аватар
premiermiroslav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот premiermiroslav » Чет 09 юни 2011 17:38

Климатик няма- нямаше пари... Оказа се, че като сложих нови говорители от думкането са се разсвирили рани чаркалаци по корите. Днес ги закрепях, да видим какво ще стане...

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”