кабели удрят ток,
-
Infernal_fire
- Автомобил:
- Двигател:
кабели удрят ток,
здр колеги днес голфчето не се представи добре на патя и имам някой съмнения, та въпроса ми е проверявах кабелите за свещите понеже свещите ги смених миналата седмица сложих NGK 3 полюсни, та наред са кабелите искам да ги проверя дали работят, пробвах това водата и в тъмното дали има искри няма такива искри, но случайно докоснах 1 от кабелите и ме удари ток да подчертая че бяха мокри кабелите, та въпроса ми е за смяна ли са решил съм да ги сменям?
- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: кабели удрят ток,
щом си решил сменяй няма нужда питаш а и щом те е ударил ток значи е пробил кабела
- fantomasss
- Автомобил:
- Двигател:
Хвърляй ги на боклука тия кабели и взимай нови, тъкмо ще падне и разхода на колата.
- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И какво установи , освен че те е пернал тока ? Как беше съпротивлението ? 1 кило ом имаше ли , или не можеш да прецениш ? Кабелите се замерват с мултимер . Не е задължително кабела да хвърля искри , ако е заминал . Взимаш мултимер -> премерваш си кабелите с него /не с вода ! / -> ако има пробив ще разбереш по показанията .
П.С.На всеки кабел си пише колко му е съпротивлението .
П.С.На всеки кабел си пише колко му е съпротивлението .
-
Infernal_fire
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря за отговорите и аз съм на мнение да ги сменям.
за колегата с мултицета разбирам че с него е най-добре но все пак като докоснах кабела се усети и то даже на не форсиран двигател.
за колегата с мултицета разбирам че с него е най-добре но все пак като докоснах кабела се усети и то даже на не форсиран двигател.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”