Правилно ли е да използваме добавки?
- Apokaliptiko
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1998 AFN
Правилно ли е да използваме добавки?
Правилно ли е или има ли положително действие използването на добавки,както за горивото така и за двигател.Повдигам темата,заради изключителните различни мнения на всички колеги.Благодаря предварително..
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Re: Правилно ли е да използваме добавки?
И да повдигнеш темата, едва ли нещо ново ще се случи, ако се ползва качествено гориво и масла, всичко необходимо си е в тях, тоест добавките са безмислени(е не и за тези дето ги продават и произвеждат).
- vladko1001
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- bangobango
- Двигател: AFN
Аз мога да се включа по темата, понеже ползвам вече добавка. Става дума за добавка за масло -> Nano Energizer. Не знам дали е добре да се ползва или не, но при мен ефект имаше мога да твърдя с ръка на сърце.
-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
Сподели все пак какъв е ефекта ..какъв проблем си имал и как се е разрешил с добавката .
- bangobango
- Двигател: AFN
Проблем никакъв съм нямал. Може би само ме дразнеше тракането на самия дригател -> АФН. За добавката пишеше, че намалява шума драстично, понижава разхода в движение и на свободен ход и редица други ползи свързани с вървенето на авотомобила - плавност, ускорение и т.н. Не бих казал, че по абсолютно всички точки се появи положителен ефект, но със сигурност не е имало и отрицателен. Най-вече го усетих в разхода - понижи се чувствително също се отрази и на работата на двигателя. Почна по-плавно и с доста по-малко газ да върви колата. Шума не бих казал, че драстично спадна, но на фона на останалото не ме заболя
По принцип не е от ранга на Лики Моли-то, но понеже няма много реклама за нея. Като качество спрямо Лики-то не знам следващия път може да пробвам с другата. Важното е, че не са празни лафове това, което пишат по опаковката и в сайта. Сега мисля да сложа на Лики Моли за гориво малко да прочисти дюзите, че едната ми пикае доста.
Значи тя добавката Нано Енерджайзър-а е 30 лева за една опаковка, а маслото ми е 72 лева за 4 литра Шел Хеликс Дизел 10W-40. Не знам дали в по-скъпите масла, които са по 140-150 лева за 4л, са с разни такива добавки.

Значи тя добавката Нано Енерджайзър-а е 30 лева за една опаковка, а маслото ми е 72 лева за 4 литра Шел Хеликс Дизел 10W-40. Не знам дали в по-скъпите масла, които са по 140-150 лева за 4л, са с разни такива добавки.
- dani_94
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
С добавка, на дали ще си оправиш пикаещата дюза, но ако имаш нагар по другите, може и да се премахне... Добавките са за почистване от нагар, а не да запълват по големите дупки на разпръсквачите...
- Legolas
- Автомобил: GOLF 4 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Това с почистването на дюзите е толкова относителна работа. За мен почистване на дюзите е сваляне на стенд и те така.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Е то свалянето на стенд не ги почиства

- Legolas
- Автомобил: GOLF 4 1.8T GTI
- Двигател: AGU
fox_vt написа:Е то свалянето на стенд не ги почиства![]()
Сериозно ли, не думай. Значи сипвайте добавки и се радвайте на почистени дюзи. Аз си мислех, че се демонтират, почистват на ултразвук и регулират на стенд и обратно се монтират. Но ако това става с добавка супер направо, само кажете каква е добавката

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Е ти пък веднага скачаш
ако отидеш в сервиз и кажеш искам да ми проверите дюзите на стенд това включва-проверка на налягане и реглаж,и проверка на качеството на разпръскване.Ако искаш и почистване се плаща допълнително и то ако има необходимото оборудване.Аналогичен случай отиваш на валовете за проверка на спирачките и това включва само проверка а не и смяна на накладки доливане на течност и т н

- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Поредната тема за добавки

Върни се в “Дизелови агрегати”