въпрас за дроселова клапа на голф4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Re: въпрас за дроселова клапа на голф4

Мнениеот Haralampi » Чет 09 юни 2011 0:08

van4ooo написа:Няма ли да счупя механизма нали е ел.газ?

Не :) Спокойно. :) Само не я барай докато работи разбира се :) При изключен двигател натискаш здраво с пръст за да се отвори и гледаш и чистиш спокойно колкото можеш :) Правил съм го ен на брой пъти :) естествено така няма как да я почистиш основно но все пак постигаш частичен ефект :)

А това че е е-газ не значи, че самия механизъм в клапата не е механичен ;) Няма проблем с отварянето, стига да не е вкл. двигателя разбира се :)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 09 юни 2011 8:20

Добре де защо да не я откачи от колектора (без да маха кабела) и да я изчисти спокоино?

владислав
Автомобил: VW T Roc
Двигател: DXD TSI 2025

Мнениеот владислав » Чет 09 юни 2011 8:48

Точно на BCB е на една букса и 4-ри болта и се маха. Работа за 5 мин., ама чистенето е доста гадно трябва си търкане и подходящи препарати, не че с бензин не става ама си е търкане.
На място няма смисъл може да изместиш клапата и почти нищо не се чисти ЕГР-а е точно отдолу на тази част дето не може да се види, ама ако нямаш проблеми с оборотите няма смисъл да се чисти.
АЗД май точно върху клапа е изхода на маслените пари и изглежда доста по мръсна. Ако се чисти по-добре да се махнат клемите на акумулатора, после да се адаптира сама.

Последна промяна от владислав на Чет 16 юни 2011 8:08, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 09 юни 2011 8:58

Най-добре се чисти със спрей за карбуратори.Аз моита я изчистих с кореселин - също се маха бързо.

владислав

Мнениеот владислав » Чет 16 юни 2011 11:06

Писах за самоадаптацията, но при мен не се получи.
След 700 км. оборотите започнаха да играят, засега е адаптирана през ваг-ком, ще видя след още 700 км. как ще се държи.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Чет 16 юни 2011 11:12

владислав написа:Писах за самоадаптацията, но при мен не се получи.
След 700 км. оборотите започнаха да играят, засега е адаптирана през ваг-ком, ще видя след още 700 км. как ще се държи.

Според мен проблемът ти е другаде... Дори да не се е получила самоадаптацията (която трябва да се случи през първите 50-100км), проблеми би имало именно от самото начало, а не чак след 700км.

Сигурен ли си, че проблемите с оборотите не идват от ЕГР (АГР) клапата? Ако тя е зацапана и не работи както трябва има доста сериозна игра на оборотите. Това ми се беше случило.

владислав

Мнениеот владислав » Чет 16 юни 2011 12:16

Може и от нея да е ама за сега няма да пипам, ако и след адаптацията играят ще я чистя.
На мен и преди ми е правило проблем и след адаптация с ваг-ком е преставала.
Има логика да е ЕГР-а защото само на градско го прави и то когато е много топло.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Чет 16 юни 2011 12:27

владислав написа:Може и от нея да е ама за сега няма да пипам, ако и след адаптацията играят ще я чистя.
На мен и преди ми е правило проблем и след адаптация с ваг-ком е преставала.
Има логика да е ЕГР-а защото само на градско го прави и то когато е много топло.

Ами при мен се случи по време на дълъг път спонтанно, но вероятно (99% сигурно) след употреба на горивна добавка при задръстен горивен филтър. Оборотите почнаха да играят, колата да се тресе и глъхне. Оказа се задръстен ЕГР, изчистиха го и вс. заспа.

владислав

Мнениеот владислав » Чет 16 юни 2011 14:08

Май го обръщаме на чат, ама ЕГР-а на обороти не би трябвало да работи, а само на празен ход или до 2 500, така поне съм чел за дизелите. Аз извънградско се стремя да съм около 3000/3500 оборота. А и тези километри основно бяха извънградско.
Относно добавките, с нов бензинов филтър съм, добавка Кастрол за бензин и 95 от Еко/економи които пак е с добавка. Та с кастрола вече изхарчих една опаковка, а тя е май 200мл. или двеста литра бензин, подобрението е че вече бензиновата помпа почти не се чува при контакт, беше почнала леко да шуми.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Чет 16 юни 2011 14:31

ЕГР клапата затваря спрямо подаваната газ, т.е. спрямо оборотите. Независимо обаче дали затвори (плътно) или не - няма да усетиш нищо от нея при 3000 оборота.

Като казваш, че след 700км оборотите са почнали да играят, не вярвам да имаш предвид, че при 3000 оборота играят нали. :idea:

Мога да ти опиша как беше при мен за да сравниш, но щом ти заприличва на чат ще си замълча.

владислав

Мнениеот владислав » Чет 16 юни 2011 15:04

Обясни, ще ми е интересно, да не заключат темата, защото си пишем двамата само.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Чет 16 юни 2011 15:20

владислав написа:Обясни, ще ми е интересно, да не заключат темата, защото си пишем двамата само.

Ами най-безработни сме явно mhihi
Номисля, че ще е полезно за тези които се съмняват в дроселовата клапа, а проблемът е другаде.

Ето случката (беше преди около 2 години):

Тръгвайки от София за Стара Загора сипах за първи и последен път добавка в горивото, но очевидно не съобразих, че горивния филтър не бе сменян.
Всичко си беше ок по пътя, макар че разхода ми се стори леко висок. Спирам по едно време в Стара Загора и усещам, че колата притриса, а оборотите играят... викам си - страхотна добавка - направи точно каквото пишеше на етикета - смъкна разхода и направи работата на двигателя по-равномерна mhihi След няколко минути ми изпищя "Abgas! Werkstatt"
Както и да е - на място нямаше какво и къде да пипам - след някой друг час като си свърших работата си запалих (колата пак притриса и оборотите играят) и газ към София, като разхода отново бе осезаемо по-висок. В София изчистих грешката, обаче колата продължи да си тресе на празен ход - разхода в покой играеше между 0.5 и 1.2 л/час. Естествено след някой друг км през който опитвах да карам на високи обороти белким се отпуши отново изпищя.

Грешката в паметта бе за AGR клапата. Оказа се на другия ден че просто е била задръстена, изчистили са я и всичко си заспа.

Потребителски аватар
niksa_89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niksa_89 » Чет 30 юни 2011 20:01

Колеги и аз имам подобен проблем . Значи преди седмица чистих дрослела и сега ми мени оборотите и няколко пъти ми светва EPC . Сега я закачих на VAG COM и ми излязоха няколко грешки . Веднага след изтриването ми се появиха две едната е 17526/P1118/004376 - Oxygen (Lambda) Sensor Heating; B1 S2: Open Circuit а другата е 17549-Shareware Version.To Decode all DTS3 P1141-35-00-Please Register Activate Ако някой може да каже за какво се отнасят ще съм му мн благодарен . А другият проблем е с температурата . Значи когато колата се кара на ниски обороти загрява до 110 г. а на по-високи държи нормална температура .Колата е обслужена преди година и са сменени и водната помпа и термостата .

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Чет 30 юни 2011 20:42

Неизвестната грешка:

17549 - Load Calculation Cross Check: Implausible Value
P1141 - 35-00 - -

Погледни си ламбдата и кабелите и - дали са здрави и изолирани! Струва ми се, че проблемът ти не е от дросела...

Потребителски аватар
maerto
Автомобил: VW Golf 4 2001
Двигател: 1.6 16V AUS

Мнениеот maerto » Вто 15 ное 2011 17:36

Колеги, вчера си изчистих дросела и аз.Имаше доста мрасотия по него,но се изчисти добре.Но вътре към колекторите (под дросела)има страхотна гняс.Почистих доколкото ми стигнаха пръстите ,но навътре е мазало>Има ли начин да се изчисти това,нещo със спрей ли ,или разглобяване си трябва??И не е ли по-добре да махна маркуча за картерните изпарения...че много цапа това приспособление!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”