Във форума на мазда един колега беше написал - "частите за примаси не са скъпи - те са ЗВЕРСКИ скъпи", както искате го тълкувайте.
Пишат насам-натам, че само ролките и рекъка(андренажа)са 450-550 лева.Сложи и маслото 100тина лева, всички филтри и те около 100тина лева, сложи и 200+ лева работа(примерна цена казвам незнам, колко вземат) = 950 лева по-форумни сметки.
Че аз за 1000 лева на сценика 2 пъти ще му направя цялостно облужване

За сценика - моя е 2000 година, 1.9 DTI - 98 к.с.
Взех го за малко пари, но с проблем с дебитомера - 310 лева.
Човека се беше притеснил, че не върви, каза ли му турбо и пътища и изведнъж смъкна 1000 лева

За турбото...има си някакви "правила" при карането на турбо мотор, все пак и ако не се спазват, може и 20 000 да не направиш с това турбо.Моята по километраж е на 170 000(един господ знае колко са наистина, макар че човека си я бил докарал сам(и това колко е верно...))Засега турбото си ми свирука и кефа е пълен.Пък като се прецака едно ревизиране е около 400 и малко лева.След ревизирането все 100 000 ще укрета.
Ръждата.Предни калници пласмаса.Задни поцинкована ламарина точка
Сменях шарнири преди 2 месеца - цени от 13.50 лева до....незнам колко, но аз си взех за 22.00 лева(все пак да не са най евтините

Засега съм доволен(все пак я имам от 5 месеца и съм направил 7 000км.)- харесва ми.Ускорение 13+, да не кажа 14.Ама това по книга, като си зад волана ти се струва че излиташ(в сравнение с голфа - 1.6, 101 к.с.).
Разход в София, макар да имам много малко каране в задръствания - 6.3л./100км.
Извън - много зависи, но по табели и без форсиране - 5.1л./10км.
Данък - 33.57 лева.
Много хора, сега ще започнат - ааа, уууу Рено, и аз харесвам VW, но за парите на които е реното, няма такъв VW - семеен ван (като изключим шарана - гррр).
Това засега от мен, ако се интересуваш нещо друго от рено - дай на ЛС, че все пак темата е за мазда.