Проверка на масло в автоматик?!
Проверка на масло в автоматик?!
Колеги някой може ли да ми каже как се проверява нивото на маслото в автоматична скоростна кутия,става въпрос за голф 4 1.6 SR?като го погледна от долу се вижда една ламарина която предполагам пази скоростната кутия,друго не се вижда
Re: Проверка на масло в автоматик?!
Колега не си прави експерименти ходи някой който го е правил да провери и ,ако не си сменял маслото и филтъра го смени защото......
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Би трябвало да има щека,както е на двигателя!Но много рядко стои!Предишният собственик си я прибира!А някои по рождение си нямат щеки и са направяни да отидеш в сервиз да ти го проверяват!
да проетох в форуми за други марки автомобили,е имат щеки и от там си ги проверяват хората,ще видя на моята как е и ще пиша
- rado_mit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ами .. твоята няма /щека/
.. по добре отиди в сервиз .. смяната струва 200лв. в "дебел" сервиз .. 3-3.5лт. масло + филтър
- k_garchev
- Контакти:
rado_mit написа:ами .. твоята няма /щека/.. по добре отиди в сервиз .. смяната струва 200лв. в "дебел" сервиз .. 3-3.5лт. масло + филтър
На 1.9ТДИ кутията събира 6.8л!Малко ме съмнява тази да е 3.5л!
k_garchev написа:rado_mit написа:ами .. твоята няма /щека/.. по добре отиди в сервиз .. смяната струва 200лв. в "дебел" сервиз .. 3-3.5лт. масло + филтър
На 1.9ТДИ кутията събира 6.8л!Малко ме съмнява тази да е 3.5л!
Цялата събира 7 литра ATF за 4ри степенния
Но почти никой няма да ти го смени цялото сменя се около 4 литра защото със сигурност е дало малко фира защото без машина няма как да се източи това от турбината другия вариант е да се запали колата когато е отвита пробката ама това изобщо не е за предпочитане и почти всички автомати след 99 година няма щеки,а вече дори и по новите коли нямат и пръчка за маслото
П.П. тези кутии се водят не обслужваеми след 99г
- rado_mit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
MAYKI написа:........
тц .. сменяш на 60 х.км.
rado_mit написа:MAYKI написа:........
тц .. сменяш на 60 х.км.
За тази на колегата която най-вероятно е модел DKV не съм сигурен дали вече влиза в необслужваемите .но нагоре всичко се води като НЕобслужваеми кутии
Последна промяна от MAYKI на Чет 09 юни 2011 15:36, променено общо 1 път.
- k_garchev
- Контакти:
MAYKI написа:rado_mit написа:MAYKI написа:........
тц .. сменяш на 60 х.км.
Нямам предвид тази 4 степенната DKV която е най вероятно ами след нея моделите и се водят НЕобслужваеми
То за това после всеки го е страх да си вземе автоматик!Те жабарите мислят,че и двигателя е необслужваем!
За това не си купуваш кола с неясен произход поне шанса да не ремонтираш е доста по голям,но аз за себе си като елементарна калкулация дали ще сменям демфер който е неизбежен с комплекта съединител или евентуално може да направя пълен ремонт на кутията с което може да се разминеш,ако купиш правилно обслужван автомат разликата в парите е минимална
П.П. никой не би ме накарал да натискам този съединител
П.П. никой не би ме накарал да натискам този съединител
- k_garchev
- Контакти:
Говориш че автоматите след 200г не били обслужваеми,а после говориш за правилно обслужване на автомат!За да си купиш кола с ясен произход,тя трябва да е от комшията,който я е купил чисто нова!Или от някой мнооого близък роднина!Не говоря за някой братовчед,с който се виждате веднъж на две години!И нейния произход е недоказан!Да не говорим за фълшивите книжки по автокъщите!Много ми е смешно като някой с кола 98-2000г ми каже как е на реални 165000км,та даже и дизел и комби!
k_garchev написа:Говориш че автоматите след 200г не били обслужваеми,а после говориш за правилно обслужване на автомат!За да си купиш кола с ясен произход,тя трябва да е от комшията,който я е купил чисто нова!Или от някой мнооого близък роднина!Не говоря за някой братовчед,с който се виждате веднъж на две години!И нейния произход е недоказан!Да не говорим за фълшивите книжки по автокъщите!Много ми е смешно като някой с кола 98-2000г ми каже как е на реални 165000км,та даже и дизел и комби!
Ами не е точно така идеята ми не е конкретно за самия автомат,а като цяло експлоатацията на автомобила. Например немски автомобил аз коли от братовчеди не купувам само и единствено от Германия досега не съм купувал кола без такава освен една която беше чисто нова и за това нямам и до днес защото колата е досие във въпросния сервиз,а конкретно за автомата хората са сметнали,че ще избута 200 000х,км и после на шрот(на боклука)
И не виждам какво ти е смешно,че има коли на по 10 15 години на реални 150 000 хил да не кажа и по-малко
Аз не бих направил компромис с парите си да купя кола от Италия и други псевдо държави
А за Горубляне и Бг Автокъщите не мисля , че трябва изобщо да ги коментираме
Последна промяна от MAYKI на Пет 10 юни 2011 20:16, променено общо 1 път.
- k_garchev
- Контакти:
Всичко хубаво,но ако беше сложил и някой препинателен знак,можеше и да те разбера!Незнам дали и ти сам може да разбереш какво написа?!?
Ще ти го изкарам на срички за да ти стане по ясно пич,ако имаш някакъв проблем върви да потичаш и да се поотърсиш от него
Без лоши чувства,а за препинателните знаци.....
Без лоши чувства,а за препинателните знаци.....
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”