Здравейте, каква е функцията на това нещо?Мисля си, че е някакъв датчик, ама за какво точно?
http://imageshack.us/photo/my-images/857/09062011001.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/850/09062011002.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/685/09062011.jpg/
Какъв е този странен уред?
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Какъв е този странен уред?
Това най-вероятно е мощен резистор. Не знам къде е свързано за да ти кажа каква точно му е функцията. Може да е свързано към вентилатора на радиатора за първата му степен, ама може и да е за нещо друго. Ако имаш амперметър това може да е неговия шунт.
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Това е съпротивлението на перката на охлаждането.Предполагам колата ти е с допълнително слаган климатик.
- FuKaToKi
- Автомобил: VW Golf MK3 1.4
- Двигател: ABD
С допълнително слаган климатик е, обаче не работи? Задължително ли трябва да е свързано това съпротивление? Забелязах, че еденият кабел се е откачил.
- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
Не е задължително, ако тока не минава през него се включва директно 2 степен на перката
- FuKaToKi
Благодаря,колеги. Все пак ще оправя кабела. Админа може да заключва темата.
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Ами мисля,че няма да има проблем ако нерешиш да си оправиш климатика.В другия случай трябва да се направи защото тази перка освен за охлаждането на водата служи и за охлаждане на фреона.Общо взето при пускане на климатика трябва да работи на бавната степен(която съпротвлениети ти прави),а когато си загрее до към 95 градуса бързата.При мен лично когато е навънка е доста горещо при пускане на климатика тръгва направо на бързата скорост.И аз съм със допълнително слаган климатик като твоя.Има ли някакви проблеми със загряването или с нетръгването на перката?
- FuKaToKi
При предния собственик е имало проблем с перката. По-скоро с предпазителя на перката, и той е сложил директни връзки към акумулатора. Сега дори и да изгори предпазителя имам копче за включване на перката директно към акумулатора. Не знам обаче дали причината за прегряването е допълнително слагания климатик или просто предпазителя е изгорял поради някоя друга причина.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”