1,8 моноинжекция...Турбо

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Re: 1,8 моноинжекция...Турбо

Мнениеот Vizor » Сря 08 юни 2011 22:02

Ники то и в миналия век имаше 4-5 секундни .. :D

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Сря 08 юни 2011 22:08

Айде аз да кажа преки впечатления от автомобила...
Колата преди турбинирането смея да твьрдя,че разпологаше с приблизително 125-130 коня.
Мерило са 2голфа 3-ки 115ки,вектра 115 и други е такива в тоя диапазон,като всичките падат(тук има и голф Пл 129 и 318исв тая графа на падналите)колкото и да плювате. eusa
Така след турбинирането,при достигане на налягане от 0.5 се усеща как мотора рязко трьгва да набира,но понеже се получи проблема с гейта ,турбото не разтоварваше,прави голямо налягане и колата беднее и забива.
Проблема е отстраним поне според нас :)
Много по-добре е човек да прави нещо прьв и да успее,отколкото да минава по-утьпкан пьт.Това не го прави начинаещ или еди какьв си.
Всеки си избира пьт.Ако иска лесно ще сложи 1.8Т и кво-поредния СУАП..
Да,ама всеки си има цели ,айде не цапайте..

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Чет 09 юни 2011 11:39

Vidol Nikolov А ти видя ли Vento от Пловдив какви пари вкара за да направи моното атмосферно 125 коня и да е конкурентно на 16в двигателите... вие как ги постигнхте тея коне (130) атмосферно с моно,че да биете ПЛ16в?

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Чет 09 юни 2011 11:49

Да,гледал сьм темата на колегата от Пловдив,аз казвам какви са фактите,изводите всеки да си направи сам.Не ми спори за глупости,който иска да вярва,който не иска да си стои отстрани и да не пише

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Чет 09 юни 2011 12:49

Stenly написа:Vidol Nikolov А ти видя ли Vento от Пловдив какви пари вкара за да направи моното атмосферно 125 коня и да е конкурентно на 16в двигателите... вие как ги постигнхте тея коне (130) атмосферно с моно,че да биете ПЛ16в?

Не спори, че току виж опукали и някое г60 с моното както е атмосферка :lol:
Относно този спор тия 125-130 кс освен с окомера с нищо друго не може да ги изкарате толкова.
Казвате че бие 3ка гти 115 - тя колко килограма е с какви предавки е и колко и тежи маховика?, бмв 318ис- то е само с 10 кила маховик и 300 кила по-тежко, голф 2 пл - в какво състояние е тоя голф, не ми се вярва да е бил много в час
Колега Vidol Nikolov по твоята логика аз с моя стария 90коньов карбуратор (по-точно 85кс) разтягах калибра 115кс и голф3 115кс, значи и стария ми мотор е бил към 120-125кс :lol: така като се замисля не е имало смисъл да го сменям :?
Наистина нямам представа как точно е омагьосвано това моно, но ако се доближава като мощност до тия 130кс, да го пускате на малкото гти 115кс и разни 318ки е гавра с труп 8)

V_W_P
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AEX 1997

Мнениеот V_W_P » Чет 09 юни 2011 13:53

Важен е мерака колеги,не сте ли чували за вътрешно удовлетворение mhihi ,но какво става с колата в момента?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 09 юни 2011 14:42

Към колегата Видол Николов - питане. Според теб какъв би бил резултатът Голф Мк2 СБ 1.6 ТДинтерколер срещу 1.6 RF карбуратор 72 к.с.? Може и на лично да ми пишеш. Понеже филмът е игран затова те питам да дадеш компетентното си мнение, пък аз после ше ти кажа и резултата от старта :Mr Green Fun Дизеловият Голф е пипнат малко от Емил, доколкото ми е известно :beer
Също така ще спомена, че цитираните два автомобила лично съм ги карал и са ме возили, та горе-долу знам за какво иде реч mhihi

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Чет 09 юни 2011 15:54

Колеги,турбинирам си стария изкъртен Голф,не сглобявам совалка в гаража.Колко коня е била колата и колко ще стане,не е толкова важно.Мотива за заниманието ми е,да постигна повече вървене,а и да направя нещо,което досега не е правено(поне официално)в БГ,демек моноинжекция-турбо.Ако не стане бъзиклъка успешно,като краен резултат,какво от това...проблема си е мой :D

Все пак каручката е вече турбинирана,даже до половин бар си дърпа радващо,нито грее,нито нищо,всичко си е наред,само дето турбото изпрегна и малко се бавя за момента.Интересното е,че даже аванса не се обажда,аз очаквах да чука,като шевна машина :roll: ,а е на +16гр. статичен.
С голям мерак си работя по колицата,затова ще помоля да не се цапа темата с чатове...ще съм благодарен на хората,които имат какво да ме посъветват/помогнат,относно проектчето,а тези които нямат с какво,не желаят или не одобряват заниманието ми,да не се включват,защото наистина нямам нужда от тях.

Хора,като indjov_GTI,Vizor,gad3n_ и Vento,които имат какво да кажат,наистина са ми помогнали със съветите си,за което съм им благодарен и ще разчитам и за в бъдеще на тях :bowdown :bowdown :bowdown

shanadjiqta
Автомобил: Audi 80 B4
Двигател: 1994 1z

Мнениеот shanadjiqta » Чет 09 юни 2011 21:26

тука в тоя форум се напълни с хора,които само си чешат езиците и вместо да насърчават някой,който се захване с подобно начинание само му изливат помия отгоре и се опитват да го убедят,че не прави нищо :!: като сте злобари и не помагате поне не пречете

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Чет 09 юни 2011 21:47

shanadjiqta написа:тука в тоя форум се напълни с хора,които само си чешат езиците и вместо да насърчават някой,който се захване с подобно начинание само му изливат помия отгоре и се опитват да го убедят,че не прави нищо :!: като сте злобари и не помагате поне не пречете

Ти това мнение като какъв го даваш, като голям правяч/тунингар ли?

Тук в момента не се прави нищо друго освен един скрапер с части от моргата нахърляни без никаква идея, не виждам какво трябва да се насърчава, не е първия, който се опитва да открива топлата вода, няма и да е последния.
Това дето го прави е Пишамн тунек mhihi

shanadjiqta
Автомобил: Audi 80 B4
Двигател: 1994 1z

Мнениеот shanadjiqta » Чет 09 юни 2011 21:56

никъв правяч не съм,ама не ми харесва ехидния тон на някои хора..

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Чет 09 юни 2011 21:59

niikoo_1 написа:Ти това мнение като какъв го даваш, като голям правяч/тунингар ли?

Тук в момента не се прави нищо друго освен един скрапер с части от моргата нахърляни без никаква идея, не виждам какво трябва да се насърчава, не е първия, който се опитва да открива топлата вода, няма и да е последния.
Това дето го прави е Пишамн тунек mhihi

Добре разбрахме, голема работа си... Какво целиш с постовете си? Някой да ти даде признание ли? Скапер бил... Ми хубаво, негова си работа за кво си буташ мнението там където не е търсено? Емо си работи колата, споделя какво е станало с кви пречки се е сблъскал и така нататък... С какво ти пречи?

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Чет 09 юни 2011 22:07

shanadjiqta написа:тука в тоя форум се напълни с хора,които само си чешат езиците и вместо да насърчават някой,който се захване с подобно начинание само му изливат помия отгоре и се опитват да го убедят,че не прави нищо :!: като сте злобари и не помагате поне не пречете

Така е, хубаво е да си помагаме и ако на някой не му харесва темата да не я чете... аз продължавам да я следя и искам да видя какво ще се случи с колата, не как някой ни убеждава, че нищо нямало да излезе, бла бла и прочее :P

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Чет 09 юни 2011 22:13

16 градуса аванс ти е малко в турбо на това сгъстяване и на тоя бууст..

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 09 юни 2011 22:19

Ако с нещо мога да помогна на колегата Емил - с такъв аванс, статичен карах и аз моето АБУ с карбуратор и делко от АБУ (което няма центробежен регулатор и вакуум). Не съм имал особени проблеми, карах я така близо година, докато разбера, че не съм с правилното делко. А все пак говорим за моно с монтиран карбуратор от 1.3, вече ти си го сметни за твоята кола с турбо :beer

Върни се в “Силов тунинг”