леко скърцане при въртене на волана - 2005та Пасат 2.0 TDI

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
axios
Автомобил:
Двигател:

леко скърцане при въртене на волана - 2005та Пасат 2.0 TDI

Мнениеот axios » Сря 08 юни 2011 23:44

Здравейте,

искам да попитам, дали това е проблем, понеже не се чуваше до сега. Когато въртя волана, когато колата е спряла, от време на време се чува скърцане. Не е постоянно. Звукът е същия като при нормална експлоатация се даде волана в крайно дясно или ляво положение и продължава да се държи така. При мен обаче се започна да се чува и на по малки градуси от крайните. Като карам, не се чува.
Колата е 2005 година Пасат комби, 2.0л TDI
Ще съм ви много благодарен, ако някой си каже мнението.

Потребителски аватар
axios
Автомобил:
Двигател:

Re: леко скърцане при въртене на волана - 2005та Пасат 2.0 TDI

Мнениеот axios » Чет 09 юни 2011 4:51

Допълнение към проблема

Сега като карах започна едно равномерно вибриране съпроводено и със звук. Като отворих капака идва някъде откъм ремъците. Да не би нещо обтегача да е заминал или пък ремъка да се е износил? Иначе си завива нормално, но на място ве4е си свири като въртя.

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Чет 09 юни 2011 9:59

Абсолютно същите симптоми имаше при мен в началото...!Оказа се блокирала ролка на динамо,впоследствие покрай нея и 2 разбити обтегача.Става въпрос за Б5.5,за Б6 предполагам принципа е същият :да:

Потребителски аватар
axios
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот axios » Чет 09 юни 2011 13:48

да, и моят е Б5.5. Е как да проверя, дали и моята е блокирала? Като работи мотора май динамото се върти. Какво направихте във вашия случай? Колко време може да се кара така?

Потребителски аватар
RadoShopa
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Чет 09 юни 2011 14:31

axios написа:да, и моят е Б5.5. Е как да проверя, дали и моята е блокирала? Като работи мотора май динамото се върти. Какво направихте във вашия случай? Колко време може да се кара така?

Тук най-добре ще се запознаеш с проблема- viewtopic.php?f=24&t=149629

Малко е дълга темичката,но то става ясно от самото начало :да:

Потребителски аватар
axios
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот axios » Пет 10 юни 2011 8:38

Благодаря! Утре ще я нося в сервиза и се надявам да видят какво е

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Пет 10 юни 2011 9:29

А това скърцане в крайно ляво/дясно нормално ли е?

Потребителски аватар
axios
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот axios » Пет 10 юни 2011 15:41

Мисля, че е нормално. Аз работя на ферибот и съм забелязал, 4е всички коли като маневрират и дадат крайно ляво/дясно и шофьорът продължава да държи волана натиснат до край към въпросната страна и тогава се чува един по-различен шум. Все едно каквото и да е устройство там се мъчи. Абсолютно всички коли със серво го правят.

Потребителски аватар
axios
Автомобил:
Двигател:

леко скърцане при въртене на волана-2005та Пасат 2.0 TDI -ре

Мнениеот axios » Вто 14 юни 2011 7:35

Здравейте,

оказа се при мен, че е ролката с обтегача на ремъка за помпата на силовото управление на кормилото и динамото. Имаше аксиален луфт доста, а и самото амортисьорче беше сдало багажа. Сега смениха всичко. Исках, по ваш съвет и ролката на динамото да сменя превантивно, ама механик -водача каза, 4е я е проверил и била абсолютно здрава. Колата сега върви по-добре от преди. Моторът е мисля по-тих.
Благодаря на всички за предположенията, които се оказаха на 100% верни. Като отидох там бях подготвен и не гледах като теле в железница.

Потребителски аватар
RadoShopa
Контакти:

Re: леко скърцане при въртене на волана-2005та Пасат 2.0 TDI -ре

Мнениеот RadoShopa » Вто 14 юни 2011 8:41

axios написа:Здравейте,

оказа се при мен, че е ролката с обтегача на ремъка за помпата на силовото управление на кормилото и динамото. Имаше аксиален луфт доста, а и самото амортисьорче беше сдало багажа. Сега смениха всичко. Исках, по ваш съвет и ролката на динамото да сменя превантивно, ама механик -водача каза, 4е я е проверил и била абсолютно здрава. Колата сега върви по-добре от преди. Моторът е мисля по-тих.
Благодаря на всички за предположенията, които се оказаха на 100% верни. Като отидох там бях подготвен и не гледах като теле в железница.

Дано да е така с ролката ти,щото и на мен ми казаха,че е ОК,а след малко каране протече чисто новото амортисьорче,което сложихме :!: Уж здрава....да,ама не :| Купих отново,само че целия обтяжен механизъм + нова ролка и бях с 220 кинта назад от предвиденото за обслужване :roll: :!:

Потребителски аватар
axios
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот axios » Вто 14 юни 2011 8:51

Да, да целия комплект сложиха. Амортисьора и ролката. Ето: http://www.autopartsway.ca/PartList.cfm ... enum1/tabS

Потребителски аватар
RadoShopa
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Вто 14 юни 2011 9:03

axios написа:Да, да целия комплект сложиха. Амортисьора и ролката. Ето: http://www.autopartsway.ca/PartList.cfm ... enum1/tabS

Тц тц тука в България пак прецакване,мамка му.....същото нещо за под 220 лв. не го намерих,говорим за истинско уж!Вгледай се все пак при загрял двигател дали новият механизъм,конкретно самата ролка дали вибрира ситно в порядъка на 1 см. или ремъка си върви гладко по нея!Ако е второто-значи ролката на динамото е добре засега.....но при положение,че не си я сменил трябва да се ослушваш и поглеждаш от време на време работата им :да:

Потребителски аватар
axios
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот axios » Вто 14 юни 2011 13:42

Бричет, след като ми показа оная тема със седемте страници по въпроса, че4е проверих и при студен и при топъл, и при горещ мотор. Обтегачът не мърда въобще. Все едно го няма там. А пак, пак по същата причина 20 пъти питах механика, дали е проверил ролката на динамото и тоя ве4е полудяваше, но каза че е проверил и била перфектна. Е, благодаря за напомнянето, но се надявам проблемът ми да е решен.

Потребителски аватар
axios
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот axios » Вто 14 юни 2011 13:46

RadoShopa написа:
axios написа:Да, да целия комплект сложиха. Амортисьора и ролката. Ето: http://www.autopartsway.ca/PartList.cfm ... enum1/tabS

Тц тц тука в България пак прецакване,мамка му.....същото нещо за под 220 лв. не го намерих,говорим за истинско уж!Вгледай се все пак при загрял двигател дали новият механизъм,конкретно самата ролка дали вибрира ситно в порядъка на 1 см. или ремъка си върви гладко по нея!Ако е второто-значи ролката на динамото е добре засега.....но при положение,че не си я сменил трябва да се ослушваш и поглеждаш от време на време работата им :да:

Ужас! А при нас 155лв. Аз като си бях в Бургас началото на Юни си мислех да купувам части, уж за по-евтино, хахахах....Пък за качество да не говорим.Ходих при официалния представител на ФВ в Бургас. Малеее, едни суми. Викам си айде от Канада ще си ги купя, хем евтини, хем не са менте

Върни се в “Passat”