Въпрос за тапицерия на Голф 4
- GodLike
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: CRKB 7DSG Highline
- Контакти:
Re: Въпрос за тапицерия на Голф 4
Напротив. Това няма нищо общо с километрите, а с циклите влизане - излизане от колата.
- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
Е все с мисля че колкото повече влизаш и излизаш от колата, толкова повече километрти правиш, освен ако не слизаш през 5 км от нея за кафе, после за баничка, после за вестник и т.н. 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Просто тия седалки са адски неудобни за слизане и качване с тези задигнати ръбове затова така се получава,ако беше стандартна седалка съм сигурен че щеше да е без забележки ! Преди карах една Астра с такива и направо ги мразех а на бута имах синка от борда така че точно това не трябва да те притеснява! Ако предишния собственик е бил някой 100+ кила как мислиш се измъква от коритцето.....с търканеее 

- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
Stivi написа:Просто тия седалки са адски неудобни за слизане и качване с тези задигнати ръбове затова така се получава,ако беше стандартна седалка съм сигурен че щеше да е без забележки ! Преди карах една Астра с такива и направо ги мразех а на бута имах синка от борда така че точно това не трябва да те притеснява! Ако предишния собственик е бил някой 100+ кила как мислиш се измъква от коритцето.....с търканеее
съгласен съм-влизането и излизането от голф 4 е доста неприятна работа-трябва да се тръшна на седалката за да стане номера.Все си мисля че може да е предимно градско карана на доста къси разстояния, но просто няма логика да е протрита там а в същото време да е по-запазена на самата седалка долу.Можеш и също да поогледаш дисковете на спирачките как са, ако разбира се липсата на бордови комп не те е отказал от колата вече.Иначе седалка може винаги да си намериш във форума и то на изгодна цена.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Време е да се ремонтира и моята седалка, след поредното забиване на цип, се скъса. Къде в Пловдив могат да я ремонтират. Препоръчайте някой не много куц и изпробван тапицер. 

- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Аз мисля че всичко е до стила на човека - всеки влиза и излиза по различен начин - някои влизат със задна част първо, други първо с десен крак и после на една страна и т.н. Също така при слизане - някои хора се завъртат и излизат с двата крака, други първо с единия после с другия. Има много варианти. Според мен от това се износват седалките - освен ако не е износена на мястото за сядане - тогава може да се съди за километрите. А и друго нещо - ако си нисичък и си си дръпнал много седалката напред - при излизане и влизане от колата ще се търкаш доста в страничния борд. Затова според мен колата е карана от нисък мъж или жена.
Аз като си купих голфа, седалките му бяха като неизползвани. За две години разказах играта на шофиорската, левия борд долу му се взе акъла точно от слизане/качване. 95 кила съм, 180 см. Какви ли не методи на слизане не опитвах, стремях се да не товаря борда, свалих седалката максимално ниско ... но го смачках. За същото време съм изминал около 25 хил. км, предимно градско. Голяма работа, като ми писне ще му намеря друга седалка или ще оправя тази. Това да му е дерта.
До колегата chefito - не знам каква ти е седалката и тапицерията /плитко или дълбоко рекаро плюш или от тия хаи-лаин дето са/ но може да се огледаш и за друга здрава седалка. То предполагам че сумата ще е съизмерима за купуване на друга или ремонт на твоята/ако е от по-масовите де/.
До колегата chefito - не знам каква ти е седалката и тапицерията /плитко или дълбоко рекаро плюш или от тия хаи-лаин дето са/ но може да се огледаш и за друга здрава седалка. То предполагам че сумата ще е съизмерима за купуване на друга или ремонт на твоята/ако е от по-масовите де/.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Тапицерията ми е от онези баналните...най-разпространените...скъсаното е по борда и предполагам всеки уважаващ се тапицер ще има същия черен плат...
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”