Регулатор обороти прaзен ход
Регулатор обороти прaзен ход
Здравейте колеги имам следния проблем:регулатора на оборотите на празен ход прави номера най-вече като е студена държи около 2000об. като загрее се оправя.Реших да го отовря вътре всичко беше чисто червяка и зъбното колела също бяха здрави имаше само аксиален луфт на оста на червяка,сложих една пружинка за ограничи луфта и всичко стана по-зле на студен мотор държи около 500об. като загрее държи постоянно 1200об. в последствие реших да махна този ограничител ама всичко си остана пак така.Та питанията са ми:има ли някаква адаптация това моторче,някой има ли идея дали може да се ремонтира по някакъв начин и колко вървят новите.Колата е III 1.6 AEA мотор.Благодаря предварително на отзовалите се.
Последна промяна от koci101 на Чет 09 юни 2011 19:25, променено общо 2 пъти.
- tuzara_666
- Автомобил: golf
- Двигател: ABU 1994 + ATD 2000
Re: Регулатор обороти прзен ход
Колега аз имах подобен проблем и смених тампона на моноинжекцията и се оправи. Аз съм с 1,6 ABU мотор. При мене на студен мотор вдигаше към 3000 оборота и като загрее се оправяше. Моят съвет е да погледнеш този тампон на моното. Дано да съм ти бил полезен.
Re: Регулатор обороти прaзен ход
Проверявах го здрав е.Според мен проблема идва от регулатора ама да видим.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Може при събирането на Регулатора,да си смачкал пластинките за празния ход!Измери ги на конектора с Ом-метър(писано е по въпроса)!
-
danushin
- Автомобил:
- Двигател:
проблема ти е от двете пластинки в буталцето. нали като е затворена клапата притиска върха му и по този начин се допират две пластинки. при мен беше така и на диагностика ми казаха че нямам маса в стъпковото моторче(или нещо такова). искаха ми към 200лв за ново моторче. цялата работа се оправя с пинсети и някаква по дебела игла, някакво зумерче да мериш дали пластинките се допират (мисля че на средните 2 пина на моторчето) и много нерви. номера е когато не допираш върха на буталцето да не се допират пластинките и следователно да не пищи зумерчето. проблема ти идва от това че пластинките са постоянно допряни а пък в движение ти е отворена клапата. ТПС-а казва че е отворена, а стъпковото моторче казва че не е. компутера ти влиза в накакъв режим и като е студена не държи обороти а като загрее са 1200. това е от мен ако има нещо питаи. надявам се съм бил полезен!
Колега благодаря ти за отговора утре ще видя какво ще направя о случая и,ако имам нещо допълнително ще питам 

-
danushin
- Автомобил:
- Двигател:
ако нещо не стане номера, ще разглобя моята и ще снимам. 
Колега позна на 100% ситуацията
само,че с уточнението,че докато се опитвах да изправя пластината се счупи имаш ли някаква идея дали може да се въстанови,ако не също мен интересува новите как вървят,като цени и кои марки са читави или да си търся 2-ра употреба.
само,че с уточнението,че докато се опитвах да изправя пластината се счупи имаш ли някаква идея дали може да се въстанови,ако не също мен интересува новите как вървят,като цени и кои марки са читави или да си търся 2-ра употреба.-
danushin
- Автомобил:
- Двигател:
за цени не съм сигурен, защото не съм търсил а реших да правя моята и стана. аз като бях на диагностика ми казаха че ново на бош е над 150лв. доколко е вярно незнам. не разбрах много добре кое се е счупило, но ако е някоя от двете пластинки в буталцето може да пробваш да си изрежеш от накаква ламарина. може и да стане. целта им на двете пластинки е да се допират като пуснеш газта и се затвори дроселовата клапа.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”