Лабда сонда - свързване

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
ONYX
Автомобил:
Двигател:

Лабда сонда - свързване

Мнениеот ONYX » Чет 09 юни 2011 18:33

Здравейте на всички.Имам един проблем с ламбда сондата.Преди може би 2-3 години кабела на сондата се беше разголил и дори прекъснал и като се удряше в корпуса ми правеше късо и гореше съответния бушон.И сега сложих ГИ и при теста ламбдата не даваше никакви стойности.Дочух,че дори и да е свързан кабела пак ще се разпои и ще направи мизерия.Дори има едни универсални сонди на които им се сменя само буксата и свързването на кабела става с едни специални като букси.
Има ли някой да е слагал от тия универсални ламбда сонди?

Потребителски аватар
ogidog
Автомобил: vw passat cc 36
Двигател:
Контакти:

Re: Лабда сонда - свързване

Мнениеот ogidog » Чет 09 юни 2011 21:08

колега уточни с колко кабела е твойта сонда ,за да ти кажат как се връзват на универсалната (1,2,3,4) крака??

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gecatawe » Пет 10 юни 2011 1:11

Аз сложих една на NGK ама ги запоих кабелите и изолирах с една термолента и вече няколко месеца не е мръднало.Тия конекторите от комплекта нещо неми харесаха и един човек(алармаджия и газови системи) ми каза да неги слагам ми да ги запоявам.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Пет 10 юни 2011 19:29

Малко интересно тези стоманизираните кабели как се запояват точно без да остане лоша спойка, но това друг въпрос .. и с устър-клема (отгоре намотана) би станало според мен..

Потребителски аватар
ONYX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ONYX » Пет 10 юни 2011 22:54

Точно за това става въпрос.Дори и да са запоени пак се разпояват дори мисля че работят на някаква температура която не е много малка.Нямам канал и не мога да проверя. Но по разхода на колата 1.4 AEX който сигурно скочи на 15/100 имам съмнения че проблема е точно там.То и на VAG-COM си го показа.

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gecatawe » Съб 11 юни 2011 3:13

Оплитат се кабелите и тогава се запояват и се ползва една паста с която преди да се сложи тенол се маже.Направи ли се кадърно няма да мръдне!!!

jijane
Автомобил: Караше Honda Civic
Двигател: D14Z4 1998

Мнениеот jijane » Нед 12 юни 2011 14:40

Около 120 лева са универсалните. Режеш си старата букса и си ползваш конекторите от комплекта, ако толкова ти се струват ментеливи си купи други. Аз съм с такава сонда на другата ми кола и проблеми нямам, нищо не се е разкачило. Повечето монтьори си мислят, че с обикновени клещи се прави всичко, тия конектори се мачкат със малко по-специални клещи, за да може конектора да се смачка правилно.

Ако пък искаш оригиналДъ сонда, то в ebay има на BOSСH за 66 паунда.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”