Голф3-ел.стъкло -запитване

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
valvamp
Автомобил:
Двигател:

Голф3-ел.стъкло -запитване

Мнениеот valvamp » Пет 10 юни 2011 14:09

Здравейте колеги ,голфа е 1,8ми с ел.стъкла .Шофьорското бачка яко ,но другото слиза бързо ,а се качва бая бавничко .Освен това вчера забелязах ,когато почнах да го свалям при спиране се чува някакъв шум ,нещо като от опъване на пружина и стъклото не спира веднага а с няколко мм по надолу.Въпроса ми е явно предстои счупване на някоя част ?Някой ако знае защо прави така нека пише
Благодаря предварително.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф3-ел.стъкло -запитване

Мнениеот mania » Пет 10 юни 2011 18:36

Ми ел. стъкло на Г3 ;) Всички сме се парили с тях. Или ще ти се къса жилото, или ще ти се чупят пластмасовите водачи... или друго. Общо взето ще с ипокаже кога ще му дойде времето, а като чета май няма да е след много време. Оикновено дерат към 80-100 лв за ремонт........

striker787
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот striker787 » Пет 10 юни 2011 21:54

Ами какво да ви кажа моето ляво стъкло имаше всички проблеми които е описал maniq но с малко побългаряване и всичко е 6 точки. Както всички знаят тези ел. стакла на GOLF 3 са много проблемни лично аз това цъкане което се чува сам го оправил с 4 релета или с 1 дума здраво сам го побългарил ако имате интерес как мога да опиша подробно........ А по въпроса със скъсаните жила и моето се беше скъсало точно до бобчето което е в машинката, одрязах го малко и му сплесках 1 гаика :D единствения проблем сега е ,че неможи да се сваля до долу стъклото :D

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Съб 11 юни 2011 9:25

Колега, кажи как си го оправил това с цъкането ;) Мнооого ще съм ти благодарен.

Потребителски аватар
Ivelinch0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivelinch0 » Съб 11 юни 2011 10:52

и на моя голф дясното ел стъкло бързо слиза, бавно се качва ...

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Съб 11 юни 2011 12:26

За това с бързото слизане и бавно качване вина имат (по мое мнение) изкривените релсички и цялостно разстроения механизъм. Ако не ви се ходи на майстор има начин за намаляване на това дразнение. Видях го последния път от самия майстор - беше взел спрей за табло с овлажняващ ефект (те всичкит емай го имат) и напръска гуменото оплътнение при отворено стъкло. Като с екачи и свали стъкото няколко пъти с евидя подобрение. Не е кой-знае какво но пак до известна степен улеснява работата на машинките.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”