Golf MK4 Пукане при тръгване

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Re: Пукане при тръгване Голф 4

Мнениеот Haralampi » Пет 10 юни 2011 10:48

Заинтригува ме, че толкова хора имат един и същи проблем и още не сте намерили решение.

Порових в немските форуми и намерих няколко сходни оплаквания - в повечето случаи се оказва проблем при тамппона на макферсона!!

Всички ли сте сменяли някога тампоните и с какви и заедно с лагерчетата ли?

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Пет 10 юни 2011 11:51

При мен също има едно пукане понякога като навивам волана. Ходих при моя майстор и прегледа всичко, каквото имаше за смяна го смених. Пукането остава. Аз мисля че идва от тампоните на макферсоните, макар и те да са нови.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 10 юни 2011 13:15

Кажи речи всички сме сменяли... Аз 2 пъти. Преди 1 месец ги смених втори път в комплект с аморт Боге Турбо - пукането си е същото :beer При мен го прави само при силно усукване на купето - тротоар, пресечен терен и такива, затова и не ми прави впечатление, но го има все пак :да:

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Пет 10 юни 2011 20:45

Моите да Лемфьо нещо си, хубави. На по-малко от година, със старите пукаше доста повече, даже и при по-рязко спиране. Като гледам е масов проблем. Окачването на Голф не е от най-комфортните, но пък е евтино. Аз за две години само едни тампони на носачите и задни амортесьори(бяха омаслили). Дупките като мога ги заобикалям или преминавам на полусъединител.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пет 10 юни 2011 20:52

Там е въпросът, че не е съвсем масов. Моите подозрения са, че причината са тампоните отпред - така прочетох и по немските форуми. Може би всички извън оригиналните правят проблеми. Аз съм все още с оригиналните и нямам проблеми.

Иначе аз едва на скоро смених за първи път нещо по окачването - тампоните на задния мост. Всичко останало си е както от завода, но скоро мисля и аз да сменя и предните.

Задните амортисьори и при мен са леко омаслени, но след тест и няколко консултации ме увериха, че по напите пътища може да се получи леко изпускане при някой по-голям кратер, но това не означава, че са за смяна. Спрямо показателите от тресачката са като нови.

Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Мнениеот Burner_inc » Пет 10 юни 2011 22:35

щом са омаслили са пътници и до няколко месеца са аут

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пет 10 юни 2011 22:38

Burner_inc написа:щом са омаслили са пътници и до няколко месеца са аут

Доста разпространено мнение, но не непременно :) Ще се види :) Със сигурност не са от вчера така :) Графиката не показа дори минамално отклонения от нормата, а двата помежду си са с абсолютно еднакви стойности.
Времето ще покаже. В Ем Комплект казаха, че всяка трета кола, особено от последните 10ина години има леко омасляване по амортисьорите - показаха ми А3 2008 на 70 000 км - същото като при мен отзад :) Това обаче не е мерило - важно е теста какво ще покаже. Докато той е в норми, а камо ли без дори отклонения от фабричните стойности - смяната е напълно излишна :)

Връщам се на темата - има ли някой, при който има това пукане и да е още с оригиналните тампони от завода ИЛИ да са сменяни но с оригинални тампон и лагерчета от VW ?

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Съб 11 юни 2011 9:07

Haralampi написа:
Burner_inc написа:щом са омаслили са пътници и до няколко месеца са аут

Доста разпространено мнение, но не непременно :) Ще се види :) Със сигурност не са от вчера така :) Графиката не показа дори минамално отклонения от нормата, а двата помежду си са с абсолютно еднакви стойности.
Времето ще покаже. В Ем Комплект казаха, че всяка трета кола, особено от последните 10ина години има леко омасляване по амортисьорите - показаха ми А3 2008 на 70 000 км - същото като при мен отзад :) Това обаче не е мерило - важно е теста какво ще покаже. Докато той е в норми, а камо ли без дори отклонения от фабричните стойности - смяната е напълно излишна :)

Връщам се на темата - има ли някой, при който има това пукане и да е още с оригиналните тампони от завода ИЛИ да са сменяни но с оригинални тампон и лагерчета от VW ?

Не мисля че е от тези тампончета. Колата ми беше с оригиналните като я взех. Вярно че скоро след това единия се скапа тотално, но при 3 различни комплекта, особено последните с нови аморт и да няма грам разлика в пукането - по-скоро не е от там. То е едно пукане което се чува и усеща по купето. За мен проблема не е в окачването. Мисля си че просто по купето на Г4 има някъде възел който не е съвсем защитен от умората на метала и просто след някаква експлоатация се появява това пукане. Всички коли които се оплакват тук са на сериозен пробег :да:

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Съб 11 юни 2011 10:09

hooligan_sk написа: Всички коли които се оплакват тук са на сериозен пробег :да:

Хмм... това също е възможно обяснение.

И все пак дефинирай "сериозен пробег" за да видим дали това може да е отправна точка?

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Съб 11 юни 2011 10:14

300К и нагоре. За колегата морфей знам че кара страшно много. И като цяло ТДИ-тата са нормално на по толкова, както и много бензинови.

Дори и проблема да идва от вече "уморено" купе, то също се поправя лесно, но няма намиране ако е така eusa

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Съб 11 юни 2011 10:28

hooligan_sk написа:300К и нагоре. За колегата морфей знам че кара страшно много. И като цяло ТДИ-тата са нормално на по толкова, както и много бензинови.

Дори и проблема да идва от вече "уморено" купе, то също се поправя лесно, но няма намиране ако е така eusa

Бух.
Ами ще разберем... да видим при мен дали и кога ще се появи. Ще следя. Но до 300 имам още доста път...
Но това което открих в немските форуми сочеше в повечето случаи към тампоните отпред :|

Потребителски аватар
MAYKI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MAYKI » Съб 11 юни 2011 13:20

Haralampi написа:
hooligan_sk написа:300К и нагоре. За колегата морфей знам че кара страшно много. И като цяло ТДИ-тата са нормално на по толкова, както и много бензинови.

Бух.
Ами ще разберем... да видим при мен дали и кога ще се появи. Ще следя. Но до 300 имам още доста път...
Но това което открих в немските форуми сочеше в повечето случаи към тампоните отпред :|

Ако имаш предвид тампоните на амортисьорите по никакъв начин няма как да издават този звук,ако този който аз съм имал

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Съб 11 юни 2011 13:48

MAYKI написа:
Ако имаш предвид тампоните на амортисьорите по никакъв начин няма как да издават този звук,ако този който аз съм имал

Имам предвид тези най-горе - между купето и оакчването надолу.
Разбира се не знам за какъв шум става дума, но намерих няколко теми в немския форум, където хората описват подобни шумове като вас при тръгване и пишат че ако някой върти волана на място а друг постави ръка под капака върху въпросните тампони се усеща съвсем ясно, че пукането е от там някъде... и после са се оказали тези тампони + лагерчета.

Но може да става дума за съвсем друг проблем...?!

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Съб 11 юни 2011 15:00

Haralampi написа:
MAYKI написа:

Имам предвид тези най-горе - между купето и оакчването надолу.
Разбира се не знам за какъв шум става дума, но намерих няколко теми в немския форум, където хората описват подобни шумове като вас при тръгване и пишат че ако някой върти волана на място а друг постави ръка под капака върху въпросните тампони се усеща съвсем ясно, че пукането е от там някъде... и после са се оказали тези тампони + лагерчета.

Но може да става дума за съвсем друг проблем...?!

Друг е проблема. И моя тампон на макферсона почна да пука и да се усеща точно така далечната 2009г, но тук сега имаме някакъв друг Голфъргайст който пука :да:

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Съб 11 юни 2011 15:03

hooligan_sk написа:
Друг е проблема. И моя тампон на макферсона почна да пука и да се усеща точно така далечната 2009г, но тук сега имаме някакъв друг Голфъргайст който пука :да:

Ясно :) Е нищо. Заслужаваше си опита все пак :) Искаше ми се да помогна някак...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”