Спирачки на Голф 3 , 1.8 моно ...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
uCnaHeTcA
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Спирачки на Голф 3 , 1.8 моно ...

Мнениеот uCnaHeTcA » Съб 11 юни 2011 12:21

Здравейте, колеги. От вчера вече съм притежател на въпросния Голф (не можах да открия къде да напиша тема, в която да се похваля за покупката, но както и да е). Първото нещо, което ми направи впечатление е, че не спира достатъчно добре (явно 'щото слизам от по-големи мотори, но все пак...), а както знаем, спирачките са едни от най-важните неща за една кола.
Колата е с барабани отзад. Мислех да им сменям накладките. Но се замислих дали няма да стане плъг'ен'плей със спирачки от по-голям мотор ( ГТИ 8в, 16в...) ? Дали ще стане и какво ще ми е необходимо освен апарати, дискове, накладки, за да е плъг'ен'плей ? Или да си сменям накладките и да не се занимавам ? :roll:
За търсачката... Открих варианти за смяна от Голф 4, но не знам точно за конкретния 1.8 моно с барабани, как стоят нещата, та реших да пусна тема.
Благодаря предварително :да:

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Спирачки на Голф 3 , 1.8 моно ...

Мнениеот Ivan4u » Съб 11 юни 2011 12:35

viewtopic.php?f=52&t=245479

Колегите са написали всички възможни комбинации и варианти на сток и къстъм спирачни изпълнения . За твоя случай/както ще прочетеш в темата / - заден мост от Г3 ГТ ако искаш да останеш с 4 болта или от ГТИ на 5 болта с всички чарколяци по тях .

П.С.Ако всичко ти е изрядно по спирачната система ще си спира добре . За парите , които ще дадеш за мост и периферия от ГТ/ГТИ ще си купиш предни дискове , накладки , накладки отзад и сигурно ще ти останат пари и за нови барабани . Ти си решаваш . Успех :да:

Потребителски аватар
uCnaHeTcA
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот uCnaHeTcA » Съб 11 юни 2011 12:58

Да, точно сега забелязах, че ГТИ били с 5 болта :|
Хм, мислех, че ми е ГТ изпълнение колата, ама явно само купето е ГТ... А има ли значение от какъв мотор ГТ изпълнение да търся заден мост ? Там на какви мм. са, че в темата, която даде, са доста видове и не пише от какви модели (двигатели) са :roll:
Та какво друго освен заден мост ще ми трябва ? Предните дискове няма ли да са по-големи спрямо моите, т.е. не бива ли и тях да сменя ? За тях какво би ми било необходимо :roll:
Не смятам за добра идея да минавам на 5х112, тъй като там джантите са в доста ограничено количество и съответно по-високи цени :roll: Е, в краен случай, може и него вариант да ползвам, щом е за кауза спирачки :roll:

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Съб 11 юни 2011 13:10

Къде го видя 5х112 ? Прочете ли темата или просто я прехвърли ?
Задни дискови спирачки
"226 мм" едно бутални апарати с диаметър на буталото 36 или 38мм, дискове с размери 226х10 (плътни) с вградена главина (диск- главина)
вграждат се в голф2, голф3, пасат б3,б4, корадо делителна както 5х100 така и 4х100, като преминаването от 5 на 4 отвора и обратно, става само със смяна на дискове

Така и не разбрах предните дискове какво общо имат с цялата работа ? Нали искаш интервенция само отзад ? За предните има достатъчно писано ПАК в тази тема - размери , начин на смяна , коли на които се вграждат .
viewtopic.php?t=75548 - барабани към дискове .

-> !! Ъпгрейд от 239 към 256 става като се смени шенкела, апарати, накладки, дискове

"256" Спирачни апарати "Гирлинг 54" с отделен супорт и дискове 256мм, в зависимост от дисковете дали са вентилирани или не, се различава и супорта и апарата, този за плътните дискове е с помалка скоба и нови накладки не влизат с вентилирани дискове.

вграждат се на голф 2 и голф 3 като дисковете са с делителна 4х100

Последна промяна от Ivan4u на Съб 11 юни 2011 13:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
uCnaHeTcA
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот uCnaHeTcA » Съб 11 юни 2011 13:17

Оп, 5х100 имах в предвид, извинявам се.
Ако предните имат разлика, то и те ще се сменят. Не знам в момента на колко мм съм отпред, та така.
Благодаря

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Съб 11 юни 2011 13:21

На 239 плътен си отпред .

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Съб 11 юни 2011 13:21

Сподели повече за тая кола. Ако е наистина ГТ-пакет заводско, той включва и задни дискови спирачки :beer

Потребителски аватар
uCnaHeTcA
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот uCnaHeTcA » Съб 11 юни 2011 13:25

Ми кажете в кой подфорум да си пусна тема за покупката :roll:
И явно не е ГТ, щом съм на барабани отзад :да: Както и да е :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”