да колега точно помпа от печка на ЗАЗ имах и я монтирах преди гнп то но се оказа че олиото е твърде гъсто за нея. и намерих същата помпа но от Мазда и сега съм с нея.
Та имам си една излищна от ЗАЗ но нестава иначе принципа и е УНИКАЛЕН.
Дизел + отработено олио?????
- sweetlulu
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Дизел + отработено олио?????
Здравейте колеги,
и аз от около месец карам на 100% преработено олио, но изкам да усъвършенствам системета.
Единственото което ме притеснява е помпата.
Помпа от този тип дали ще свърши работа, и най - важното дали ще издържи на продължителна работа http://tps-truckparts.com/item/view/379 ... 0%B5%D0%BB
и аз от около месец карам на 100% преработено олио, но изкам да усъвършенствам системета.
Единственото което ме притеснява е помпата.
Помпа от този тип дали ще свърши работа, и най - важното дали ще издържи на продължителна работа http://tps-truckparts.com/item/view/379 ... 0%B5%D0%BB

-
- Автомобил:
- Двигател:
колега сасаолио продават продават помпата отделно струва 84 лв и е елекромагнитна с точно такова предзначение дизел и олио Тел : 0889113771
-
- Автомобил:
- Двигател:
имам проблем с клапаните който ползвах, те бяха от мерцедес за водата, свързана е цялата система без олио и като си я запалих на нафта клапана се разяжда от нафтата и смуче въздух.
какви други клапани мога да ползвам вместо тези който да издържат на нафта.

какви други клапани мога да ползвам вместо тези който да издържат на нафта.

Днес гледах ел. клапани газ-бензин, но вътрешния им диаметър е много малък според мен и няма да могат да осигурят нужния дебит на гориво според мен. Бихте ли ме посъветвали къде да потърся такива клапани. 
п.с.
Някой ползвал ли е използвано рапично олио за гориво и какви са ви впечатленията.

п.с.
Някой ползвал ли е използвано рапично олио за гориво и какви са ви впечатленията.

здр. колеги аз имам един служебен форд 1.8д и от 1 мес. карам 50/50 олио - дизел и мога да кажа че е пушка. помпата утихна и работи много по чисто. като наближи зимата ще мисля за цялостно преминаване на олио с уредба. Иначе олио имам в промишлени количестава. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kunev написа:Ако имаш и за продаване дай цена за литър![]()
кво за литър. дай за тон направо да идвам с варелите че беднотиика та не се трае

-
- Автомобил:
- Двигател:
здравеите имам голф 4 1.9 тди 90 коня мисля че е с гнп мога ли да карам на олио като смесвам с нафта?И един приятл има роувър 400 пак тди 105 коня дали и той ще може
някой засичал ли е какви са стойностите на вредните емисии, когато колата се кара на:
- 100% олио
-50/50 олио/нафта
- 100% олио
-50/50 олио/нафта
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако някой има олио за продаване,да се свърже с мен на ЛС. Готов съм да предложа добра цена!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
VWGT написа:някой засичал ли е какви са стойностите на вредните емисии, когато колата се кара на:
- 100% олио
-50/50 олио/нафта
ами несъм ги засичал но ги знам какви са
- 100% олио никакви вредни емисии
-50/50 олио/нафта 50% вредни емисии.

няма какво да му се чудиш.
според мен даже трябва да приемат закон който те освобождава от годишен данък, защото пазиш природата.
с други думи, кола с олио и без катализатор спокойно може да мине ГТП 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
VWGT написа:с други думи, кола с олио и без катализатор спокойно може да мине ГТП
Прегледа в България може да го минеш и без колата, само парите са достатъчни...
- The^Maniac
- Автомобил:
- Двигател:
VWGT написа:с други думи, кола с олио и без катализатор спокойно може да мине ГТП
Аз с моя АФН без катализатор и без ЕГР, с чип и в резервоара с промишлен газьол минах ГТП с проверка на изгорелите газове без проблеми. Проверяващият каза, че всичко е наред.....