Проблем при палене облак пушек
- PavlinPufi
- Автомобил: VW PASSAT 1.9TDI PD
- Двигател: ATJ-2000
Проблем при палене облак пушек
Колеги колата е VW VENTO 1.8 ABS 93г. газ-бензин.При парвото палене сутрин излиза облак пушек с мирис на масло.Това го прави само сутрин при парвото палене независимо дали паля на бензин или газ.Колата не хаби маслото.На 10000км.ориентировачно доливам 0.500гр.Ако някои може да ми даде савет откаде може да е проблема.Благодаря предварително на отзовалите се.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Re: Проблем при палене облак пушек
Според прочетено из форума - гумички на клапани. Въпреки, че на мен ми бяха "поставили диагноза", че при мен било вероятно сегменти със смяна на гумичките се оправи. При такъв разход на масло според мен не пипай по-добре, освен ако не те дразни този дим, който предполагам после изчезва и повече не се появява?
- PavlinPufi
Точно това че ме дразни и искам да разбера откаде идва този проблем с пушека.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Ами лошото е, че за да се разбере трябва да се отвори и види. Започни с гумичките. Евтини са, имаш два варианта на смяна:
1. Със сваляне на глава (правиш пълна профилактика и ревизия на главата) - по-скъп и по-надежден вариант.
2. Без сваляне на глава - разглобяваш само горната част без да отделяш главата от блока на мотора.
Вариант 1 е съответно няколко пъти по-скъп от вариант 2. За труд за вариант 2 обикновено искат около 50-ина лева в Стара Загора.
1. Със сваляне на глава (правиш пълна профилактика и ревизия на главата) - по-скъп и по-надежден вариант.
2. Без сваляне на глава - разглобяваш само горната част без да отделяш главата от блока на мотора.
Вариант 1 е съответно няколко пъти по-скъп от вариант 2. За труд за вариант 2 обикновено искат около 50-ина лева в Стара Загора.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Не е възможно хем да пуши и смърди на масло, хем да ти гори 0,5 литра на 10 000.
Ако вярно е така, не гледай назад като палиш и тръгвай веднага, да не ти мирише!

Ако вярно е така, не гледай назад като палиш и тръгвай веднага, да не ти мирише!
- PavlinPufi
Това го прави само сутрин при парвоначалното палене.Наблюдавам маслото редовно.Колата я кьсам от каране и досега за 10000км.сьм долял кьм 0.500 масло.Колата след второто палене и т.н.не пропушва.
-
P1rvanov
- Автомобил:
- Двигател:
колега имам сервиз и се занимавам отдавна с vw според мен са гуми4ки но по добре свали главата смени гарнитуурката с нова припаснете клапан4етата добави и нови гуми4ки и колата ти 6те пее
поздрави
Колата я кьсам от каране и досега за 10000км.сьм долял кьм 0.500 масло
Карай и не се занимавай с глупости.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”