Сипвате ли масло в нафтата ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Сипвате ли масло в нафтата ?

Мнениеот PagocmuH » Сря 08 юни 2011 21:03

Знаете ли колко отлагания и нагари се получават от маслото по двигателя и дюзите.

:banghead: :horror: :beat_butt2

А пишем пишем и все на едно място тъпчем...

Колите са си ваши,ако искате и само с масло ги карайте :beer

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Сря 08 юни 2011 21:23

PagocmuH:Колега,пак ще го повторя,става дума за ДВУТАКТОВО масло!!!То се разтваря на 100% и няма никакви отлагания.По пътищата все още се движат трабантчета и вартбурзи,които също работят с двутактово масло и нямат отлагания.

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Сря 08 юни 2011 21:58

rosen79 написа:PagocmuH:Колега,пак ще го повторя,става дума за ДВУТАКТОВО масло!!!То се разтваря на 100% и няма никакви отлагания.По пътищата все още се движат трабантчета и вартбурзи,които също работят с двутактово масло и нямат отлагания.

Все още притежавам двутактов Вартбург и мога да кажа, че при превишаване на предписанията и използване на некачествени масла има доста нагар по цилиндрите, буталата и свещите! НО ако се ползва в подходящи пропорции и наистина качествени масла, ефектът е коренно различен! По-тиха и равномерна работа на мотора, абсолютно бездимна работа, определено по-чист мотор, което се усеща по това, че става осезаемо по-пъргав :) :beer

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 08 юни 2011 22:18

BG_POLICE написа:
rosen79 написа:PagocmuH:Колега,пак ще го повторя,става дума за ДВУТАКТОВО масло!!!То се разтваря на 100% и няма никакви отлагания.По пътищата все още се движат трабантчета и вартбурзи,които също работят с двутактово масло и нямат отлагания.

Все още притежавам двутактов Вартбург и мога да кажа, че при превишаване на предписанията и използване на некачествени масла има доста нагар по цилиндрите, буталата и свещите! НО ако се ползва в подходящи пропорции и наистина качествени масла, ефектът е коренно различен! По-тиха и равномерна работа на мотора, абсолютно бездимна работа, определено по-чист мотор, което се усеща по това, че става осезаемо по-пъргав :) :beer

Покрепям те на 100%!!!Първата ми собствена кола(след Ладата на баща ми)...ееех преди 27 години...беше Вартбург.При спазване на пропорциите 1:50 буталата и свещите бяха абсолютно чисти!Проверено лично при сваляне на главата(който е имал двутактова машина знае,че това е лесно и просто).И обърнете внимание,че говорим за технологии на маслата преди повече от четвърт век.Така,че при сегашните ДВУТАКТОВИ масла нагар няма как да има!

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Сря 08 юни 2011 22:38

Хора това е ДИЗЕЛ,не е бензинов двутактов двигател проумейте го.

Не се заяждам с никой от вас,ако някой има pumpe duse или common rail двигател и слага каквото и да е масло в горивото,все едно си пикае в крачола.

Повече няма да пиша в тази темата,че се повтаряме вече.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Чет 09 юни 2011 9:15

PagocmuH написа:Хора това е ДИЗЕЛ,не е бензинов двутактов двигател проумейте го.

точно така дизела изгаря още по пълноценно двутактовото масло отколкото в бензинов двг все пак идеята на двг които създава Рудолф Дизел е да изгаря масла

boybey
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boybey » Чет 09 юни 2011 15:56

Отдавна следя темата, и карам с двутактово масло. Изгорих 1 литър някакво вносно от 13 лв, и сега ще свърша втория литър на Лукойл от 7 лв. Двигателят ми е ААЗ 1,9ТД 75 кс, и работи все по-добре. Много по-тихо и мазно. От 1993 год. карам дизел - ФИАТ 131 Супермирафиори 2,5 Д, Опел капка 1,6 Д, Пасат 1,6 ТДИ, и сега Голф 1,9 ТД.
Знам за какво иде реч, и ще продължа да сипвам по малко масълце. С две думи - файда има.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Чет 09 юни 2011 16:39

tdi fen написа:
PagocmuH написа:Хора това е ДИЗЕЛ,не е бензинов двутактов двигател проумейте го.

точно така дизела изгаря още по пълноценно двутактовото масло отколкото в бензинов двг все пак идеята на двг които създава Рудолф Дизел е да изгаря масла

mhihi Доста неща са се променили от времето на Дизел :да:

mladeja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladeja » Чет 09 юни 2011 18:44

Двигателят на Рудолф дали е имал турбо?
Използвах около 1 л. и аз да съм в модата и да пробвам.Много по тих е мотора с биодизел.Няма да си правя повече експерименти с 2Т масло.

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Пет 10 юни 2011 8:39

Някой в крайна сметка има ли поглед върху отражението на маслото върху самата кола? И то върху ПД или КР. Да е отворил, да е видял, и тогава да се каже - да, наистина има полза. Всичко тук опира до заключения по слух.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пет 10 юни 2011 10:18

http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=99347&st=40
Тук пишат в дългия пост - за никакъв отрицателен ефект върху помпа-дюзата
Мен лично не ми се експериментира с масло - в първата страница на темата от ауди форума е писано
а цялата горна част на помпи-дюзите плува в масло в цилиндровата глава. На теб такова смазване не ти трябва.

Потребителски аватар
gavas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gavas » Съб 11 юни 2011 9:51

mladeja написа:Двигателят на Рудолф дали е имал турбо?
Използвах около 1 л. и аз да съм в модата и да пробвам.Много по тих е мотора с биодизел.Няма да си правя повече експерименти с 2Т масло.

Абе доколкото си спомням /наистина по памет/, Двигателят на Рудолф е конструиран да работи с рапично масло /олио от рапица/, а не с нафта.
Нафтата идва по-късно. Ако бъркам - поправете ме.
Така че, с биодизела си точно на място поне доколкото съвременните дизели имат общо с оня мотор - първия /освен принципа разбира се/.
Та се подсетих за една друга тема във форума, където хората карат с олио "втора употреба" и от аспуха мирише на мекици :D :D :D

Ivelin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivelin » Съб 11 юни 2011 16:32

gavas написа:
mladeja написа:Двигателят на Рудолф дали е имал турбо?

Абе доколкото си спомням /наистина по памет/, Двигателят на Рудолф е конструиран да работи с рапично масло /олио от рапица/, а не с нафта.
Нафтата идва по-късно. Ако бъркам - поправете ме.
Така че, с биодизела си точно на място поне доколкото съвременните дизели имат общо с оня мотор - първия /освен принципа разбира се/.
Та се подсетих за една друга тема във форума, където хората карат с олио "втора употреба" и от аспуха мирише на мекици :D :D :D

В интерес на истината Дизел се е опитвал да направи двигател който работи на въглище прах ама двигателя работел по добре на растително олио :).

RAPTOR_BG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот RAPTOR_BG » Съб 11 юни 2011 19:13

Преди 2 дни сипах 200мл. двутактово бездимно масло (мисля че кога завършваше с FC за бездимното)на около 45 л. нафта от ОМВ.До момента съм изминал около 200 км. и колата започна да работи по хммм... "мазно" и шума стана по мек :banana .Маслото е в жълта бутилка от 1 литър, взех го от магазин за масла и цената му беше 6 лв. но незапомних името.Колата е с 1.7 ТД Исузу мотор.

TihomirC220
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот TihomirC220 » Нед 12 юни 2011 9:28

към всички песимисти:
двигател AFN 110 кс passat B5 1999 г.Следя темата от декември 2010г и от тогава ползувам двутактово масло на ШТИЛ ( червено ) като го дозирам 45-50 мл на 10л дизелово гориво. Горивото е ефикс дизел на ромпетрол.Вече изразходвам третата бутилка двутактово масло и твърдо казвам има само положителен ефект .Двигателя е определено много по тих(опитах през този период да го карам и без масло в горивото и повярвайте ми веднага шума се усили),стана по-икономичен ,по еластичен и във никакъв случай не се е увеличил дима ,и не са намалели динамичните характеристики на колата.Смесвам предварително маслото и дизеловото гориво във една прозрачна еднолитрова бутилка и съм го оставял по няколко дни за да видя какво се получава.Няма промяна от първоначално получилия се цвят. Сипвайте смело ,двигателя ви го оценява.

Последна промяна от TihomirC220 на Чет 16 юни 2011 15:04, променено общо 1 път.

Върни се в “Дизелови агрегати”