А пишем пишем и все на едно място тъпчем...
Колите са си ваши,ако искате и само с масло ги карайте

rosen79 написа:PagocmuH:Колега,пак ще го повторя,става дума за ДВУТАКТОВО масло!!!То се разтваря на 100% и няма никакви отлагания.По пътищата все още се движат трабантчета и вартбурзи,които също работят с двутактово масло и нямат отлагания.
BG_POLICE написа:rosen79 написа:PagocmuH:Колега,пак ще го повторя,става дума за ДВУТАКТОВО масло!!!То се разтваря на 100% и няма никакви отлагания.По пътищата все още се движат трабантчета и вартбурзи,които също работят с двутактово масло и нямат отлагания.
Все още притежавам двутактов Вартбург и мога да кажа, че при превишаване на предписанията и използване на некачествени масла има доста нагар по цилиндрите, буталата и свещите! НО ако се ползва в подходящи пропорции и наистина качествени масла, ефектът е коренно различен! По-тиха и равномерна работа на мотора, абсолютно бездимна работа, определено по-чист мотор, което се усеща по това, че става осезаемо по-пъргав![]()
PagocmuH написа:Хора това е ДИЗЕЛ,не е бензинов двутактов двигател проумейте го.
tdi fen написа:PagocmuH написа:Хора това е ДИЗЕЛ,не е бензинов двутактов двигател проумейте го.
точно така дизела изгаря още по пълноценно двутактовото масло отколкото в бензинов двг все пак идеята на двг които създава Рудолф Дизел е да изгаря масла
mladeja написа:Двигателят на Рудолф дали е имал турбо?
Използвах около 1 л. и аз да съм в модата и да пробвам.Много по тих е мотора с биодизел.Няма да си правя повече експерименти с 2Т масло.
gavas написа:mladeja написа:Двигателят на Рудолф дали е имал турбо?
Използвах около 1 л. и аз да съм в модата и да пробвам.Много по тих е мотора с биодизел.Няма да си правя повече експерименти с 2Т масло.
Абе доколкото си спомням /наистина по памет/, Двигателят на Рудолф е конструиран да работи с рапично масло /олио от рапица/, а не с нафта.
Нафтата идва по-късно. Ако бъркам - поправете ме.
Така че, с биодизела си точно на място поне доколкото съвременните дизели имат общо с оня мотор - първия /освен принципа разбира се/.
Та се подсетих за една друга тема във форума, където хората карат с олио "втора употреба" и от аспуха мирише на мекици![]()
![]()
Върни се в “Дизелови агрегати”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 39 госта