Помощ - тди 1Z пуши и гърми в аспуха на пуснат климатик.
- danyyel1
- Автомобил:
- Двигател:
Помощ - тди 1Z пуши и гърми в аспуха на пуснат климатик.
Здравейте колеги нов сам във форума и ако нещо бъркам се извинявам. Така,за феновете на дизела и по точно ТДИ моторите имам един проблем който ми бърка в здравето,имам си Пасат Б4 ТДИ 1Z мотор 95г. пускам си климатика и си карам в 1 момент като отпусна газта и пак подам (с работещ климатик) колата почва да пуши страшно много бял пишек и гърми в аспуха даже днес вече цъфна,като майска роза,това го прави само на работещ климатик,иначе варви перфекно колата.Вчера я водих на майстор влезна компютара и каза че помпата имала закаснение нагласи я и като я пробвах после проблемът си остана само дето без климатик варви още повече сега.Моля ви ако някой е преживял моят проблем да сподели щото ще ме умори тая кола 

Последна промяна от IvanMan на Съб 11 юни 2011 19:11, променено общо 1 път.
Причина: Оправих заглавието и преместих темата в правилния раздел! Прочети правилата!
Причина: Оправих заглавието и преместих темата в правилния раздел! Прочети правилата!
-
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Помощ - тди 1Z пуши и гърми в аспуха на пуснат климатик.
Провери си как е маслото, защото ми прилича през турбината да изкарва масло в ауспуха и там да се пали.
- danyyel1
- Автомобил:
- Двигател:
колега колата е след основен ремонт а торбината е минала стенд в Стара Загора казаха че като нова а и колата масло не губи само като пусна климатика и варна за малко газта после пак подам направо гарми,направо се загуцва така ми взриви неска гарнето колкото и странно да е само на климатик го прави без него е стрела и маисторите се чудят какво става???
Тия аномалии след ремонта ли се появиха?
- danyyel1
- Автомобил:
- Двигател:
НЕ.След ремонта варве6е перфекно сега започна този номер,А забравих да кажа че преди около 1месец един прехвален майстор на дизела УЖ ми препрограмираше някакво си ХА ДЕ КА на помпатакакво е това идея си нямам но си имам едно на ум за това нещо а и тая помпа незнам дали не е в нея проблема електрониката само на климатик го прави и то като варна газта и подам пак ина4е варви,да полудееш.
-
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Не мисля, че помпата може да вкарва толкова гориво, че да доизгаря в изпускателната система.
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
няма как да гърми от недоизгоряла нафта ...тя само пуши черно ...това не е бензинов автомобил на който е изгоряла Ламбда сондата и да хвърля с кофите бензина в гърнетата ....другаде ми се струва ,че ще е проблема
- danyyel1
- Автомобил:
- Двигател:
знам 4е всичко звучи нелогично,но е така щом ми пръсна гарнето в буквалния смисъл.Най-интересното е че само когато климатика е работи само тогажа става и когато започне да пуши и да гърми изклучвам климатика и познайте колата почва да варви като луда без дим без нищо изведнъж подема и се изтрелва просто никаква логика ,но е факт. 

- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Ти последно къде зарежда нафта/бензин ? 

- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
имаш проблем с авансатора в помпата.сложи масло в нафтата и карай.
- danyyel1
- Автомобил:
- Двигател:
не е от бензиностанция лично я наливам и масло и слагам а днес сутринта запали нормално и сега преди малко отказа на цяло да пали май вече умря само пуши бяло и това е няма палене УЖАС
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Колега за проблема с климатика не сещам ама за не паленето и белия пушек виж си белезите на центровката да не са избяга ли ....
- danyyel1
- Автомобил:
- Двигател:
разбирам маи никои не се е сблъсквал с проблем като моя щото като гледам само гадаем,но въпреки сичко благодаря ви за мненията за мен наи-подозрителна си остава ГНП-то утре ще я водя на доктор
ами ако се окаже тоя авансатор това като част ремонт какви пари мойе да струва или да отивам в някоя морга което не е много одачен вариант щото незнам какво ще е састоянието от моргата
ами ако се окаже тоя авансатор това като част ремонт какви пари мойе да струва или да отивам в някоя морга което не е много одачен вариант щото незнам какво ще е састоянието от моргата
Последна промяна от gr_kanev на Нед 12 юни 2011 18:46, променено общо 2 пъти.
Причина: Освен бутон "Нов отговор", има и бутон "Промени" - използвай него.
Причина: Освен бутон "Нов отговор", има и бутон "Промени" - използвай него.
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Шпонката на коляновият вал как е ? Че нещо ме съмняваш .
- danyyel1
- Автомобил:
- Двигател:
беше да ама я смених и я стегнах с 1метар траба да не марда ще я проверят пак утре но невярвам пак да е от това силно ме самнява ГНПто щото само тя още не е пипана сичко друго е ново и масметара пробвах смених от друга кола и тои не е просто незнам а сащо така като варна газта жинаги има едно прехлацване мейду 1600 и 1200 оборота мойе би от 2години ама несам се заял с това сигорно е от помпата незнам и преди и след ремонта е така
колеги днес вече е ясно какво е станало ШНОПКАТА на коляновия вал е заминала 2а по ред и как става незнам ужас никакво съответствие с ГНП и разпределителния вал
малкия дявол пак 
колеги днес вече е ясно какво е станало ШНОПКАТА на коляновия вал е заминала 2а по ред и как става незнам ужас никакво съответствие с ГНП и разпределителния вал

Последна промяна от gr_kanev на Сря 15 юни 2011 12:30, променено общо 1 път.
Причина: Отново напомням, че освен бутон "Нов отговор", има и бутон "Промени" - използвай него. Спазвай поне малко правилата на българския правопис, ако искаш някой да ти чете писанията.
Причина: Отново напомням, че освен бутон "Нов отговор", има и бутон "Промени" - използвай него. Спазвай поне малко правилата на българския правопис, ако искаш някой да ти чете писанията.
Върни се в “Дизелови агрегати”