Какво ще кажете за Голф 3 1.4 АБД

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Какво ще кажете за Голф 3 1.4 АБД

Мнениеот stefan4o » Пет 20 май 2011 19:14

valka написа:@radi_nrj да, за оригиналното радиаторче питах в Порше или Юнитрейд и цената, която ми казаха беше 300 или 400 лв. За евтините радиаторчета четох тук, че на някои колеги тия китайските от 20 лв се прецакват и се налага отново смяна. В оня момент, когато сменях клапите нямах много пари и си останах със старото радиаторче. Бях решил тая година, лятото да го сменя с Behr или ако събера повечко пари да взема оригиналното. Не съм питал каква марка е там.

А иначе много от нещата си ги пазарувах от една фирмичка в Люлин, частите ги взимах по-евтино от Ауто +. Като се прецака бензиновата ми помпа там ми казаха 90 лв за китайската и 180-190 за оригиналната. Според теб 280 лв за бензинова помпа за подобен автомобил малко ли са? В смисъл и аз щях да си взема оргиналната там за 180, ама преди да стигна до нея хвърлих 200 лв за други неща, защото 3 месеца не можаха да ми открият проблема с бензиновата помпа, имам една тема по въпроса във форума. Сега при тия цени на колите, 280 лв аз лично не бих дал за бензинова помпа за ABD-то. За радиаторчето на парното бях пристрастен, защото една цяла зима карах почти без парно и тия 300-400 лв не ми се виждаха толкова много. :lol:

:wink:

Хубаво е човек да си поддържа колата, ама чак пък да питаш за радиаторче на парното в Порше, дето струва колкото половината кола... вече е малко пресилено и безсмислено, алтернативите ти ги е дал, колегата, които също не са лоши.

stefanvo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stefanvo » Пет 20 май 2011 20:24

Нека всеки говори каквото иска!Аз имам ABD-то от 5 години,първо-данакът ми е 12.60лв.,ако някой не вярва ще снимам документа,второ-от В.Търново до Белоградчик и обратно навъртях около 717км.,от пълно до пълно,на една и съща колонка на ЕКО,38л.Всеки може да смята,ако искате вярвайте(скорост до100).Ако исках бегачка щях да си купя 1.8Т(там разхода е от7.5 нагоре извън града).Толкова за разхода и комплексите.За поддръжката-колкото всеки бензинов Голф без ГТ и ГТИ,има части за 5лв,има и за 55лв-Евро 07-Порше БГ,така,че всеки според джоба-аз можеше да сменя тройника на главата за 20лв(Топран),но сложих от Порше БГ за70,вместо термостат за 15лв и датчик за температурата за 12лв съответно 43лв и 56 лв.Малко множко, но няма проблеми със заяли термостати и стрелка на температурата на антифриза.Проблема е другаде-моралното остаряване на автомобила и желанието за нещо ново,но нали всеки непрочетен вестник е нов.Така,че ако ти харесва колата вземай смело!Ако търсеше мощна кола въпроса ти нямаше да бъде такъв!Успех! :D

ivelin1476
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivelin1476 » Пет 20 май 2011 20:28

:да:
stefanvo написа:Нека всеки говори каквото иска!Аз имам ABD-то от 5 години,първо-данакът ми е 12.60лв.,ако някой не вярва ще снимам документа,второ-от В.Търново до Белоградчик и обратно навъртях около 717км.,от пълно до пълно,на една и съща колонка на ЕКО,38л.Всеки може да смята,ако искате вярвайте(скорост до100).Ако исках бегачка щях да си купя 1.8Т(там разхода е от7.5 нагоре извън града).Толкова за разхода и комплексите.За поддръжката-колкото всеки бензинов Голф без ГТ и ГТИ,има части за 5лв,има и за 55лв-Евро 07-Порше БГ,така,че всеки според джоба-аз можеше да сменя тройника на главата за 20лв(Топран),но сложих от Порше БГ за70,вместо термостат за 15лв и датчик за температурата за 12лв съответно 43лв и 56 лв.Малко множко, но няма проблеми със заяли термостати и стрелка на температурата на антифриза.Проблема е другаде-моралното остаряване на автомобила и желанието за нещо ново,но нали всеки непрочетен вестник е нов.Така,че ако ти харесва колата вземай смело!Ако търсеше мощна кола въпроса ти нямаше да бъде такъв!Успех! :D

Потребителски аватар
bojidar_ka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bojidar_ka » Пет 10 юни 2011 5:42

Аз не знам какво толкова го плюете този мотор карам 1.4 АBD 1Н5 (комби димек).Върви си хайвана малко се озорва на баирите но досега да чукна на дърво никъде не ме оставил.Колата е с обикновенна газ и на равен път съм вдигал 130 можеше и още но все пак нямам тампони на задния мост и е като кючекиня на пътя.Аз лично съм доволен тромав е но относно разход,данъци,обслужване мисля че няма какво повече да се желае

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пет 10 юни 2011 21:34

Без да съм чел подробно ви казвам ,че мотора не е лош и ако е читав си заслужава!Имам колега които го кара повече от 3 години и не е сменил нищо ,поради простата причина ,че няма възможност.Голфа си върви без проблеми.И от него знам ,че е супер икономичен.Е малко асматик е и тои като мен ,но иначе е Супер! :beer :D

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Съб 11 юни 2011 19:51

pomeoo написа:
п.с. Колега, muns61, ако искаш хубаво и надежно возило за твоя син погледни тази обява ;)
:arrow: http://www.cars.bg/u241494

и как ще му гарантираш на колегата че точно този е хубав и надежден авомобил (надявам се не само по снимките от обявата)

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 11 юни 2011 20:30

stefarata написа:
pomeoo написа:
п.с. Колега, muns61, ако искаш хубаво и надежно возило за твоя син погледни тази обява ;)

и как ще му гарантираш на колегата че точно този е хубав и надежден авомобил (надявам се не само по снимките от обявата)

Ми това май си е колата на pomeoo :D

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Съб 11 юни 2011 20:31

radi_nrj написа:
stefarata написа:
pomeoo написа:

така може :bowdown

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 11 юни 2011 20:39

Споко, никога не бих купил кола от България, че и разкрасявана и обслужвана mhihi !
Предпочитам нов нос от Италия, ама да си я огледам!

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Съб 11 юни 2011 20:53

аз съм с абд и за 4 години и 80 000км само маслото сменям през 15 000км. грам не гори масло от смяна до смяна колкото сипя толкова източвам. антифриза не съм го сменял близо 70 000км не го губи. общо взето издържлив е мотора даже и на натискане.лятно време съм падал на 5 литра бензин за 100км какво повече искаш от бензинка този разход е прекрасен. на втора 80км , на трета 120 ,а на 4-5 160км това е. а за тези 1.8 и 1.6 развиват с до 20км повече , а разликата в 1.4 е че върви , но зависи кой го кара mhihi и на всичко от горе е внос от италия като се има в предвид колко се грижат италианеца за двигателя този е прескочил трапа.

Потребителски аватар
pomeoo
Автомобил: MK3
Двигател: ABD
Контакти:

Мнениеот pomeoo » Съб 11 юни 2011 23:32

stefarata написа:
radi_nrj написа:
stefarata написа:
pomeoo написа:

така може :bowdown

Да Ради, това е моята кола.
Обявата си е в сила още, давам гаранция за автомобила, че е на 6.

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Пон 13 юни 2011 7:48

Да споделя и моят скромен опит с ABD-то от 6 години. Някои части са по-евтини от на останалите модели (в семейството има голф и пасат с по-големи мотори).Естествено фарове , ламарини , стопове и подобни не се различават особено в цената.
В началото , когато го взех , италианеца е правил компромис както с маслото и антифриза , така и с частите. Само един пример ще ви дам ...... колко трябва да си тъп за да не смениш датчика на хол , а да го залепиш с тиксо .
За тези 6 години съм сменил много части по него (единствено амортесьори , пружини и рейка не съм правил) , но нещо , което го ремонтирам след това кара доста (изключвам тампони , маншони и подобни).
Доволен съм от колата , вози ме от точка А до точка Б . Разхода ми на газ е ..... колкото и странно да ви се струва при цена от 1.35лв/л. срещу 20 лева отивам от София до Благоевград и се връщам (220-230км.). Преди 2-3 години ходих до Синеморец на море , като изключим , че точно тогава колата счупи скоростите даде разход 5.5 на газ (пазя си касовите бележки от тогава , защото все още някои хора ме гледат странно като им кажа).
Естествено , че всеки си хвали неговото , но по-горе изброих някой факти . И няма какво да се лъжеме , всеки , който кара кола с подобен мотор иска нещо по-бързо и пъргаво (в това число съм и аз) :) :beer

Потребителски аватар
GRUEL
Автомобил: 1995 Golf III GT
Двигател: AEK

Мнениеот GRUEL » Пон 13 юни 2011 9:27

Няма лоши двигатели, има неподдържани. То кола и жена - ако уцелиш :D Много хора познавам, дето като им кажа Г3 ABS и все едно съм показал разпятие на вампир, и също толкова хора дето си търкалят АБУ-тата сумати и години без никакви проблеми по тях...А всички знаят какви са мненията относно споменатите двг-та... А за по-пъргавото и по-мощно - каквато и кола да караш, след време и свикваш и започваш да искащ нещо по...

Потребителски аватар
BeerLover
Автомобил: BMW E36 Coupe
Двигател:

Мнениеот BeerLover » Сря 08 фев 2012 15:33

Аз съм с Голф 3 1,4 АБД 93та от сравнително скоро сравнение с някои колеги в тази тема. Но искам да кажа нещо и за моето голфче относно поддръжка и такива неща. Сега март месец прави една година и през този период не съм му правил нищо сипвам и карам,всичко си е както трябва по него. Относно разхода какво да кажа нормален разход за голф 3 1.4. Студент съм и ми пасва перфектно. За бързината на голфчето е 60 коня колко са живи не знам. Стигам от точна А до точка Б. По баирите се свалят предавките надолу това е ясно на всички. Но аз лично още когато го купувах знаех,че няма да е най-голямата бегачка. Сега ще му слагам газова уредба и ще ми перфектно.Екстри-няма има един ел.шибидах,но не го ползвам толкова... Искам да попитам някои колеги които твърдят че е скъпа поддръжката на голф 3 1,4. На коя кола е евтина? Частите на голф3 като гледам има навсякъде в автоморгите,а доста колеги във форума има,които с радост биха помогнали : ) Сега да кажете,че частите са скъпи като на бмв-тата ( лично аз съм фен на тази марка,но на черното бяло не мога да кажа ) или пък на японските където първия въпрос когато се счупи нещо е не колко струва,а дали изобщо я има...

Потребителски аватар
pomeoo
Автомобил: MK3
Двигател: ABD
Контакти:

Мнениеот pomeoo » Сря 08 фев 2012 18:03

BeerLover написа:Искам да попитам някои колеги които твърдят че е скъпа поддръжката на голф 3 1,4. На коя кола е евтина? Ч

Tези, които казват, че частите за мк3 са скъпи и то на 1.4монO ABD, то какво остава да кажем за другите коли и модели...?! Хубавото винаги е скъпо! Аз препоръчвам да се купуват части само от "Порше БГ" или доказали се производители!

Колегите преди мен са го казали, няма значение от марка и модел, важното е задКормилното устройство!
:beer

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”