въпрос за ограничител на скутер

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Golf`mafia
Автомобил:
Двигател:

въпрос за ограничител на скутер

Мнениеот Golf`mafia » Съб 11 юни 2011 18:19

Преди време си закупих от технокомерс скутер 125 кубика китайска версия и ми казаха ,че като мина 1000км ще ми махнат ограничителя.Минаха се 1000 км отивам в техния сервиз в който монтиорите си нямат и идея какво им говоря ,но ми казаха ,че ще погледнат.Оставих им го след 2 часа отивам и тоя ми вика абе не намерих ограничител ама ти пуснах повече бензин...в резултат на което скутера стана по тромав и качи разхода и така повече не искам и да се занимавам с тия.

Въпросът е ако има такъв ограничител от какъв тип може да е и как може да се махне.Скутера е до 13 хил оборота автоматик и като му вдигна задната гума в въздуха ги пълни ,но като е на земята нали в движение превключва към 5хил оборота точно където почва да му идва силата .

Последна промяна от Golf`mafia на Съб 11 юни 2011 18:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kriso_g
Автомобил: MK4 1.8T
Двигател: AUM

Re: въпрос за ограничител на скутер

Мнениеот kriso_g » Съб 11 юни 2011 18:26

Оправи си километрите колега..един път 1000 после си минал 100 :D
Ето малко от един друг форум

Гледай сега - ограничителя се слага поради няколко причини - има едни ограничители дето се слагат за да върви мотора само до 45 км/ч защото такива са законите в някои страни. но по принцип предполагам че ти ен говориш точно за този вид ограничители. Другите се слагат от фирмата производител и те дори не се водят ограничители,ами това е просто устройство което предпазва свигателя ти д ане влиза във прекалено високи обороти,когато поведението му може да стане непредсакзуемо и вредно и за теб и за двигателя ти.В смисъл такъв че ограничителя не е нещо вредно или нещо което да трябва да се маха( поне не и този вграден във електрониката) - тези ограничители се махат като се сложи спортен кит и тогава се сменя цялата елактроника за да може вече спортния цилиндър,който по принцип е конструиран да работи на по-високи обороти да не е ограничен от сток електроника.това всъщност представлява спортната електроника- без ограничител на оборотите.
има и друг вид ограничители - единия вид са на ауспуха - слага се нещо като шайба точно там дето се хваща ауспуха за цилиндъра(т.е. тя не се слага ами си е заварена заводски ввъв тръбата) - е това нещо вече е хууу да се разпробие и извади) .Друг вид ограничител е и една шайба между двете половинки на вариатора,която му пречи да се затвори докрай..това доколокото знам също се маха.
П.П. -сле дмахането на последните два ограничителя може да се наложи допълнителна настройка на карнуратора(сместаа -гориво/въздух) и на вариатора (различен размер ролки).
още нещо но то е мн рядко срещано е ограничител там където карбуратора се връзва към цилиндъра - там понякога слагат гарнитура,която е с по тесен отвор и така влиза по-малко смес .решението-гарнитурата се сваля и се изрязва достатъчно голяма дупка(като тази на отвора на карбуратора) - но това съм го виждал по-често при моторите,не при скутерите.
още един вид ограничител - по-малък размер жигльор при карбуратора.решение - оригиналния се отвива,отиваш в скутер магазина,купуваш по-голям размер( не много по-голям де ...да не земеш със 20-30 по-голям) и се навива новото жигльорче.Пак трее се праи в последствие регулировка на карбуратора.

http://www.flexistentialist.org/archive ... tml#washer - виж тука,има го обяснено със снимки.

Потребителски аватар
Golf`mafia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf`mafia » Съб 11 юни 2011 18:38

:oops: оправено :) това с нулите не проблема нали

мерси за инфото колега ,само дето ми дава not found на саита,но обаче мисля ,че при мен някак си е ограничено на колко оборота да превключва скоростите ,може и да не съм прав нали нз .От какво зависи на колко оборота сменява предавките скутера и дали това може да се променя

Последна промяна от Golf`mafia на Съб 11 юни 2011 18:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kriso_g
Автомобил: MK4 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот kriso_g » Съб 11 юни 2011 18:44

Не знам колега :roll:
мисля,че тука биха ти дали по точна информация :beer
http://scooterclub-bg.com/forum/index.php

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Съб 11 юни 2011 20:41

Колега аз още като си купих моят ми казаха,сега е с ограничител и повече от 45км/ч няма да вдигне.След 1000км може да ви сменим електроннитя блок :Mr Green Fun и да вдига над 65км/ч.дойде баща ми да го плаща,и като го видяха мъж 103кг и направо викат:
"А бе вие сте серьозен мъж,направо елете след 2 часа и моторът ще е готов!"
Но повече от 45км/ч да не вдигате през периодът на разработката!Скутерът е тайвански,SYM.Според мен правят трик,че тази електроника да я продадът на някой друг.Много ясно,че се търси и никой няма да отиде и да даде пари да му ограничат скутера! :drunk

Потребителски аватар
igi91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот igi91 » Съб 11 юни 2011 20:50

колега при скутера няма смяна на скорости нещо си в грешка :D

Потребителски аватар
Golf`mafia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf`mafia » Съб 11 юни 2011 20:54

igi91 написа:колега при скутера няма смяна на скорости нещо си в грешка :D

еййййй добре ,че си ти да кажеш ,че няма scare

kriso_g ще навестя този форум мерси

Потребителски аватар
igi91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот igi91 » Съб 11 юни 2011 20:58

имаш промяна на предавателното число чрез преместване на ремака от инерционите сили на ролките в вариатора но не и превклучване на предавки :lol: ,АКО имаш излишни пари и много свободно време за да си играеш да сменяш ролките и прожинките на вариатора може и да постигнеш ефект да достига по високи скорости и обороти :beer

Потребителски аватар
Golf`mafia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf`mafia » Съб 11 юни 2011 21:05

igi91 написа:имаш промяна на предавателното число чрез преместване на ремака от инерционите сили на ролките в вариатора но не и превклучване на предавки :lol: ,АКО имаш излишни пари и много свободно време за да си играеш да сменяш ролките и прожинките на вариатора може и да постигнеш ефект да достига по високи скорости и обороти :beer

е добре промяна на предавателното число не значи ли смяна на предавка ? :shock

Потребителски аватар
igi91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот igi91 » Съб 11 юни 2011 21:07

ми не точно защото предавката е 1 но с променливо предавателно число :roll:

Потребителски аватар
Golf`mafia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf`mafia » Съб 11 юни 2011 21:11

добре де да не спориме ,не това е истината докаято искам да стига хахах извинявам се ако съм те убидил с нещо ,а кое е тая хуйня вариатор ,защото в горен пост прочетох ,че може да има нещо сложено на него да прави мърсотии

Потребителски аватар
igi91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот igi91 » Съб 11 юни 2011 21:17

ами тои се намира острани капака дето е от гумата до двигателя като го свалиш се вижда ремак и две шайбитази дето е при гумата е шаибата на суединителя а другата е вариатора да едното нещо което може да е направен на твоя мотор е да са му сложили шаиба по средата на вариатора дето е ремака

Потребителски аватар
Golf`mafia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf`mafia » Съб 11 юни 2011 21:22

благодаря колега тия дни като ми остане време ще го разглобя

Потребителски аватар
igi91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот igi91 » Съб 11 юни 2011 21:23

успех :да:

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Съб 11 юни 2011 22:51

май 125 куб. нямат ограничител.
иначе вариантите за ограничител бяха 3 вида мисля ,някъде бях чел на времето.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”