:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Чухте ли че февруари 2011 първите бълг. коли са на пазара?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Чухте ли че февруари 2011 първите бъл. коли са на пазара?

Мнениеот hooligan_sk » Вто 24 май 2011 18:01

feikot написа:Шкода-халдекс,кофти фейс (вкус),и опосканото оборудване,срещу фабричните една камара екстри вкл. камера за назад 7 инчова нави,сензори за дъжд и светлина и една камара глезотии,които ще направят "Йети" поне 45 000 лв.А и Йети не е в този клас,тя е Х3 Q3 стайл

Остави тая работа... 2 еърбега... най-евтината пластмаса на пазара, съмнителна сглобка, абсолютен провал на всички модели Great wall на краш тестовете... срещу солидна качествена и премислена машина, няма шанс :012:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 24 май 2011 18:52

Ха ха ха,тоя форум сигурно е поръчан от Гриша Ганчев и единствената работа на админа е редовно да пуска по някой нова хвалебствена тема за великокитайските чудеса на техниката а останалите трима "форумци" да кимат одобрително в стил -тия коли са супер ти казвам,егати и смешната работа mhihi

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 24 май 2011 19:34

Хаху-хихи, искам това да го огледам на живо.
Когато стане ясно, че се произвежда, има разработена сервизна мрежа (части) и официални представители.
На приказчици от форумни герои никога не съм вярвал.
Не ме интересуват марки!
Всичко е кочина в днешно време... Въпросът е колко голяма.

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Вто 24 май 2011 20:56

Потребителски аватар
Tihon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tihon » Вто 24 май 2011 21:45

Не знам дали някой от пищещите тук си спомнят първите Хюндай които влязоха в Бг 1991 г. Баща ми се пенсионира тогава и си хвърли валутата за един такъв - като го паркира 'лапетата му викаха "Хуйдай". Та мисълта ми е, че продължава да си кара колата и сега и абсолютно отговаря едно към едно на всичко с което описвате китайските коли в момента. Нема никва връзка между Понито на баща ми и миналогодишното Санта Фе-то или i35 речем. Все едно да сравняваш запорожец и голф 4.
Та мисълта ми е: какво бяха корейските стоки 1990 и сега, и ако си спомняте китайските стоки 1990 и какво са сега. .. китайския дракон се пробужда, ще го отнесе следващото поколение.
PS и дискусия дали производител номер 4 в света е по добър от производител номер две няма да водя.

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Чет 26 май 2011 19:26

карах и пикапа и джипа.
Хубави са и цените им са добри.
Не е задължително всички да ги харесват, но е страхотно че в Бг ще се правят коли.
Не се съмнявайте кой ще е най-големия производител на коли през следващите десетилетия.
Ако хванем влака да сме му представители в ЕС ще е много добре, от философстване никой не е станал по-богат
Който знае руски да чете отзивите, братята руснаци си ги ползват вече 5-6 години:
http://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=ru&tl=bg&u=http%3A%2F%2Fwww.chinamobil.ru%2Fgreat-wall%2Fhover%2F%3Fview%3Dopinion&anno=2

Последна промяна от mufin на Чет 26 май 2011 19:54, променено общо 1 път.

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Чет 26 май 2011 19:30

hooligan_sk написа:абсолютен провал на всички модели Great wall на краш тестовете... срещу солидна качествена и премислена машина, няма шанс :012:

4 звезди от 5 не е е провал
Даже е доста добре:
http://www.youtube.com/watch?v=IhtubaEeZtI&feature=relmfu

И пластмасата си е добра. За сведение покарах ги доста по дупки и нщо, абс. нищо не проскърца
Джипа е с много добър дизайн, голям просвет
Салона е кожа, климатроник, има огромна вградена навигация, камера за заден ход, TV, датчик за дъжд, ел седалки, подгряване на седалките, автоматични фарове, 4x4 с възможност за каране само на предно, понижаваща предавка
размер доста по-голям от Йети (на практика съвсем друг клас 4,7 към 4.2 метра) и още куп глезотии, за всяка от които другите производители искат доп. пари.
Цената е около 30 000 лева с ДДС като се ползва дан кредит, тоест може да се вземе за 24 000лева!
За българското производство се дават 5 години гаранция

Пикапа започва от 24 000 и стига до 28 000 лева с ДДС с двойна кабина 4х4, клима
Не е зле, покарай го и ще се убедиш че е класа над Шкода и по размер и по оборудване. За качеството не знам, но 5 години гаранция си е сериозно, Шкода дават само 2 години!

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пет 27 май 2011 10:43

Мисля,че 5те години гаранция са голям плюс и това ще компенсира първоначалното мнение,че е китайска машина,докато се наложи на пазара (силно се надявам) като качество и цена.

Дано не е флирт с данъчните,да фалира набързо,защото г-н Ганчев,не е глупав и знае,че ще му донесе повече пари в дългосрочен аспект,от колкото ако си получи неустойки и прочие други.

Бъдещето е в електромобилите,за щастие България има опит (макар и по-остарял) в тази област и с капацитета на КНР бъдещето изглежда "светло".Дано не стане като с другия голям соц брат.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Нед 12 юни 2011 1:19

mufin написа:Цената е около 30 000 лева с ДДС като се ползва дан кредит, тоест може да се вземе за 24 000лева!

25 000 искаш да кажеш

Има ги сега на изложените в интер експо център, впечатленията ми от външния вид са, че са сравнително калпави, но не чак пълен боклук. Казаха, че септември първите модели ще бъдат на пазара. Но засега все още нямат поточна линия, явно ще се сглобяват под някоя барака mhihi

Потребителски аватар
yarek
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Нед 12 юни 2011 8:10

mufin написа:карах и пикапа и джипа.
Хубави са и цените им са добри.
Не е задължително всички да ги харесват, но е страхотно че в Бг ще се правят коли.
Не се съмнявайте кой ще е най-големия производител на коли през следващите десетилетия.
Ако хванем влака да сме му представители в ЕС ще е много добре, от философстване никой не е станал по-богат
Който знае руски да чете отзивите, братята руснаци си ги ползват вече 5-6 години:
http://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=ru&tl=bg&u=http%3A%2F%2Fwww.chinamobil.ru%2Fgreat-wall%2Fhover%2F%3Fview%3Dopinion&anno=2

Прочетох отзивите от руснаците, не бих си купил за лична кола чесно казано, нито на своите близки го пожелавам, евентуално служебна да возиш работниците и някакви инструменти по селски пътища и полета. Отделно че руснаците са свикнали на коли със скърцащи табла и шумове в купето, и пак пишат че това във въпросната кола е дразнещо. Лично аз смятам това не само за дразнещо и не приемливо при положение че купуваш нова кола. Често изгарящи крушки, заминаваща боя... за някой това са дреболии и не правят впечетление обаче мен щеше да ме дразни. Не съм намирал инфо как минава краш-тестове.

Потребителски аватар
feikot
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Нед 12 юни 2011 16:08

Не забравяйте,че в Русия колите са произведени в Китай,които са за азиатския им пазар.Нашите са за ЕВРО зоната,теоретично се очаква да са с по-добро качество.Аз бих си взел пикапа да го търкалям по баирите.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 13 юни 2011 13:33

12 500 лева за колата, която правим в България

http://www.automedia.bg/news/article_13303.html

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Пон 13 юни 2011 18:40

За февруари 2012 ли говорим вече или по-късно?

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Пон 13 юни 2011 21:32

Българина толко се е намъчил да смени стария разбит кокошарник с чисто нов че и трабант да почнат да произвеждат ще го купи.10-12к за нов автомобил ,то индийската ТАТА дето не можа да мине никви тестове и беше обявена за опасна струва пак горе долу толко death По добре втора ръка немска или японска за тия пари дето струва нова китайска ''сделана в България''.

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Пон 13 юни 2011 21:48

На голф 4, пасат б5 и компания са им много готини и не скърцащи таблата. mhihi Отзивите за джипа са добри, за тези пари няма еквивалент.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”