Проблем със змия 2010 г - Проблем със змия 2011 г (прод. на 4 стр.)

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Re: Проблем със змия

Мнениеот mely » Пон 10 май 2010 10:04

Милослав написа: мотика,

Най -добре.Дето ще изчиташ енциклопедиите каква е ,защо е, има ли рогчета ,пръска ли,съска ли-докато я оглеждаш я тресни пък после ако искаш и аутопсия и прави.Тя ще докарва хората до инфаркт аз ще я разучавам. :bishop :bishop

someboduful
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот someboduful » Съб 14 май 2011 18:40

turbalan1 тази змия която си гледаш у вас е медянка тя е застрашена не е отровна но не е и смок.
vw_Krasi_vw единствените начини са ако си земеш таралеж от някаде или ако не я махнеш ако те е стах трябва да извикаш някои които може да ги хваща(да се разрови малко в двора ти и да я хване защото може змията да не помрадва с дни там кадето си седи).

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Съб 14 май 2011 20:55

yarek написа:Варианта с таралежи наистина действа :да: ама за убиване даже и не помисляй, не е добре да убиеш змия.

И аз така знам за тия гадини...

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 14 май 2011 21:51

Това инерцията е много страшно нещо!!!!Особено инерцията в мисленето!
От змията,която дори и отровна е абсолютно безвредна се страхувате.Имайте впредвид,че в България няма регистриран случай на починал от ухапване от змия,защото в България истински отровни змии няма!-морският дракон може да ви причини повече неприятности с отровата си отколкото пепелянката.Виж от противозмийски серум умрели има,заради анафилактичния шок,който той може да предизвика при неправилно съхранение( при не повечр 4 гр. температура за не повече от 1 година!)А защо не се страхувате от кърлежите,които могат да предизвикат смъртоносни и понякога нелечими болести?От плъховете и мишките пренасящи ехинококозата,ужасната лептоспироза и дори чумата???Оставете животинката...тя няма да причини зло никому!И помнете,че по инерция в средновековието хирурзите си миели ръцете не преди,а след операция!!!

VALENTINO87
Автомобил: Passat b7
Двигател: CFGB

Мнениеот VALENTINO87 » Съб 14 май 2011 22:00

то е ясно,че трябва да се пазим от хиляди неща,но колегата за това е пуснал тема,той има проблем със змия..какъвто и начин да избере да я разкара няма да сгреши..все пак става въпрос и за майка му(кой знае колко е изплашена жената)

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Съб 14 май 2011 22:02

Не закачайте змията. В къщата няма да влезне... по-голем дзвер от човеко нема и тя го знае ;)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 14 май 2011 22:03

Искрено се надявам че от преди 7 дни... и 1 година!!! жената вече се е успокоила и вечер благо пожелава лека нощ и на колегата, и на любимото смоче! mhihi
А аз благо-благо ще заключа темата, освен ако автора не пожелае да съобщи каква е била развръзката... ако все още помни! :banghead:

Потребителски аватар
vw_Krasi_vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем със змия 2010г-Проблем със змия 2011г (прод.на 4 ст)

Мнениеот vw_Krasi_vw » Нед 12 юни 2011 12:42

Здравейте колеги, има продължение на историята със змията.Миналата година както писах и исках съвет как да се справя с влечугото мина с успех. Дебнах змията цил ден , излезе си от леговището и беше убита :bishop .Колкото и да съм жалостив и колкото и да съм суеверен по ми е мило за майка ми . Жената е адски изплашена и ходи дори по лекари от уплахата , та то не бе веднъж само.
Та да разкажа за врора част от сагата . Миналата седмица отиваме на гости при родителите ми, това става привечр към 19ч. Аз си говоря по телефона дъщеря ми седнала в градинката и се люлее на шезлонга баща ми пече пържолите на скарата и жена ми му прави компания, всичко е наред и спокойно. Изведнъж се чува ,че майка ми вика изплашена, веднага се отправяме всички към улицата . Жената влиза през портата плачейки и казва ,че има змия на същото място кадето седеше онази от миналата година.Баща ми взе една сопа, това имаше наблизо, излезе опита да удари змията но тя се е била опънала до стената и било неудобно да я удари. Змията се изплашила и тя, и за да се спаси вместо да тръгне в тревата тя влиза през портата в двора и аз насреща ама на 7-8 метра от нея. Тогава баща ми опита пак да я удари но май не я отцели както трябва. Аз като я видях и замръзнах направо ,забравих че дори говоря по телефона.Влечугото беще огромно този път, повярвай те ми не е ми се сторило от уплахата ,змията този път е дълга 2 метра и в средата дебелината и е поне Ф60. Останах втрещен :oops:
Вече една седмица не се показва това влечуго, а след седмица сестра ми си идва от Испания с децата които са малки и ще тичат по цял ден покрай езерото, по тревата и навсиякаде.Мисля ,че имам голям проблем.
И друго искам да кажа, чакам да ми изпратият от Испания някакъв препарат с който се ръси навсиякъде. Препарата не е отровен само отблусква змиите надалеч.Цената е 40 евро за литър,което в случая няма значение. Та ако се окаже ефикасен ще кача снимки и ще кажа на всички как се казва , че ако ниякой има такъв проблем да мога да помогна.
Все пак търся съвет за справяне с влечугото .
Благодаря на radotom ,че отключи темата :beer

Потребителски аватар
aRoGaNsS
Автомобил: Golf 4 TDI GTI
Двигател: 1.9 ARL 2002

Re: Проблем със змия2010г-Проблем със змия2011г(прод.на 4 стр.)

Мнениеот aRoGaNsS » Нед 12 юни 2011 13:24

Човече,явно има някъде гнездо където ражда,обуй някакви солидни обувки и потърси навсякъде около у вас за дупки,ама не бъркай в тях scare даже ако се хванете съседите да направят и те една разборка иначе ако съседа има гнездо. .пак ще се появи някоя змия

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 12 юни 2011 13:40

Скоро съвсем случайно чух, че сярата отблъсквала змиите. Пръскаш със сяра и си готов.

В сферата на майтапа молба за развод не помага ли? :mrgreen:

Потребителски аватар
inzovo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот inzovo » Нед 12 юни 2011 13:45

Това със сярата е абсолютно вярно :да:

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Нед 12 юни 2011 16:07

vw_Krasi_vw написа:И друго искам да кажа, чакам да ми изпратият от Испания някакъв препарат с който се ръси навсиякъде. Препарата не е отровен само отблусква змиите надалеч.Цената е 40 евро за литър,което в случая няма значение. Та ако се окаже ефикасен ще кача снимки и ще кажа на всички как се казва , че ако ниякой има такъв проблем да мога да помогна.

Знам, че не ти помагам изобщо, но да те питам, как мислиш да разбереш, дали препарата помага?
Смисъл, ще седиш да я чакаш и да видиш дали ще си тръгне ли?
Не се заяждам, но наистина ми е любопитно как ще разбереш, че змията си е тръгнала заради препарата :oops:

Потребителски аватар
vw_Krasi_vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_Krasi_vw » Нед 12 юни 2011 16:27

Luciano написа:
vw_Krasi_vw написа:И друго искам да кажа, чакам да ми изпратият от Испания някакъв препарат с който се ръси навсиякъде. Препарата не е отровен само отблусква змиите надалеч.Цената е 40 евро за литър,което в случая няма значение. Та ако се окаже ефикасен ще кача снимки и ще кажа на всички как се казва , че ако ниякой има такъв проблем да мога да помогна.

Знам, че не ти помагам изобщо, но да те питам, как мислиш да разбереш, дали препарата помага?
Смисъл, ще седиш да я чакаш и да видиш дали ще си тръгне ли?
Не се заяждам, но наистина ми е любопитно как ще разбереш, че змията си е тръгнала заради препарата :oops:

Надявам се скоро да се справя с влечугото , независимо по какъв начин 8)

Потребителски аватар
UnLucky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот UnLucky » Нед 12 юни 2011 16:31

Колега, що не пробваш да заложиш капан, смисъл нали змията излиза и търси храна!
Примерно да прежалиш някоя мишчица, било жива или мъртва и примерно от далече да пречакаш змията когато дойде до мишката да я убиеш, с пушка или траба, друг начин както казваш ти с чакане си е риск!
Желая ти късмет!

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Нед 12 юни 2011 21:25

Инерцията в човешкото мислене винаги ме е учудвала...и често дори вбесявала.По инерция някога хирурзите си миели ръцете след,а не преди операция.Да убиеш животно само защото не ти харесва външния му вид е меко казано атавизъм ...Намирал съм няколко пъти змии по средата на алеите в Морската градина...последната бе смок с дължина около 1м...невероятно красив с жълто-зелената си дрешка....просто го взех внимателно и го пуснах в най-големия шубрак.повярвайте ми ,змията се държа съвсем спокойно сякаш разбираше,че и помагам....Ако в този форум има човек или негов близък пострадал от змия,нека пише...защото за 25 години лекарски стаж аз такъв човек не съм срещал!Отново повтарям...в България змии със смъртоносна отрова няма!!!!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”