Полото само вдига обороти при включен двигател?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
spartaka
Автомобил:
Двигател:

Полото само вдига обороти при включен двигател?

Мнениеот spartaka » Нед 12 юни 2011 18:39

Та сега пиша и за друг съществен проблем, който наблюдавам при мен отскоро. Като купих колата (99 г. 50 к.с. 1000 кубика)сякаш двигателя нямаше нужната мощност дори и за 50 к.с. и сякаш работеше на 3 цилиндъра. Та като отидох на диагностика ми казаха, че някакъв датчик много загрява и трябва да се смени, но това е между другото. Другото което е, че двигателя има една силно вибриране - тресене, от диагностиката нещо пипнаха пренавиха ли, какво направиха и сега няма проблеми, набира перфектно има си мощност, но се появи това самоувеличаване на оборотите. Диагностиците казаха, че двигателя сега се нагаждал и затова превел така(или нещо от сорта). Съвета им беше да сменя маслото и ако тресенето не спре лошо. Та вчера смених маслото не виждам промяна, може би съвсем лека, но колата не е карана много де, да не кажа хич. Въпросът ми е на какво може да се дължи това тресене и най-вече това увеличаване на оборотите на моменти? Според вас голям проблем ли ще е или поправим, надявам се с малко пари де, все пак нали двигателя си е най-важен, хм!

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Полото само вдига обороти при включен двигател?

Мнениеот Koksan » Нед 12 юни 2011 21:51

Опиши малко повече проблема!
НА първо четене, според мен е нещо около дроселовата клапа!

spartaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spartaka » Нед 12 юни 2011 21:57

Koksan написа:Опиши малко повече проблема!
НА първо четене, според мен е нещо около дроселовата клапа!

Какво искаш да кажеш с "повече", това е което мога да кажа като неразбирач, тепърва се сблъсквам и ще се сблъскавам със света на колите, да си призная, преди да си купя моя и да взема книжка не съм се вълнувал от автомобилите и сега не е по-различно, но просто е наложително и ще дам всичко от себе си да са наред нещата, ще се радвам да ми помогнете, в случая с тоя проблем, който си е сериозен май....

На кратко, незнам дали така ще съм по ясен:

палиш - запалва-двигателя се тресе (вибрира)-без нищо да се бара в работещ режим оборотите сами се качват и спадат на моменти(сякаш има и някакъв триещ щум) - иначе в движение колата си върви като пушка

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Нед 12 юни 2011 23:34

Не ти работи стъпковия мотор на дроселовата клапа! Или ще се разминеш само с чистене и адаптация, или ще трябва новас да купуваш!

spartaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spartaka » Нед 12 юни 2011 23:47

Koksan написа:Не ти работи стъпковия мотор на дроселовата клапа! Или ще се разминеш само с чистене и адаптация, или ще трябва новас да купуваш!

То дано е само това да няма нещо по-сериозно по двигателя, че тогава ще го....

А какви цени е тая клапа?

Потребителски аватар
4i4o-dido
Автомобил: POLO 1.6 6N
Двигател: AEA 1995
Контакти:

Мнениеот 4i4o-dido » Пон 13 юни 2011 6:21

Има доста писано за чистенето на клапата и адаптацията.Стига да ти се цапа.

spartaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spartaka » Пон 13 юни 2011 23:17

4i4o-dido написа:Има доста писано за чистенето на клапата и адаптацията.Стига да ти се цапа.

А дали ще се оправи обаче и шума и тресенето на двигателя от чистенето на клапата, шубе ме е да не се окаже нещо по-сериозно, че тогава ще се оръся яко, а не ми се дават излишни пари. А доколкото разбирам чистенето на клапата ще оправи играта с оборотите на празен ход(може би), но другото....?

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Пон 13 юни 2011 23:23

spartaka написа:
4i4o-dido написа:Има доста писано за чистенето на клапата и адаптацията.Стига да ти се цапа.

А дали ще се оправи обаче и шума и тресенето на двигателя от чистенето на клапата, шубе ме е да не се окаже нещо по-сериозно, че тогава ще се оръся яко, а не ми се дават излишни пари. А доколкото разбирам чистенето на клапата ще оправи играта с оборотите на празен ход(може би), но другото....?

Ако не може да си държи нормалните обороти на празен ход, е напълно нормално да вибрира, да тресе и да се чуват разни тракания! Оправи си клапата, да започне да държи стабилни и нормални обороти и тогава ще го мислиш!!! Ние тука не сме ти на баба Ванга деца, да ти казваме какво и има на колата, при абсурдните ти обяснения и при положение че никой от нас нито я е виждал, нито я е чувал как работи!
Питате, отговаря ви се .... и се започва със едни съмнения, недомлъвки и всякакви абсурдни въпроси! Това е по-принцип - не само за твоята тема, има още поне 10 активни като нея в момента!

По твоя въпрос! Като не искаш да харчиш пари - вози се със градкси транспорт! Като не разбираш - на майстор, ако искаш да се учиш - четеш, както литература, така и какво ти се пише!

Последна промяна от Bobi_S13 на Пон 13 юни 2011 23:50, променено общо 1 път.
Причина: малко редактирах. Спазвай добрия тон!

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Пон 13 юни 2011 23:54

пита, получи отговор...съмненията след това!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”