проблем с парно Г3
- nik_kozarev
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с парно Г3
Здравеите колеги имам мальк проблем с парното,когато колата работи на обороти парното духа хладко като и дам газ да вдигне оборотите започва да духа топло.Моля някой ако знае защо е така да ми каже.колата е Г3.Благодаря предварително.
Re: проблем с парно Г3
Дали не е заминало дунапрененото покритие на клапата за студен/топъл въздух?
Ако е станало това, то вероятно си забелязал парченца от издухан дунапрен по таблото.
Гадното на подобен проблем е че се отстранява много лесно, но ...само след като се разглоби цялото табло!
Ако е станало това, то вероятно си забелязал парченца от издухан дунапрен по таблото.
Гадното на подобен проблем е че се отстранява много лесно, но ...само след като се разглоби цялото табло!
- rexpitbul
- Автомобил:
- Двигател:
А двигателят загрял ли е нормално ?
Междудругото има хиляди теми по въпроса ако разгледаш може да се насочиш сам към проблема
Междудругото има хиляди теми по въпроса ако разгледаш може да се насочиш сам към проблема

Щом при низки обороти няма тпло,значи няма добра циркулация.Виж нивото на антифриза,провери всички водни маркучи,плстмасови фланци,водна помпа,тръби радиатор,радиаторче на парното,избщо цялата охладителна система за течове дори и минимални(овлажняване).Обезвъздуши системата(ползвай търсачката),след това напиши за резултата за да продължим нататък.Успех!
- nik_kozarev
- Автомобил:
- Двигател:
Да ви кажа чакам малко да се затопли времето и започвам да разглобвам таблото.Но може ида е по скоро.Днес като се прибрах от работа отварям капака и гледам има три видими теча.На темустата нот тапата до темп.датчик и опрастена м/у разклонителя и блока.Общо взето там сьм слагал силикон и незнам дали нее протече заради него.Като реша проблема с парното ще го напиша.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
nik_kozarev написа:Здравеите колеги имам мальк проблем с парното,когато колата работи на обороти парното духа хладко като и дам газ да вдигне оборотите започва да духа топло.Моля някой ако знае защо е така да ми каже.колата е Г3.Благодаря предварително.
Ако нивото на антифриза е нормално и водната помпа е здрава това, което си написал е типичен симптом на запушващо се радиаторче на парното. На старата тройка ми правече същата мизерия и като го смених се оправи:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=152266&start=0
- nik_kozarev
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте още не съм стигнал до радиаторчето.Изникнаха други неща.Някой знае ли дали радиаторче от поло ще стане на голф?
- dj_runner
- Автомобил:
- Двигател:
Зависи от размерите 

- nik_kozarev
- Автомобил:
- Двигател:
Здравеите смених радиаторчето/беше протекло/и водната помпа/с изронени зъби/ и сега жсичко е ОК
- low_creep
- Автомобил:
- Двигател:
Колега като си сменил водната помпа оправи ли се този проблем с хладния въздух когато е на обороти колата ?
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
А надявам се да не прозвучи като заяждане, но след като са били изронени зъбите или счупени перки да кажем, къде могат да отидат счупените елементи и дали могат да направят някоя мизерия? Има ли вариант за проверка за наличието на такива?
- nik_kozarev
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги да ви кажа доста проблеми ми създаде това парно.След като застудя разбрах че несхто не е наред;парното не духаше толкова топло.Оказа се че съм разменил местата на маркучите за парното.Да чукна на дърво за сега всичко е ОК
- Gencho87
- Автомобил: VW Golf MK3 GT
- Двигател: AEK 1.6 1995
Кои/къде по точно си разменил?
щото така казано е много общо 

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
nokiangage написа:А надявам се да не прозвучи като заяждане, но след като са били изронени зъбите или счупени перки да кажем, къде могат да отидат счупените елементи и дали могат да направят някоя мизерия? Има ли вариант за проверка за наличието на такива?
Ако са достатъчно малки да минат по всичко водни пътища финишират на дъното на водния радиатор както и в радиаторчето на парното. Иначе могат да заседнат на всяко едно стеснение на водните магистрали.
Gencho87 написа:Кои/къде по точно си разменил?щото така казано е много общо
Входящия и изходящия маркуч на радиаторчето на парното предполагам.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”