Мистерията на един съединител

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
axios
Автомобил:
Двигател:

Мистерията на един съединител

Мнениеот axios » Пон 13 юни 2011 10:16

Здравейте,

не бях имал до сега Голф и преди 20 дена купих един 2001-ва - 1.9TDI с код на мотора ALH и ръчна скоростна кутия. Ден след това, разчитайки, че с 10 години опит на ръчни скорости, жена ми няма да има проблеми, й го дадох да го кара без дори да се усъмня. След което получавам обаждане от нея как колата мирише на изгоряло. Веднага ми светна, че е презорила съединителя, понеже "била отвикнала" да кара ръчни скорости (Пасатът ни е автоматик). И така, като видях колата, наистина миришеше на изгоряло феродо. Проверих спирачките, но те не миришеха, а миризмата идваше от мотора. Колата си вървеше нормално. Съединителя си включваше на всички скорости,даже с превключване на по-долни предавки на високи обороти и без да изплюва, както съм чел на задна и пета. Миризмата обаче си стоеше. Миризмата дойде отново след две седмичен престой без каране, когато се върнахме от почивка в България. И преди 3 дена я заведох на майстор за смяна на съединителя. Смениха го и се оказа, 4е два от зъбите на притискателния диск са счупени. Взех колата след 900 дойлера ремонт и забелязах, че след превключване на по-горна предавка нещо трака на разхлабено и миризмата след 2 дена каране не изчезва, ами си е все така свежа.
Полудял съм. Мирише на феродо тая бракма и ми идва да я засиля в морето. Като се върнах от България и пасатът ми се счупи(за което пак писах тема и за който също ще идат 1000 бойлера) и вече не знам какво да правя. Да ги заменям ли с японски или даже по-лошо - с някоя американска кошница.....? :banghead:
Моля помогнете! scare scare

Потребителски аватар
bobi_diesel
Автомобил:
Двигател:

Re: Мистерията на един съединител

Мнениеот bobi_diesel » Пон 13 юни 2011 13:07

Колегата е писал че е с тди.Там няма жила,а хидравлични помпи.Може някоя да прави мизерия.Щом съединителя е сменян,течноста е нова.Предполагам е сложен комплект за тая цена.Пробай да обезвъздушиш.Каква марка е съединителя?За да мирише тряба да буксува.Да не би да има някъкъв проблем с вилката на съединителя?Или просто да си попаднал на менте съединител. :?

Потребителски аватар
axios
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот axios » Пон 13 юни 2011 16:49

Да, сложиха кит и то оригинален немски SACHS. Няма тън-мън. От продукта не се съмнявам. Съмнява ме качеството на работата им и дали първоначално е било съединителя.
Ето линк на часта: http://www.autopartsway.ca/PartList.cfm ... enum1/tabS

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 13 юни 2011 17:04

axios написа:Съмнява ме качеството на работата им ...

Няма ли вариант за рекламация относно извършения ремонт? Защото си пак в изходна позиция, но с $900 по-малко в джоба. :deal

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Пон 13 юни 2011 17:07

за какви цени говориме само :horror:

Потребителски аватар
axios
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот axios » Пон 13 юни 2011 17:26

Ljubon написа:
axios написа:Съмнява ме качеството на работата им ...

Няма ли вариант за рекламация относно извършения ремонт? Защото си пак в изходна позиция, но с $900 по-малко в джоба. :deal

Ама как да няма?! Ей сега чакам да стане 9 часа и ще им я изтапосам пред сервиза. Мамка им индийска. Ама добре, че почивам. Ами, ако трябваше да ходя на работа? Аз за работа го купих тоя Голф.

Потребителски аватар
axios
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот axios » Пон 13 юни 2011 17:29

stefarata написа:за какви цени говориме само :horror:

Частите не са много по-скъпи от в Унгария, ама за труда е ужас. Дилъра взима 155$/час. Ужас! Затова, ако полудея още малко и ще взема една нова, че ми писна с бракми. Поне като давам пари, ще съм спокоен, 4е като врътна ключа и няма да вуни на феродо. Лошото е си дадох пасата на същия мангал да ми сменя ангренажа и всички помпи и ремъци.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 13 юни 2011 17:44

axios написа:
stefarata написа: Лошото е си дадох пасата на същия мангал да ми сменя ангренажа и всички помпи и ремъци.

Не очаквай професор от Харвард да ти оправя колата. mhihi Все пак си в по-благоприятна ситуация - поне частите са оригинални и няма турски и китайски ментаци там.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”