Нотариус - Николай Гочев - София

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Dii
Автомобил:
Двигател:

Нотариус - Николай Гочев - София

Мнениеот Dii » Пон 13 юни 2011 16:02

Колеги, искам да ви се пожалвам малко от въпросния нотариус и да предупредя тези, на които им предстои или се наложи да ползват услугите му да бъдат внимателни.

Преди месец направих при него договор за прокупко-продажба на МПС и платих 140 лв., като в сметката фактура, която ми съставиха служителките му фигурираше сума от 93,60 лв., след като питах защо плащам 140 а пише 93,60 ..служителката отговори, че разликата е за "данък".., реших, че е за данък придобиване и си тръгнах. След като отидох обаче в местното данъчно да регистрирам автомобила се оказа, че не е данък придобиване, нито друг данък... всъщност съм платила 47лв отгоре без и аз да знам защо. Звъннах в кантората там пак една мацка ми обясни, че бил някакъв данък, които дължал предишния собственик, той обаче си беше платил данъка дори ми даде бележка за това. Звъня втори път, тогава вдига друга и пак на ново обяснявам случилото се.. тя казва: "Аааа да, има платена сума... ще ви изпратим бележката по имейл"... чакам аз 2 седмици и звъня пак и искам да говоря с Н. Гочев, чиято е и кантората, но тъй като бил зает говоря с друга служителка на която пак обяснявам цялата приказка и пак затваряме с обещание да ми изпратят документа по имейл. След поредни няколко дни чакане отново звъня, /малко съм нахална/ но въпросът за мен е принципен.., тогава служителката ми се скара и каза, че нищо не съм плащала за това нищо не са ми изпратили и затвори телефона.

Та... Вие бъдещи клиенти на нотариус Николай Гочев, с адрес на кантората гр. София, ж.к. Люлин, бл. 962... моля Ви, бъдете особено внимателни какво пише в сметката-фактура, която ви дават...

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Re: Нотариус - Николай Гочев - София

Мнениеот vasstop » Пон 13 юни 2011 16:08

Добрее, да видим в Гугъл на кое място сме:

Нотариус Николай Гочев

notarius_N.Gochev.jpg

След няколко дни ще пробваме пак.
Тези 47лв. ще му излязат скъпо.
амОн! :evil:

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Пон 13 юни 2011 16:19

Като служител в Нотариална кантора.......

1.Наистина така се прави попринцип.
Събират се парите за Местния данък на купувача и те няма как да бъдат отразени в сметката/фактурата, която дава Нотариуса.

За това, ние примерно на хората от провинцията задължително изпращаме в последствие платежното нареждане.

2.Трябва да се има в предвид, че изключително често не разполагаме с коректна сметка на съответната община, понеже в повечето кантори се работи с една програма за банково обслужване, която се обновява ръчно. Информацията е стара, да не говориме, че в сайтовете на самите общини фигурират грешни сметки... :dummy: Днес 2 пъти ми се случи подобен казус.

3.Възможно е да са преведени парите, но да не са пристигнали в общината още, особено ако са направени 1-2 грешни превода, както разясних в т.2

4.Ако парите НАИСТИНА не са преведени в крайна сметка и се окаже, че наистина така са се държали колегите - жалко. Подава се сигнал в Нотариалната Камара ако потърпевшия е 100% сигурен в твърдението.... mhihi

5.Предлагам до окончателното изясняване на случая да не се заема страна от ръководството на форума! Не защитавам колегите, но все пак така е правилно според мен. Ако се докаже техна вина да си понесат последствията, аз инструмента го казах какъв е.

Със здраве. :roll:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пон 13 юни 2011 16:24

Възможно е, ще изчакаме.
Но ако аз платя и не ми дадат документ, при положение, че съм си го поискал и то неколкократно - ще ги изтипосам за едни никакви ..даже няма и 50лв.

А и при гореописаното отношение аз не бих отишъл пак при въпросниЯТ нотариус.
Дори и сметките да са точни.

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит

Мнениеот yoan4o » Пон 13 юни 2011 16:28

За да съдействам за изясняване на случая, ако колегата желае, да ми изпрати на Л.С. името на лицето, чиито подпис е заверил въпросниЯТ в договора /доколкото разбирам, самата тя/.

Ще проверя внесени ли са парите или не. :да:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 13 юни 2011 16:29

yoan4o написа:1.Наистина така се прави попринцип.
Събират се парите за Местния данък на купувача и те няма как да бъдат отразени в сметката/фактурата, която дава Нотариуса.

Колега, не ми е ясно, като няма черно на бяло никаква бележка, как ще докажеш, че сумата е платена? Защото според поста на автора, впоследствие след сделката, от нотариалната кантора отричат да са получавали такива суми.

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит

Мнениеот yoan4o » Пон 13 юни 2011 16:33

Ljubon написа:

Хем си ме цитирал, хем не си чел внимателно или идеята е да се разпишеш..... mhihi

yoan4o написа:
1.Наистина така се прави попринцип.

За това, ние примерно на хората от провинцията задължително изпращаме в последствие платежното нареждане.

Тия от София си ги получават в последствие бележките от кантората, при техно желание.
В повечето случаи не е необходимо, щото като се отиде в общината те виждат, че има внесени едиколкоси пари на съответното лице с остование 442500......, сега ясно ли стана?!

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пон 13 юни 2011 16:34

Добре се индексираме, вече сме на 9-о място:

notarius_N.Gochev2.jpg

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Пон 13 юни 2011 16:38

Аз съм прехвърлял при него и проблеми не съм имал. Става въпрос София-София обаче. Малко е скъп, но избор всеки има. По конкретния казус не мога да взема страна.

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит

Мнениеот yoan4o » Пон 13 юни 2011 16:45

Mihailov78 написа:Аз съм прехвърлял при него и проблеми не съм имал. Става въпрос София-София обаче. Малко е скъп, но избор всеки има.

И с това не съм съгласен, цената би трябвало навсякъде да е една и съща ако всичко е редовно...., за заверката де... mhihi

Има си приета тарифа със закон и т.н., друг е въпроса ако говориме за извън работно време или "на адрес"...

Ето това е калкулатор за пресмятане на дължимите такси при покупката на МПС---
http://www.calculator.bg/1/avtomobili_t ... natzi.html

Калкулатора е верен и смята
Нотариалната такса + данъка за придобиване!

Ето я и самата тарифа, като се има в предвид, че Цените са без ДДС.
http://www.notaric.net/download/TARIFA_ ... ejnost.pdf

Последна промяна от yoan4o на Пон 13 юни 2011 16:54, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 13 юни 2011 16:54

yoan4o написа:Хем си ме цитирал, хем не си чел внимателно или идеята е да се разпишеш..... mhihi

Тия от София си ги получават в последствие бележките от кантората, при техно желание.

Колега, прочетох внимателно и разбрах, че платената сума е по-голяма от сумата в издадената бележка, защото е удържан данък, който е дължим на общината и трябва да се плати допълнително по банков път. Но ти прочете ли внимателно моя пост:
Ljubon написа: от нотариалната кантора отричат да са получавали такива суми.

... и това:
Dii написа:... тогава служителката ми се скара и каза, че нищо не съм плащала за това нищо не са ми изпратили и затвори телефона.

Опитай се да разбереш какво съм ти казал! :012:

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит

Мнениеот yoan4o » Пон 13 юни 2011 16:59

Разбрах, но в случая това няма значение....

Нека изчакаме инфо от автора, даже си предложих услугите...

Мисля, че дадох достатъчно допълнителна и полезна информация!

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 13 юни 2011 17:18

Dii написа: тогава служителката ми се скара и каза, че нищо не съм плащала за това нищо не са ми изпратили и затвори телефона.

Не знам дали тези 47лв са откраднати от въпросния нотариус, но е очевидно, че на колежката не и е обяснено за какво са и ги взели, дори наистина да са за дънък (а на мен ми се струва, че не са) е трябвало да и обяснят, а за това, че са и се скарали ... Що за селски птички работят за този нотариус Николай Гочев.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 13 юни 2011 17:54

странно
този го знам
според мен не би се правил на циганин за 50 лева(....(нооооо знае ли човек
чакам развитие по темата
еййй ненаядоха се тия нУтариОси беее

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пон 13 юни 2011 18:01

На мен ми се вижда доста странно да се прави на циганин за 47лв Колега явно нещо не сте се разбрали

Върни се в “ОФФ-Топик - други”