голф 3 абф глъхне

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
spallding
Автомобил:
Двигател:

голф 3 абф глъхне

Мнениеот spallding » Нед 12 юни 2011 19:24

колеги помагайте,колата неще да се режи както трябва,двигателя работи равномерно не прекасва ако това е от значение,но така и не и личат конете.някой ще кажат те абф-те са така в ниските обороти ама аз кат гледам и на високите е сащите лайна.двигателя е на 140 000км. реални втори собственик сам и имам документи и всичко не вярвам да е износен при положение че марка.дават ми различни савети за неправилно зацепен ремак,вал,за катализатора задето не сам изданил.....незнам отказвам се,ако някой си има на идея и се самнява от нещо да споделя аз ще казвам дали не сам пробвал с него

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: голф 3 абф глъхне

Мнениеот rudoni » Нед 12 юни 2011 21:52

кабели ,свещи ,капачка и палец -около 100бглв!и си отново на пътя!по точно определяне на проблемната част-диагностика с мотор -тестер или електронен осцилоскоп!успех!

spallding
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spallding » Пон 13 юни 2011 18:17

кабелите са добре и капачката я почиствах вчера имаше малко нагар,за свещите незнам но от тях да не варви малко ме самнява,по вероятно е да прекасва а не да не ускорява

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Пон 13 юни 2011 18:53

Вземи го тествай с някои друг ABF може и всичко да си е наред.Направи едно кръгче с разхлабена снадка на катализатора(мисля,че сондата е преди снадката)може да се е позапушил.

Потребителски аватар
yano
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yano » Пон 13 юни 2011 18:55

Колега колкото и тъпо да ти звучи погледни въздушния филтър.И отвреме навреме като го оправиш го покарвай над 3000оборота.Друго,в Сливен разстоянията не са големи и именно заради това може да се затлачва катализатора може би трябва да се понапъне на дълъг път на ниска предавка с по висока скорост,поне моя е така.Друго за което се сещам сега е топло и ако спреш притока на горещ въздух към кутията на въздушния филтър също ще има ефект.Това всичкото е ако нямаш някакъв механичен или ел проблем.Прегледай и вакумните тръбички особенно тази до компютъра.Моята беше видимо здрава но след смяната и с нова(3-4лв)оборотите заспаха.
Двигателите ни са малко капризни,но елементарно внимание подобрява поведението им и се одблагодаряват с доста емоции.
Успех

Последна промяна от yano на Пон 13 юни 2011 20:04, променено общо 1 път.

spallding
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spallding » Пон 13 юни 2011 19:03

мерси за съветите ще я прегледам обстойно пак ще видим какво ще се получи

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пон 13 юни 2011 21:40

и видя ли ? за едно мнение ,колко отговора!посочил съм ти верния път! на ОКО кабели, свещи капачка и палец не се гледат!тествай запалването и ще се оправиш,както ти писах.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”