Пали трудно топла ARL
Пали трудно топла ARL
Можете ли да помогнете?Започна да пали трудно като позагрее и на диагностика нищо не си казва. ARL
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пали трудно топла ARL
litlepecy написа:Можете ли да помогнете?Започна да пали трудно като позагрее и на диагностика нищо не си казва. ARL

- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
И с чип какво ще се случи ...ще увеличиш милиграмите на стартовото впръскване ли ... ? Всеки проблем си има причина и решение.Колегата може да не желае чип ...все пак мотора му е 150 коня и върви доволно 

-
- Автомобил:
- Двигател:
ventotdi написа:И с чип какво ще се случи ...ще увеличиш милиграмите на стартовото впръскване ли ... ? Всеки проблем си има причина и решение.Колегата може да не желае чип ...все пак мотора му е 150 коня и върви доволно
Колега има и опция без чип,но пак ще му вземат горе долу същите пари,а никога не е излишно някое конче отгоре и не е нужно да ги пускаш всичките в "галоп" като не са ти нужни.
Доколкото за това че всеки проблем си има решение съм съгласен,но май е по добре да даеш 150-200 лв за решението на този проблем отколкото да ти пипат колата "майстори" които гледат да ти вземат само парите.
Колегата ако иска ,ще му дам данни на един приятел,който е правил доста такива с проблем с топлото палене и нямат никакви проблеми. Даже от един приятел изкарах 100 лв защото спорише ,че това няма оправяне без да се ремонтира помпата.Така,че има решение на проблема и не с отстраняване на проблема,а с заобикаляне

Имам я от 4 години и от толкова е чипната и то добре!Желая да отстраня проблема,а не да го заобикалям,защото до пролетта си беше екстра.
Това е ПД и не е същия проблем като на предишните мотори с електронната помпа...
Колега, може и да се бъркам но при мен (и аз имам ARL) софтуерно ми направиха така, че при всчко палене(независимо дали е топла или студена) все едно колата е студена- Обясниха ми че така ще е по добре,защото дизелите и по специално ARL-тата има ли проблем с топлото палене,т.е. когато загрее не иска да пали.
забраших да добашя, че сега когато е топло свещите подгряват 10секунди,поне толкоша ми свети лампата на таблото.(think)
- rabotnika
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: VW Golf MK3
- Двигател: AJM++
кви са тия глупости който ти е направил колата така иди и го фрасни с една лопата в тиквата
относно проблема на колегата закачи я на ваг и огледай всички температури провери как ти е температурата на нафтата а някъде да ти изпуска нафта около тандем помпата
относно проблема на колегата закачи я на ваг и огледай всички температури провери как ти е температурата на нафтата а някъде да ти изпуска нафта около тандем помпата
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
И аз мислех че е само при вп37 проблема, ама тая година вече 2-ра ибиса 6л asz с тоя проблем купувам, върти точно колкото ахф-а, за да запали 

- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
morfei1 написа:и след едитване на софтуера проблема изчезва?
Нямам представа след като заминат за бг какво се случва с тях, но предполагам го решават с реле със закъснение към датчика на температурата.
Колеги,за всеки проблем си има причина!Това с милиграми при стартовото,реле за време на свещите и кои знае още какво е закрепване на автомобила до като се предаде напълно!Нещо се е пребало и трябва да се намети!
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
"rabotnika" ти е написал какво да направиш 

Върни се в “Дизелови агрегати”