Падащи копчета на таблото?!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Падащи копчета на таблото?!

Мнениеот Koksan » Нед 12 юни 2011 23:32

k.iliev написа:Здравейте,
преди седмица си купих POLO 98год без три копчета... панела също ми е пукнат, но не мога да си намеря копчета все още. Някой, ако може да даде съвет откъде мога да намеря и какви пари са ще съм мн благодарен.

Там има само 2 копчета, как на теб ти липсват 3?
1. Подгряване на задно стъкло и евентуално огледала и пръскалки
2. Аварийни светлини
Другото са или капачета или лампи за AirBag и ABS

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gecatawe » Пон 13 юни 2011 2:11

И аз моето го лепих и пак се спука, Коксан като се видим и имаме свободно време трябва да ги хванем да ги заплепим или нещо да измислим да държи по-сериозно, че много дразни, плюс това че всеки като се качи и веднага гледа там и задава излишни въпроси...

Потребителски аватар
k.iliev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот k.iliev » Пон 13 юни 2011 21:57

Koksan написа:
k.iliev написа:Здравейте,
преди седмица си купих POLO 98год без три копчета... панела също ми е пукнат, но не мога да си намеря копчета все още. Някой, ако може да даде съвет откъде мога да намеря и какви пари са ще съм мн благодарен.

Там има само 2 копчета, как на теб ти липсват 3?
1. Подгряване на задно стъкло и евентуално огледала и пръскалки
2. Аварийни светлини
Другото са или капачета или лампи за AirBag и ABS

Колегата е прав. Трябва ми две копчета и едно капаче. Интересува ме откъде мога да си купя и на какви пари, защото ходих до няколко магазина и всички ме гледат странно, като питам за копчета.

spartaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spartaka » Пон 13 юни 2011 23:21

Koksan написа:
spartaka написа:
Koksan написа:Целия се вади - чак до пепелника! Прунципно ... пак ще се счупи след време - много е калпава пластмасата! Аз съм планирал, да го сваля този път и да го облепя с някакво матово фолио или карбоново ... за да го държи, да не се счупи пак някъде! Сега мойто е лепено на 7-8 места!

Успех!

Явно вече си го свалял колега, ама кажи малко повече, как е захванато, от къде да почнем демонтажа, за какво да внимаваме, после лесно ли се слага, това не е малко табло! Явно само копчетата няма да можем да зелепим отвън като те слушам?

Има винтове под касетофона, зад управлението на вентилатора и парното в горния и долния край мисля че бяха, и долу под пепелника! Трябва да се внимава като се сваля, защото много лесно се чупи!

Днес огледах навсякъде таблото, незнам каке захванато ама жив винт не видях нито горе нито долу, нито в някакви ъгли, ще е голяма играчка и тук с тия копчета. Огледах единственото здраво такова, 4-тото най долу(тапата), ами май цялата работа е с едни хоризонтални пластмасови пластини, които трябва да ги има под и над всяко от копчетата, те ги разделят едно от друго и същевременно за тях се закрепват самите копчета, дам обаче ги няма, трудно ще е самото закрепване, хм....

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Пон 13 юни 2011 23:28

spartaka написа:
Koksan написа:
spartaka написа:
Koksan написа:Целия се вади - чак до пепелника! Прунципно ... пак ще се счупи след време - много е калпава пластмасата! Аз съм планирал, да го сваля този път и да го облепя с някакво матово фолио или карбоново ... за да го държи, да не се счупи пак някъде! Сега мойто е лепено на 7-8 места!

Успех!

Явно вече си го свалял колега, ама кажи малко повече, как е захванато, от къде да почнем демонтажа, за какво да внимаваме, после лесно ли се слага, това не е малко табло! Явно само копчетата няма да можем да зелепим отвън като те слушам?

Има винтове под касетофона, зад управлението на вентилатора и парното в горния и долния край мисля че бяха, и долу под пепелника! Трябва да се внимава като се сваля, защото много лесно се чупи!

Днес огледах навсякъде таблото, незнам каке захванато ама жив винт не видях нито горе нито долу, нито в някакви ъгли, ще е голяма играчка и тук с тия копчета. Огледах единственото здраво такова, 4-тото най долу(тапата), ами май цялата работа е с едни хоризонтални пластмасови пластини, които трябва да ги има под и над всяко от копчетата, те ги разделят едно от друго и същевременно за тях се закрепват самите копчета, дам обаче ги няма, трудно ще е самото закрепване, хм....

Не си гледал достатъчно!!! Написах ти къде са! Махни пепелника и гледай зад него, махни панелчето около бутоните за парното и отзад има още винтове!
Хоризонталните пластинки са фактор, но моите стоят и без тях,макар че моите са лампи най-долните и може би с капачета е по-трудно, но пък ти можеш да ги залепиш!

Потребителски аватар
gibsonit
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gibsonit » Вто 14 юни 2011 16:14

Аз ги лепих с горещ силикон става супер. понеже е гъвкав и не се чупи пак. имам една нова пукнатина като я правя тази седмица ще снимам и ще кача заедно с това как се демонтира. може да лепнете и копчетата с горещ силикон. Аз опасах почти всичко с него, да не дрънкат пластмасите по дупките ;)

spartaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spartaka » Вто 14 юни 2011 21:36

gibsonit написа:Аз ги лепих с горещ силикон става супер. понеже е гъвкав и не се чупи пак. имам една нова пукнатина като я правя тази седмица ще снимам и ще кача заедно с това как се демонтира. може да лепнете и копчетата с горещ силикон. Аз опасах почти всичко с него, да не дрънкат пластмасите по дупките ;)

Мерси, ще е от полза!

Потребителски аватар
k.iliev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот k.iliev » Съб 27 авг 2011 15:22

Залепих ги с черен силикон и стана супер(здраво е и почти не си личи).
Двете копчета са си на место, сега търся едно капаче и още едно копче за една моя джаджа. Ако някой предлага да пише, че вече много време мина и ме дразни много.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”