Съвет за лазерен принтер
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Съвет за лазерен принтер
В офиса настана време да си взимаме цветен лазерен принтер А3.Някои ако има впечатления и оферти да казва.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Прибилизетлни цени.На нас ни предлагат HP5550 за около 6000 и Xerox Phaser 7000 пак за толкова.Натоварването няма да е голямо.Понеже бачкам в архитектурно бюро ще ги ползваме за печатане на снимки и визуализации.Копуваме ги не заради барзината а заради цената на картинките.Сега сме с мастилноструен и на месец хабим по мнаисе цветни глави по 50 лв броиката.
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
http://www.dps-bg.com/
много точни, много добри цени, консумативи ....
доволен.
НР е марката за принтери.
доволен.

- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
golfer написа:http://www.dps-bg.com/
доволен.
и аз бех на тва мнение, ама сега съм склонен да се съглася с My за Canon-a, щото явно е мноооого навътре в нещата (от мен) и има много повече опит, от което следва и по-компетентно мнение...
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
съгласен съм
ама Мy твърди че Canon произвеждат там разни си неща за HP....коеето дефакто ги прави HP, само драйверите на времето били писами от оня келеш Гейтс и затва лазерния Canon натрупал лош имидж. Иначе сега ще купувам и аз 2 принтера на старо
HP 4* или 5*, освен ако Му не ме посъветва друго....

- Rabbit_TDI
- Контакти:
- MamaMy
- Автомобил: Galaxy
- Двигател: AUY 2003г
Не е точно така. Всичко е търговски трикове. На запад може и да вървят щото хората си купуват основно оригинални консумативи, но тук е друго.
Ние презареждаме масово и там вече идва разликата. И там го правят, но крайния клиент не го знае. Нали всички консумативи за презареждане и рециклиране идват от там. Най-качествените са от САЩ. Сигурно там са по-бедни от нас и затова хвърлят милярди в тяхната разработка.
Вземете която и да е оригинална тонер касета и прочетете всички дребни надписи по дъното на кашона. Там пише дословно, че са произведени от нови и рециклирани материали.
Други търговски трикове са при смятането на цената на едно копие. Все "забравят да сметнат" някой от консумативите
. При НР всичко е събрано в един модул (касета), но при доста други марки това не е така. Имат барабан, тонер, девелопер (стартер) и др. на доста дебели цени. Всички обаче смятат само тонера, а той формира едва 1/3 от цената на копие.
Другия фактор е колко презареждания издържа дадена касета преди да стане за рециклиране. При НР това са поне три. Ако всичко се смята коректно (аз съм си го направил за собствена употреба) НР и Канон излизат на едно. Все пак са едно и също. Най-зле са Киосера и Оки, но това клиентите го установяват много късно. До тогава за тях това са добри принтери
Ние презареждаме масово и там вече идва разликата. И там го правят, но крайния клиент не го знае. Нали всички консумативи за презареждане и рециклиране идват от там. Най-качествените са от САЩ. Сигурно там са по-бедни от нас и затова хвърлят милярди в тяхната разработка.

Вземете която и да е оригинална тонер касета и прочетете всички дребни надписи по дъното на кашона. Там пише дословно, че са произведени от нови и рециклирани материали.

Други търговски трикове са при смятането на цената на едно копие. Все "забравят да сметнат" някой от консумативите

Другия фактор е колко презареждания издържа дадена касета преди да стане за рециклиране. При НР това са поне три. Ако всичко се смята коректно (аз съм си го направил за собствена употреба) НР и Канон излизат на едно. Все пак са едно и също. Най-зле са Киосера и Оки, но това клиентите го установяват много късно. До тогава за тях това са добри принтери

Върни се в “ОФФ-Топик - други”