Темата ми е провокирана от постоянните премеждия с работната ръка не само при мен но и при повечето ми приятели.
Освен основната си професия имам и частен бизнес - търговски обекти. Както се досещате имам продавачки. За три години съм сменил общо 10 продавачки в два обекта. От две съм доволен и още са при мен а другите 8 са тотално некадърни или незаинтересовани. Дори последната, ме е лъгала с дневния оборот и е прибирала за себе си. Стигна се и до абсурда мой приятел идва при мен и вижда новата ми продавачка и пита "какво прави тази тука? аз я уволних миналия месец щото за нищо не ставаше" и така на татък.
Идеята ми е дали може да се създаде сайт, в който всички работодатели да публикуват данни за нелоялни и лоши свои служители, с което да помагат на колегите си да не правят тяхната грешка?
От бързо допитване до моите приятели стана ясно, че всички са готови да участват с "материал"
Има ли някой дето му се занимава?
П.П. В България безработица няма - има мързеливица!!!
Имам идея за полезен сайт! Трябва изпълнител.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
че може може....но я си представи следното:
твойта продавачка от която си недоволен се казва примерно Дима, родена е на 1.01.1980 г и има ЕГН 8001015678....за да не стане объркване с някоя друга Дима трябва да публикуваш ЕГН-то което си е нарушаване на секретността на лични данни или както там се казва...иначе не е трудно да се направи според мен, но в действие ще влезне някой CMS, че чист HTML си е жива мъка
PS. Без да се обиждаш, ама рядко заплатата е стимулиращия фактор...ако дадеш 2000 лева заплата ще видиш какъв стимул ще имат. 200 лева (не казвам че толкова им плащаш) не са стимул за никого като цяло....
твойта продавачка от която си недоволен се казва примерно Дима, родена е на 1.01.1980 г и има ЕГН 8001015678....за да не стане объркване с някоя друга Дима трябва да публикуваш ЕГН-то което си е нарушаване на секретността на лични данни или както там се казва...иначе не е трудно да се направи според мен, но в действие ще влезне някой CMS, че чист HTML си е жива мъка

PS. Без да се обиждаш, ама рядко заплатата е стимулиращия фактор...ако дадеш 2000 лева заплата ще видиш какъв стимул ще имат. 200 лева (не казвам че толкова им плащаш) не са стимул за никого като цяло....
- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Имам идея за полезен сайт! Трябва изпълнител.
Колега versace, ако не е тайна колко приблизително беше месечното им възнаграждение(в лева)
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Имай предвид, че ако некадърността им /разбирай фактите, които ще изнесеш катго техни недостатъци в сайта/ не е доказана по безспорен начин /с влязло в сила съдебно решение, можеш да си имаш проблеми и да те обвинят в клевета. Освен това, не знам дали при теб е така, но при много работодатели служителите работят без каквито и да е договори, което означава, че не може да каже този работи при мен и е некадърен. Първо, защото няма как да го докаже, ако няма договор с некадърника. И второ, защото от Инспекцията по труда въз основа на едно сигналче /сещай се от кого/ ще стане една галимация - там глобите за служител без договор започват от 1000 лева. Така че идеята е добра, но за държава, в която и работодателите, и служителите са в повечето случаи съвестни и действат съобразно закона. Ако имаш договор, ако плащаш осигуровки и удържаш данъци, тогава на базата на този договор, правилник за вътрешната дисциплина, длъжностна характеристика и т.н. можеш да изискваш изпълнение и при липса на такова да налагаш наказания. Освен това, когато някой от служителите ти те краде, трябва да можеш да го докажеш /което не е толкова сложно/ и с доказателствата в съда за престъпление по служба /длъжностно, присвоявания и т.н./ Звучи крайно, но както се казва на запад хората така правят. Щото ако ти махнеш с ръка и само уволниш въпросния служител - крадец, той ще отиде и ще започне да краде някой друг. Освен това, като му пише в свидетелството за съдимост осъждан, да ходи да си търси работа.
Леле, колко изписах, аре стига толкоз
- versace
- Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
- Двигател: 320 CDI 224 Hp
dobrinb написа:Имай предвид, че ако некадърността им /разбирай фактите, които ще изнесеш катго техни недостатъци в сайта/ не е доказана по безспорен начин /с влязло в сила съдебно решение, можеш да си имаш проблеми и да те обвинят в клевета. Освен това, не знам дали при теб е така, но при много работодатели служителите работят без каквито и да е договори, което означава, че не може да каже този работи при мен и е некадърен. Първо, защото няма как да го докаже, ако няма договор с некадърника. И второ, защото от Инспекцията по труда въз основа на едно сигналче /сещай се от кого/ ще стане една галимация - там глобите за служител без договор започват от 1000 лева. Така че идеята е добра, но за държава, в която и работодателите, и служителите са в повечето случаи съвестни и действат съобразно закона. Ако имаш договор, ако плащаш осигуровки и удържаш данъци, тогава на базата на този договор, правилник за вътрешната дисциплина, длъжностна характеристика и т.н. можеш да изискваш изпълнение и при липса на такова да налагаш наказания. Освен това, когато някой от служителите ти те краде, трябва да можеш да го докажеш /което не е толкова сложно/ и с доказателствата в съда за престъпление по служба /длъжностно, присвоявания и т.н./ Звучи крайно, но както се казва на запад хората така правят. Щото ако ти махнеш с ръка и само уволниш въпросния служител - крадец, той ще отиде и ще започне да краде някой друг. Освен това, като му пише в свидетелството за съдимост осъждан, да ходи да си търси работа.
1. Изпълнявам всички нормативни актове, регулиращи търговската ми дейност т.е. всичко е по закон (колкото и солено да ми излиза)
2. За кражбата съм я доказал с ревизии, но се сещаш че няма да кисна в съда 3 години да я осъдя за 500 лева и като изкарам изпълнителен лист да се окаже че няма от какво да си удоволетворя вземането
3. Не бях се замислил че от правна гледна точка подобен сайт ще е в разрез със закона за защита на личните данни.
Май идеята ще се реализира много трудно
- Sara_Bold
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
versace написа:...
Разбирам те напълно за какво говориш!При мен са идвали на работа какви ли не екзепляри,но тази идея ми се струва трудно осъществима поради причините изтъкнати по-горе от другите колеги!
За това!Правиш следното:намираш последния му работодател,който е посочил в автобиографията и си разговаряш с него!В противен случай..може някой път да назначиш човек,който твърди,че бил осиновино дете на Георги Пирински

Или правиш като моя позната:в златарски магазин слага камера и вижда,че служителката й краде!Кипва й и прави скандал,а онази си вади медицинско и сега я съди!

Ти си прецени!Успех!
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
versace написа:dobrinb написа:...
1. Изпълнявам всички нормативни актове, регулиращи търговската ми дейност т.е. всичко е по закон (колкото и солено да ми излиза)
2. За кражбата съм я доказал с ревизии, но се сещаш че няма да кисна в съда 3 години да я осъдя за 500 лева и като изкарам изпълнителен лист да се окаже че няма от какво да си удоволетворя вземането
3. Не бях се замислил че от правна гледна точка подобен сайт ще е в разрез със закона за защита на личните данни.
Май идеята ще се реализира много трудно
Похвално е когато има такива като тебе, дето си вършат съвестно работата, независимо каква е тя. За съжаление все още в БГ е по - трудно да си такъв, отколкото да си мошеник и крадец...
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Sara_Bold написа:versace написа:...
Разбирам те напълно за какво говориш!При мен са идвали на работа какви ли не екзепляри,но тази идея ми се струва трудно осъществима поради причините изтъкнати по-горе от другите колеги!
За това!Правиш следното:намираш последния му работодател,който е посочил в автобиографията и си разговаряш с него!В противен случай..може някой път да назначиш човек,който твърди,че бил осиновино дете на Георги Пиринскиили някой подобен/имаше един,който всячески си опитваше да ме убеди,че му е син,но искал сам да си се оправя сам в живота и затова мечтаел да работи като барман/.
Или правиш като моя позната:в златарски магазин слага камера и вижда,че служителката й краде!Кипва й и прави скандал,а онази си вади медицинско и сега я съди!
Ти си прецени!Успех!
принципно няма право да слага камера без знанието на хората които имат достъп до това помещение, затова се слагат табелки, че дадено помещение се наблюдава с камери. под "няма право" имам предвид, че това примерно неможе да бъде ползвано в съда като доказателство, а че може да се сложат камери могат. но аз бих сложил камери (зависи за какъв магазин става дума) така, че служителите да им е бая трудно да установят къде са и дори бих ги местил па после нека си има табелка на вратата на помещението. страх лозе пази - надали ще им се рискува да крадат при положение, че може да ги заснемат

- Sara_Bold
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не става въпрос изобщо за вид доказателство в Съда,а за възможност да видиш какви ги вършат твойте служители докато не си там!Според мен в това няма много смисъл и затова препоръчах най-елементарния вариант!
В случая с камерата аз бях възмутена колко нагли хора може да има!Не стига,че е крадяла,а сега и я съди
В случая с камерата аз бях възмутена колко нагли хора може да има!Не стига,че е крадяла,а сега и я съди

- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
Абе такъв сайт си е глупост от всякъде. Като ставаш работодател си носиш цялата отговорност за последствията. Има си цяла наука за наемане на персонал, има си начини да се провери предварително дали някой "става" или не, и то за точната работа за която го наемаш, защото някои може да не става за продавач, ама да е перфектния шофьор например. С какво право ще оплюваш някой, само защото ти си мислиш, че е некадърен. Въпрос на гледна точка. А и има мнооооооого начини да се стимулира един служител да е коректен, ама и затова си има цяла наука. Така че, не гледаите само от вашата си камбанария, както казва шефа ми.
П.П. Да не си помислите, че се заяждам, ама как бихте се почувствали, ако някъде напишат за вас, че сте некадърен или нещо такова. Ами че нали този човек няма да си намери после посмъртно работа
П.П. Да не си помислите, че се заяждам, ама как бихте се почувствали, ако някъде напишат за вас, че сте некадърен или нещо такова. Ами че нали този човек няма да си намери после посмъртно работа

Върни се в “ОФФ-Топик - други”