Съвместимост на релета 103 и 167

Техническа и сервизна информация за Passat
sesi85
Автомобил:
Двигател:

Съвместимост на релета 103 и 167

Мнениеот sesi85 » Вто 14 юни 2011 16:09

Здравейте, искам да Ви споделя за малко странен казус според мен. Бензиновата ми помпа ми създава от време на време ядове като както си рабори спира изведнъж без да се задавя колата, а след време отново си работи както трябва. Реших да сменя релето, което е за помпата (отначало не знаех кое е релето и ги пробвах едно по едно и се оказа, че при мен то е с номер 103). Отивам в един магазин показвам го и казвам, че искам ново реле за бензиновата помпа, човека го огледа отвори някакви каталози и се оказа, че това реле е за коли с дизелови мотори и е за подгряване на свещите, а аз съм Б4 ABS 1.8 mi. Купих реле с номер 167 и се прибрах. След смяната проблема си остана и на вярно ще трябва нова помпа, но въпросът ми е може ли докато съм карал със реле 103 да съм си направил допълнителни бели на главата. Като сравних двете релета видях, че са с еднакви пинове, крачета (или както се казва). :)

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Re: Съвместимост на релета 103 и 167

Мнениеот ARusev » Вто 14 юни 2011 17:03

sesi85 написа:въпросът ми е може ли докато съм карал със реле 103 да съм си направил допълнителни бели на главата.

Едва ли. Провери веригата до помпата - гнездото на предпазителя,кабелите, кабелните обувки при помпата....., преди да я извадиш.

Върни се в “Passat”